Monday, October 12, 2015

oktober

hai all.

just nak share yang i cant wait to pulang balik kampung this wednesday
my parents akan sampai dari jeddah setelah selesai mengerjakan haji nanti
flight dorang sampai malam..
and i plak sampai kuching pagi

oh seronoknyaa nak jmpa my mom
dah dudok jaoh ni kan sayu pulak
i never thought that i will end up staying so far from them

tapi sebab dah kawen dan husband pun keja sini kena la redha ye tak?

lama dah tak update blog ni kan now dah oktober.
pejam celik dah dekat hujong taun dah
tahun lepas masa ni tgh busy nak prepare kawen
tahun ni dah rileks sket
dah jadi bini ni kena la masak2 plak

and i now dah pandai la sket masak
masak2 simple2 macam sambal udang, sotong masak kicap, ayam kicap, ayam masak merah, ayam panggang, hehhehe
cam tak pecaya plak dah reti masak
tapi masak kari belom try lagi
soon okay!

okaylah tu je nak share.

take care yawls.

Thursday, June 25, 2015

Akad nikah, 25 Disember 2014

 Salam readers yang disayangi :)

Today marks six months of being married
I couldnt be happier. Really.

So sempena meraikan enam bulan menjadi isteri, mari kita update hari bersejarah tersebut.
Mengimbau kenangan pada Khamis, 25 Disember 2014 lepas

Akad nikah dilangsungkan pada pagi khamis di kediaman saya di Petrajaya Kuching
Awal suboh dah bangun dah wei cam tak percaya yang im waking up to be a wife :)

Mak andam datang dalam kol 7 camtu
masa tu i tengok sunyi lagi kat luar khemah dah ada cuma meja2 belom didirikan lagi
malas nak risau cos my brothers will take care of it

Sebenarnya kan i ada satu cerita nak share
Duluuuuu dulu la i memang nak akad nikah i nanti akan jatuh pada public holiday
Sebab kalau anniversary takyah la nak amik cuti kan kalau nak celebrate

And then bila nak tentukan tarikh tu i dah carik dah eh bila nak akad ni
Then i saw 25hb tu khamis and boleh buat sanding nanti jumaat malam
Cantek sangat dah
So i tell my fiance back then and he agreed terus buat persiapan kawen
Kejap jek dah hujong taun tau
So moral nya di sini, keep on dreaming. They might come true :D

Masa rombongan datang i dalam bilik lagi and kawan2 i semua dalam bilik menunggu sama
Ishhh nervous part ni bang anggg rasa nak pengsan
Tapi kalau ikutkan jadi lelaki lagi nervous ye dak? hehe



Ketua rombongan is my MIL :)

Rombongan pihak lelaki agak ramai 
Semua datang dari Bintulu, Oya, Miri jaohh okkk
Terharu plak kita :')

Dalam kol 10 am camtu org mintak i keluar utk ke pelamin akad nikah
Masa ni cam tak caya okkk
Eh im getting married!!
Bobet jadi pengiring i bawak ke pelamin 
Macam masa i bertunang hari tu pun bobet jugak :)





Masa ni nak kena isi borang kawen. My hubs masa tu serious gila muka takott iols.
Yelah dia yang nak berjabat dengan kadi, kita dok kat belakang dia jeeee hehe


i love my make up my baju my bunga semua2 lah i suka :)



Glamour kejap that day hehe



 this is real deal baby! :D

Alhamdulilah dengan sekali lafaz, i dengan selamatnya menjadi isteri orang
Im so happy that time akhirnya panjang jodoh me and him 
Bersatu sebagai suami isteri
Pada my readers yang lama dah baca my blog tauuulah liku2 pencarian cinta agung
Its like a battle 
U sometimes lose, sometimes win sometimes lose again
But this time it ends with a joyful ceremony
Nothing can describe how grateful i am at that time

 Senyum syukur 


My hubs gave me RM120 and a gold bracelet from Habib as my mas kawin
I also got a pretty diamond ring which we bought together at Pavillion.


 First salam with my husband


:')

Look how happy he was
:)





Lepas akad ada bacaan doa dan berzanji
Bersanding kejap masa tu sementara tunggu bacaan tamat.






Lepas akad ada acara makan nasik temuan dan potong kek
Tapi yang tu nanti la kita update k

Its been six happy months together with my husband
What i can say is it fulls with ups and downs
Nothing goes smoothly especially baru kawen kan
You tak kenal sangat pasangan you and i admit penah la gadoh tp gado bodoh2 je takde la tengking ke apa
Its just a phase every normal married couple have to get through

My husband is sangat penyabar orangnya kadang2 pemarah jugak
hahahaah
Yang penting ikut cakap dia, taat and jangan buat dia marah lol
Sangat caring and loving pun ye and im thankful i have him in my life

Mula kawen tu dia dok KL and i kat Kuching
I mintak transfer bln mac, bln april dah keluar results mengatakan i dapat tukar kuatkuasa 11 Mei
Tapi i tangguh sampai 18 Mei

And here i am now working in Putrajaya and currently staying at Cyberjaya
My hubs now keja di Kuantan every Friday akan datang jmpa kita
hehehe

Tu jelah kot nak cita
Will blog more soon k!

Take care! xoxo


Thursday, June 18, 2015

1st Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Salam Ramadhan to all my muslim readers
Here i am at the ofc updating from my desktop before my ofc hours started
:)

i really miss blogging you guys
please bear with me k
because i still have lots to settle before i hop into my comfortable state

currently im still staying at citadines cyberjaya
its been more than a month now
i will be checking out this saturday i just cant wait
me and hubs have finally found a new home for us, our own love nest
also in cyberjaya
and its a condo unit
just nice for us two to build a family there :)

the condo located in front of lake so pretty!
i will share the pics soon with all of you okay
because soon i will have my own laptop, senang sket nak update kan

so selamat berpuasa to all
and selamat berbuka petang karang
mesti korang dah pk dah apa nak berbuka kan?
:)

okay then till next update k
xoxo

Monday, May 18, 2015

putrajaya

Assalamualaikum readers yang dirindui,

its been ages since my last post
ari tu single now dah kawen
and now im in putrajaya already!!!

i have millions of things to share
cita kawen lagi, cita honeymoon lagi
tup tup now dah d putrajaya

alhamdulilah.

nanti i share lagi k
till next post! :D