Wednesday, May 19, 2010

cerita di sebalik my pink-berry

i have always wanted this smartphone since emmm december last yr.
i even make a special entry about it.
u guys can read it here

gigih.tahap.dewa.nuff.said.

serious funny tp sangat bersungguh2 saya masa tu okeh

and january comes..
nieza my bestie yg dulu beli
owh jeles tahap cipan
yelaaa
hari2 tgk ok x ke saiko.
nak beli x ckup bajet
bajet hanya mampu amik pic bb n tampal kat cluster
gila kesian masa tu

n time goes by..
impian ttp impian
tp simpan la dlm hati
xnak la bgtau kan
n the temptations to buy other phones pun ada jugak
tp i x layan pun sbb nak bb jugakkkk
x kira

dtglaa bln mei
dapatla rezeki lebih
syukorrr alhamdulilah
mmg betol2 bersyukur
bajet dah ckup yawwwww
n bajet time nak dapatkan b4 bday bulan 7 pun tercapai jugak akhirnyaaa
talking about the law of attraction, it works wonders on me!

bb ni xde la mahal nau cuma akak jekkk x ckup bajet
gaji besar mana je kan n saya bkn la anak org kaya sob sob
eh eh cita lain plak
ok back to the story

bila dah kompiden pegi la beli khamis lepas w nieza
sekali sampai kat kedai tu boleh plak abis stok
kena tggu sampai selasa
mmg masa tu rasa nk tggu ke selasa punyala bertaauunnn lamanya
tp xpe..sabar mmg ada hikmah ni
so i gave a rm100.00 for deposit
dgn janji akan dtg semula selasa depan[which is yesterday] utk amik

tp lepas bagi deposit xnak balik terus ok
singgah blue cube jap sbb nak beli casing
purple kompom la xde
tggal merah, hijau n pink jek
so i bought a pink karer, nieza beli yg kaler merah
[so now ztie, u know what i bought at the blue cube yaaa ;)]

jumaat
sabtu
ahad
isnin

tiba la hari selasa yg dtgggu2
ish tggu nak declare ngan boyfriend pun x berdebar camni tau
hahaha

muka excited nak pick up BB.
siap shawl pun nak pink karer jugak ;P

pas abis keja ajak juzz temankan g spring sbb nieza blk lmbat
i cannot tahan anymore dah hahah gila semangat!
xnak la excited sangat sbb kang ada stok x sampai la
ataupun semua rosak la kan
cewah pk negative saja
tp itulaa i just prepare for the worse kan
sbb xnak kecewa lagi

bila sampai sana, alhamdulilah
semua beres
sain ini, sain itu, zassssss itu dia bb idaman saya
fresh frm the box

maybe org pk apa yg specialnya bb ni sampai mcamni penangannya pada saya
tp hanya bb user yg paham kelainannya
serious this phone is sooo cool n im loving it to bits now!

hari ni bz bb messenger w juzz n nieza[every bb has its own BB pin n we can sms, mms for free to any bb user from all over the world.aint dat cool? ;P]
bz update status at the fb jugak..
now i can read my blog frm anywhere i wanted to
i can send comments n reply them asap
i can read my fav online news too
plus i can watch the videos frm the youtube as well

eh macam2 lagilaaa
sangat sukaaaa my bb skang ni
to those yg interested, pegi la beli.
serious best
kalo ada bajet lebih sila beli yg bold
lagi chic!

:)

sekian terima kasih

13 comments:

f.loren said...

hahha. tauk sik tadik kamek nanyak bapak mek boleh sik tukar BB, nya madah ok. kakya mek padah lah tuka la bb juak kitak dapat bbm. sik payah baya msg.

nya reply: I already got my BB 9700 but whats BBM ?

aihhhhhhhhhhh rasa nak ngempas dirik kamek nenga. gus berik kamekkk jak nak. hahaha

eh btw, makseh makey gamba ya wallpaperrr. klak ngepos gik carik gik ok. lamak tok busy juak sekda ngambar lansonggg!

f.i.e.z.a said...

f loren:

mun dah daddy tak madah ok terpaksa la mintak beli bold kacakkkk aieeeee mun kmk nok nggu meli bold alu thn baru alu haha
hehe org tua nei la nya tauk.padah bb messenger farah tauknya.
mak kmk ada juak mok meli tp nya madah eh sik dapat mak k tepon camya mata mak sik nmpak no nya kecik gilak.hehe
mek mok pics bunga2 farah aa mun ada :)

Beautiful Stranger said...

jeles!

gney beli yg pakej dgn celcom exec 50 ya owh?

ztie said...

kmk mok bb.. tapi kelangsungn kmk dengan kemre ria buatkan kmk terlupak dgn bb.. mekmok bb juak.. mek mok msg2 pree juak biarpun hakikat kmk ngn ehem! mmg mms call sms free.
tp kmk mok pree ngn kitak org .. cmne tok ? patutkah kmkmeli ? ehheuheuheheu
btw.. ktk meli cmne? cash or package?

untuk vivian. mun beli k celcom exec 50. as long as ktk pakey exec 50. ktk mmg eligible .. sila ke kaunter celcom untuk mendaftar hahaa..

f.i.e.z.a said...

Bsi:

Hehe g celcom nun ada pakej bah tp sik tauk mek mahal ka murah tanyak jak mun murah apa lagik beli jak terus hhee

f.i.e.z.a said...

Ztie:

Mun ada bb dpt kita bb messenger chat seari2 pree ym pun dpt email pun dpt yerr kmk tok bok dapat nendak kelak lejuk juak hehe
Mek beli k plan digi but still 1k plus la ya jak bajet ada.
Mek nang postpaid digi dr marek2 so sik kesah juak

ztie said...

haaa.. baguss.. k plan digi.. explain ngn kmk lok.. k k apa? d50 ka?

f.i.e.z.a said...

Ztie:

Bukak tak digi pun website sia byk plan mana2 according to ur budget kmk xpat explain ctok hhehhe pkg kesah baca dari sia jak senang :)

::SuePrettyInPink:: said...

ktk org semua dh ada eh..mek maok juak...hmmm

ztie said...

aaa sik jadi jak mek tuka bb.. mun k bb through dg kmk terpaksa tuka plan kmk yg sedia ada tok.. kmk sik rela.. haahaha.. ilang msg pree mms pree kol pree 3g pree kmk dengan dong dang deng dang lak. huhuh.. sedih eh.. mek mok bb.. e72 jaklah

f.i.e.z.a said...

sue:

beli laaaa hehe dapat bbm ngan mek org ;P

f.i.e.z.a said...

ztie:

hehe mana2 ktk mana yg rasa dsuka beli jak mesti best perasaan dapat memiliki :)

~ mizzAmy ~ said...

hahahahaha... baca entri ni macam sama je kita nih. cuma me myself tak dek lah saving lagik untuk BB since asyik habis duit duk settle cc lah, insurans kereta lah. now, baru nak pikir about BB. and Bold is really tempting. tapi rm1.6k tuh. berjanggut lah kan. hahahaha....

hopefully lah tetiba BB jatuh gedebuk dari langit. hehehehe... :P