Wednesday, August 16, 2017

sunday in KL

on sunday me and hubs turun KL lagi
usually sangat jarang for us nak turun KL two days in a row
cyberjaya to KL is about 30-45mins via mex depending to the traffic
alhamdulilah KL is not that crowded on sunday
kalau saturday haaaa kau sampai jln tun razak dah berejammmm

my MIL nak shopping baju so ajak we all sekali
mesti my MIL missing her son so much
anak sulung katakannnn
:)

then off to lunch at manhattan fish market
amik set makan utk 4 orang


 look at the lobster yawwllssss

sedapnyaaaaaa lah
hahaha part makan memang favourite la kan ;P


with them love :)

MIL ajak pegi semua house dari sogo tu
tapi macam tak larat pulak dah sbb dah penat tawaf kat sogo 
taula sogo kan rasa macam tak pernah tak sale kot

then gi supermarket bawah tu i nak replenish some of my groceries
minyak tepung telur semua dah habis
my MIL pun beli some groceries tu like fruits for makan dlm hotel
bila sampai kaunter she paid for the whole things
oh my maluuuu sangat but rezeki jgn ditolak right? ;P
thanks a lot mak saluuuu belanja hehehe

so today dorang akan check out from frenz hotel and akan dudok di impiana KLCC till friday
jumaat ni i dah siap mintak cuti, nak temankan my MIL kat klcc plak nanti
nak carik waffle maker plak hehee

till then.
xoxo

Tuesday, August 15, 2017

good girl

hye my readers.
how are you peopleee???
i doakan semua readers i sihat2 belaka

last saturday i went to kl to see my parents in law
there are here from bintulu for 10days
actually dorang datang because my FIL ada majlis with petronas
long service award ceremony namanya which will be held in KL convention centre this coming thursday
my FIL has been with petronas for 35 years now so yeah he should be celebrated :D

so sabtu tu me and hubs turun kl nak teman dorang jalan2 area jalan tar
i sukaaaaaaaa my parents in law datang hehee
they really really love me so much you know hahaha
#menantukesayangan :P


sempat snap depan hotel

we went shopping in sogo and jalan tar
penat kemain
takde masa nak snap2 pics dah

and masa kat hotel tu my MIL gave me something
its from your SIL she said


she gave me this!!
for my belated birthday she said
OMG i was speechless when i received this
because ive been eyeing this so long my hubs tak layan dah
hahahhahahaha
penah la try this scent before and the smell is sooooo sooo good
bila tanya harga, i was like emmmmmpphh k #rolledeyes

plus the bottle is so pretty :D

image from google

kaaannnnnn???

thanks a LOT my dear SIL
i must have done something right to receive this
really
i never expected anyone would kindly gave me such expensive gift
im so blessed

:)

till next entry 

love, fieza

Monday, August 7, 2017

pinky pink

since i get married and dudok sendiri i start join club makcik makcik dah
i gilaaaa collecting tupperwares
i got lots of sets already kalau kira tu ntah berapa
taknak kira lah, takut :D

kat ofc ni setiap jumaat akan ada jualan
so seronok lah boleh cuci mata kan tgk barang
and i paling suka booth tupperware
walaupun takde niat nak membeli memang i akan singgah tgk koleksi terbaru

jumaat lepas i singgah saje je tengok tengok
and i saw this set kaler pink so pretty i cannot move on
insulated servers namanya
i memang pernah google pasal ni and i mmg sukaa tp niat nak membeli tu macam lama lagi
sekali bila tgk depan mata adoi kauuu tak boleh nak lepas set tu
dah ada ada dua je i dah takot kalau habis hahahhahaa
memang auntie-auntie betol perangai

so selepas mengira tolak tambah i pejam je mata
eh duit boleh carik
ni kalau habis i menangis kat situ :D

here is my new server set
i guess pink is my new purple
:)


set sekali dengan tiga biji senduk
i love how pretty the dark pink and the light ones
so matching :)

kalau nak pakai kedap panas, this is how you do it:


gitu. hhehehhee

so sabtu tu i bangun awal semangat buat breakfast
tuna pasta for le hubs and teh o panas


matching plak with my set corelle country rose
hahaha tell you i dah masuk geng auntie-auntie dah
pantry i penuh tupperwares, corelles and corningware

kalau pinggan mmg i suka corelle sebab ringan and cantek!

okay sekian sahaja cerita perasmian insulated server kita :)
semoga semakin rajin masak hendaknya hehehe

till then!

