Tuesday, October 11, 2016

Kuala Terengganu


Salam Selasa uols.

today nak update pasal pegi kuala terengganu last week tu
punya bercintaaaa la nak update nya hahaha
ampunnnn
nanti dah ada laptop baru amekkaww update everyday
katanyaaa :P

we all gerak dari kuantan dalam kol 9 pagi camtu
lepas bekpes kat mamak, isi minyak and such terus gerak
alhamdulilah kol 1130 pagi dah sampai bumi terengganu

i was so overwhelmed yang i finally dah sampai sini
memang lama dah teringin nak datang tapi tak tau bile
ni memang impromtu plan
terjahh je sib baik hubs okay je melayan bini nya ni :)


syukur dah sampai :)


lepas lunch lalu kat panat batu buruk jap then terus ke pasar payang
ya Allah the feeling bila sampai sini tu macam ehh tak sabar2 kauuu nak soping ni
hahahhaaa
husband seronok je tengok eh dlm ati sapa tau
ntah2 risau wallet koyak je LOL




sempat posing kat depan satu kedai ni jual songket
cantek2 sangat and harga pun reasonable
nak yg lagi cantek sedia la ribu2
yg simple pun dah rm400 plus pun dah lawa sangat dah
husb tak beli pun sbb dah ada katanya
sbb dia dulu pernah keja terengganu ni pernah la beli
unlike me yg baru sampai seronok sangat lah :P




i took lots of insta story hari tu gambar tak sangat
sbb ada yg tak bagi kita snap pics
i plak sibuk pusing cari kedai yg ada jual batik crepe harga under rm200
pusing punya pusing jumpa jugak! yay!


cantek cantek kauuu pening nak memilih satu
satu je lah ye jgn nak demand 4 5 pasang plak
pengsan hubs karang hahahaa

nak pilih yang rm180 tu tapi dia offer yg rm230 tu jadi rm200 je
jeeee katanya hahaha
tambah rm20 je kan dah dapat yg cantek betol dah
so lagi pening nak memilih
i took sometime nak pilih tau
siap bukak kaler hijau purple biru kuning segala

and then kakak kedai tu tanya : "nak beli berapo dek? 10 pasang ke?"
eh eh akak ni janganlah marah i said, kain ni mahal so sy kena pilih betol2
sorry ye kak i said :D
pastu dia senyum je janji belikan i bukan suka2 kannnn hehe

done with kain i shopping kaftan plak
sempat belikan for mom, MIL and anak2 buah
takde pics of kaftan sbb takdan nak amik pics lah
busy membeli je
eh seronok sangat shopping ni sbb murah sangat kaftan nya
kain pun sedap je :D

lepas selesai membeli memuaskan hati we both nak gerak ke losong
lalu dulu kat area pantai
Subhanallah pantai sangattttt lah cantek
hijau biru je kalernyaa
cantek!



singgah losong nak beli keropok lekor and kering
nampak tak rak belakang tu dah kosong
sib baik nak beli sket je
memang my mom dah pesan belikan



i bought some lekor cheese
tak pernah lagi rasa
nantilah tggu balik kuching mkn ramai2

disebabkan this is only a day trip so kena cepat2 jalan nak gi tempat lain plak
kali ni singgah masjid kristal
memang wajib lah singgah kan
mercu kebanggaan rakyat terengganu ni


cantek kannnn
i was so amazed!


 at the other part of it :)


my hasil tangkapan hehehe

dlm kol 6 petang we all gerak dari kuala terengganu balik ke kuantan through LPT2
sunyi je jalannya
dlm kol 830pm alhamdulilah sampai area balok where my hubs stayed


swiss garden residence
this is where my hubs stayed until his project completed
company setelkan alhamdulilah takyah menyewa


these are kain yang menjadi pilihan
on the left is batik printed ada batu. cantek sangat!
and on the right is the one yg i stayed for about half an hour nak pilih hahahaha
my first ever batik crepe
dalam banyak2 kaler last2 i pilih purple jugak
how la like this? hehehhe

kuala terengganu is so pretty sangat indah i so wanna go there again one day
next time nak stay dua malam la at least baru seronok
tak puas makan and shopping hari tu
makan celop2 tepong pun takde tauuu

takpe one day i akan datang lagi :D

till next entry!

happy working uols :)

Tuesday, October 4, 2016

love from Kuantan


haluuuuuuuuuuuu uols

how was your weekends?
for me it was awesome!

i went to kuantan to see my husband whos working there
pegi sana ikut kawan hubs, qistina whos kebetulan keja kat putrajaya jugak
sabtu pagi, we all gerak dalam kol 5 pagi dia amik iols kat mirage

dlm kol 845 pagi i dah sampai depan swiss garden residences
husband is staying here till project completed
so kiranya dah takyah nak check in hotel ke apa
jimaaattt :D

dlm tghari gitu we both keluar tengok wayang kat east coast mall
cerita deepwater horizon
best sangat cita ni wajib tengok



lepas wayang we went shopping
heehe
melayan je hubs wife dia ni
ye lah dok asing kot jaoh lak tu
bkn saluuuu nak layan wife shopping kannn

beli sket2 je



masuk ms read, setel blouse sepasang
cantekkk and i muat LOL
then masok bonia niat asal nak mencuci mata
terjatoh cinta plak kat wristlet dia


tadaaaaaaaaaaaaa


cantek kannnnnnnn

yg purse i pakai pun dah 6 taun so ni kira ganti baru lah

thanks hubs!
mlm tu we all sambung2 jalan2 town kuantan
naik keta je jalannya

singgah ariani la singgah jakel la tapi tak beli apa pun saje cuci mata
lepas tu i saja tanya kuala terengganu dari sini jaoh tak?
hubs jawab dlm 2 jam lebeh je

so i ajak husband pegi esok paginya
and he agreed!

awhhhhh im sooo excited sbb lama nauuuu nak gi KT.

esok kita sambung lagi k

heheheh ok nak zuhur jap.
till next entry :D