Thursday, August 18, 2016

laptop

i need a laptop.
like right now! :P

kompiden je ari tu update kemain kata nak update selalu
sekali husband dapat keje baru daaaaaaaaaa
kat kuantan plak tu :(

and of course la he brought the laptop along with him
and i was left with nothing LOL 
so after few months dok sekali kat cyberjaya dah kena dudok jaoh balik
what to do?
demi sesuap nasi and demi #damier
ok the damier part just kidding hahahaha

currently im staying alone now for a week already but im fine with it
compared to others who had been jobless and retrenched kan
kan o&g banyak dah buang orang kan
sedeh okay baca kisah org kena buang keje tu
keje dah lama kot
ada yg keja offshore balik onshore dapat email kata takyah pegi keja dah
we're done with you.
haaaa gila kan?
mana ada keluar news cita2 macam ni
since my hubs is working related to it so i knew quite a lot.

to have a husband who had a better offer tu pun dah syukurr sangat
adalah rejeki walaupun kena PJJ
its okay i still can see him via skype
and he will be home in two days time!
cant wait!

so i have to wait for a new laptop baru lah best nak update banyak2 ye tak?
laptop biasa2 pun cukup takyah nak Apple sangat hihi

oklah till next post 

xoxo

Saturday, August 6, 2016

Honeymoon Dec 2014-Langkawi

 hyeeeeeeeee readers im back!

boleh tak kalau sekarang baru nak update cerita kawen cerita honeymoon? :P
tak kesah la kan i nak update everything here tak kira nak jugak walaupun dah berkurun berlalu :)
well now kat rumah dah ada laptop husband. ari tu cam tak terpiker la nak update

so here i am on saturday morning updating my blog after soooo long :)

today i nak update cerita hoenymoon we all on 29th december
i got married on 25 dec, sanding on 26th then pagi 29th dah terbang gi honeymoon

we were heading off to LANGKAWI!! :D

ive never been to langkawi before and i was so excited to go there
2 bln before kawen me and hubs dah bincang nak gi mana
nak gi overseas bajet dah ke laut so dalam msia sudeehhh haha

dlm masa 2 bln tu settled for the hotels and tickets
sbb takut sangat bajet lari yelah kan sapa dah kawen ni paham2 je lah
minggu kawen tu duit macam air mengalir pandai2 la kau bawak diri gitu

a day before terbang tu we were shocked with the news of a missing airasia plane
dah la kitorang pun mmg naik airasia
takkan tak jadi pegi kot kan
so just tawakal and bila sampai kl dari kuching tu airplane tu dah jumpa
terhempas kat laut. kesiannya :(

we all stayed for one nite kat tune hotel klia2
esoknya baru gi langkawi




 honeymooners yg dah nak masok 2 taun kawen hahahahah

we stayed at ocean residence for the first two nights
this hotel is sooooo pretty im in love!

the room. siap segala bagai la atas katil tu haha




the pool is attached to our room which the main point why we chose this place



so cosy and we both love swimming.
air takde la dalam sangat tapi okaylah
sukaaa je ponnn :)

malam tu we singgah makan kat wan thai sbb semua suggest dlm fb kena singgah situ
and so we did

the crowd. memang ramai kalau lambat kompom penoh dah.

le hubs

le me. hahaha kurus nyaaa masa ni damn it haha





kat wan thai ni semuaaaa sedap gila but the price mahal sket
kalau sekali dua boleh la
kalau tiap2 malam nak dinner sini mmg bankrap hahhaa

done hari pertama
nanti i will update more

ada lagi ke org baca blog kita eh?
well i already transferred all my pics on my iphone to laptop ni
haaa bersedialah!

i will update in daily basis
fieza is backkkkkkkkkkkkk on track people!!!!

okay till then thank you for reading!
xoxo