Friday, August 4, 2017

Chocolates for belated

i never thought i would still receiving gift even its august already
my birthday still be remembered hahhaha

munirah my colleague yang dok sebelah since 2015 suprised me with this beautiful piece
so prettykan????
plus she made it herself!!
so creative so thoughtful and im so blessed to have her here
munirah ni baik sangat. im so lucky.
at least takde lah terasa sangat kerja jauh dari family kan


IT HAVE ALL MY FAVOURITESSSSSS

Thank you very much munirah
You're such an angel to suprise me this way
Cant wait for your turn next month
i'll make you the happiest birthday girl ever 
:D





Thursday, August 3, 2017

dolly dimsum


lupa nak cerita last saturday i gi mana
every weekends i will be excited sbb nak keluar with hubs
mesti turun KL punya
kali ni i gi klcc sbb i need to do some shopping at Marks & Spencer

before shopping tu singgah lunch dulu
since ramai je update makan kat dolly dimsum ni i teringinnnnn nak try
asyik tengok gambar kat IG je kan sapaaa tak geram :P

mula2 sampai tu kemain panjang Q but i didnt care
nak makan situ jugak
thank God the waiting time wasnt that long
dlm 15mins camtu dah dapat table :)

i suka window panel ni
lawaaaa
dolly dimsum yang i pegi ni kat Avenue K. Senang je nak carik kat G Floor je


 boleh nampak hotel baru kat sebelah. Le Apple namanya

wearing my new oops duck for the first time. oh sukaaa sangat! :)

le hubs

we ordered quite a lot really hahaha semua benda nak try
siap waiter tu kata banyak sangat order ni takut tak abis
so kita kurangkan jumlah dimsums
actually we both kalau tak abis makan boleh je tapau kan

 this one wajib order. salted eggs pau and siew mai
sedaaaappp!

 yang ni i lupa nama tapi sedap jugak



antara yang di order. prawns dumpling pun dapppppp angat!
pau blackpepper ni pun yumss
not in the pics was chinese fried rice
nampak cam sikit but kenyanggggg alhamdulilah

dimsums dia datang sikit2 tau takde lah kalau order 8, 8 terus sampai
so you have time to enjoy and feeling2 makan gitu

we ended the yummy lunch with this desserts
i forgot the names though


overall i rate my lunch session 8/10.
thanks hubs melayan keinginan isteri tersayangnya ini :)

then lepas lunch off to klcc shopping a bit
lepas tu singgah isetan punya bakery nak tapau roti
idk why kalau gi klcc wajib singgah sini

but tbh lavender punya croissants lagi sedap kot
yang ni okay okay je


this weekends we dont have plan yet nak ke mana
kadang beriya plan last2 tebongkang jugak depan tv.
oh ya nak survey beli katil lagi satu for guest room
my parents in law nak datang next week so yeah. kenalah ready ye tak?
:D

till next entry k
xoxo

Tuesday, August 1, 2017

popia daging cheese

 if you follow my fb or IG you probably knew how my sunday was
:P

got extra rajin that day i made popia daging cheese for teatime :D
actually nak abiskan kulit popia tu
i have two in my freezer terbeli extra plak
so i dont want to waste anything, i buatlah kan
alah senang je ponnnnn hihi

intinya

bawang besar sebijik-potong dadu
daging cincang ramly 400gram
setin cream mushroom campbell
mixed vege dalam 3 genggam
cheese one slice
setengah kiub ayam
salt and blackpepper to taste

tumis bawang sampai naik bau
then masukkan daging cincang
tumis sampai kering sikit airnya
then masukkan cream mushroom
gaul rata lepas tu masukkan mixed vege, cheese, kiub ayam and perasa
dah masak, tutup api and biarkan sejuk kejap

lepas tu boleh la gulung popia :D







can get about 32 pieces of popia



i goreng sikit je then buat frozen stock simpan dlm freezer
rasa nak makan nanti boleh goreng je
emmmpphhh dap sangat!
terasa cheese nya :)

next time nak buat lagi lah kali ni nak letak kentang yang dah dipotong dadu
for me popia ni sedap kalau isinya meriah
and buat sendiri lagiiii puas ati makan
this is my hubs favourite tauuu hehe kena selalu buat :D

till next entry!