Wednesday, August 16, 2017

sunday in KL

on sunday me and hubs turun KL lagi
usually sangat jarang for us nak turun KL two days in a row
cyberjaya to KL is about 30-45mins via mex depending to the traffic
alhamdulilah KL is not that crowded on sunday
kalau saturday haaaa kau sampai jln tun razak dah berejammmm

my MIL nak shopping baju so ajak we all sekali
mesti my MIL missing her son so much
anak sulung katakannnn
:)

then off to lunch at manhattan fish market
amik set makan utk 4 orang


 look at the lobster yawwllssss

sedapnyaaaaaa lah
hahaha part makan memang favourite la kan ;P


with them love :)

MIL ajak pegi semua house dari sogo tu
tapi macam tak larat pulak dah sbb dah penat tawaf kat sogo 
taula sogo kan rasa macam tak pernah tak sale kot

then gi supermarket bawah tu i nak replenish some of my groceries
minyak tepung telur semua dah habis
my MIL pun beli some groceries tu like fruits for makan dlm hotel
bila sampai kaunter she paid for the whole things
oh my maluuuu sangat but rezeki jgn ditolak right? ;P
thanks a lot mak saluuuu belanja hehehe

so today dorang akan check out from frenz hotel and akan dudok di impiana KLCC till friday
jumaat ni i dah siap mintak cuti, nak temankan my MIL kat klcc plak nanti
nak carik waffle maker plak hehee

till then.
xoxo

Tuesday, August 15, 2017

good girl

hye my readers.
how are you peopleee???
i doakan semua readers i sihat2 belaka

last saturday i went to kl to see my parents in law
there are here from bintulu for 10days
actually dorang datang because my FIL ada majlis with petronas
long service award ceremony namanya which will be held in KL convention centre this coming thursday
my FIL has been with petronas for 35 years now so yeah he should be celebrated :D

so sabtu tu me and hubs turun kl nak teman dorang jalan2 area jalan tar
i sukaaaaaaaa my parents in law datang hehee
they really really love me so much you know hahaha
#menantukesayangan :P


sempat snap depan hotel

we went shopping in sogo and jalan tar
penat kemain
takde masa nak snap2 pics dah

and masa kat hotel tu my MIL gave me something
its from your SIL she said


she gave me this!!
for my belated birthday she said
OMG i was speechless when i received this
because ive been eyeing this so long my hubs tak layan dah
hahahhahahaha
penah la try this scent before and the smell is sooooo sooo good
bila tanya harga, i was like emmmmmpphh k #rolledeyes

plus the bottle is so pretty :D

image from google

kaaannnnnn???

thanks a LOT my dear SIL
i must have done something right to receive this
really
i never expected anyone would kindly gave me such expensive gift
im so blessed

:)

till next entry 

love, fieza

Monday, August 7, 2017

pinky pink

since i get married and dudok sendiri i start join club makcik makcik dah
i gilaaaa collecting tupperwares
i got lots of sets already kalau kira tu ntah berapa
taknak kira lah, takut :D

kat ofc ni setiap jumaat akan ada jualan
so seronok lah boleh cuci mata kan tgk barang
and i paling suka booth tupperware
walaupun takde niat nak membeli memang i akan singgah tgk koleksi terbaru

jumaat lepas i singgah saje je tengok tengok
and i saw this set kaler pink so pretty i cannot move on
insulated servers namanya
i memang pernah google pasal ni and i mmg sukaa tp niat nak membeli tu macam lama lagi
sekali bila tgk depan mata adoi kauuu tak boleh nak lepas set tu
dah ada ada dua je i dah takot kalau habis hahahhahaa
memang auntie-auntie betol perangai

so selepas mengira tolak tambah i pejam je mata
eh duit boleh carik
ni kalau habis i menangis kat situ :D

here is my new server set
i guess pink is my new purple
:)


set sekali dengan tiga biji senduk
i love how pretty the dark pink and the light ones
so matching :)

kalau nak pakai kedap panas, this is how you do it:


gitu. hhehehhee

so sabtu tu i bangun awal semangat buat breakfast
tuna pasta for le hubs and teh o panas


matching plak with my set corelle country rose
hahaha tell you i dah masuk geng auntie-auntie dah
pantry i penuh tupperwares, corelles and corningware

kalau pinggan mmg i suka corelle sebab ringan and cantek!

okay sekian sahaja cerita perasmian insulated server kita :)
semoga semakin rajin masak hendaknya hehehe

till then!

Friday, August 4, 2017

Chocolates for belated

i never thought i would still receiving gift even its august already
my birthday still be remembered hahhaha

munirah my colleague yang dok sebelah since 2015 suprised me with this beautiful piece
so prettykan????
plus she made it herself!!
so creative so thoughtful and im so blessed to have her here
munirah ni baik sangat. im so lucky.
at least takde lah terasa sangat kerja jauh dari family kan


IT HAVE ALL MY FAVOURITESSSSSS

Thank you very much munirah
You're such an angel to suprise me this way
Cant wait for your turn next month
i'll make you the happiest birthday girl ever 
:D





Thursday, August 3, 2017

dolly dimsum


lupa nak cerita last saturday i gi mana
every weekends i will be excited sbb nak keluar with hubs
mesti turun KL punya
kali ni i gi klcc sbb i need to do some shopping at Marks & Spencer

before shopping tu singgah lunch dulu
since ramai je update makan kat dolly dimsum ni i teringinnnnn nak try
asyik tengok gambar kat IG je kan sapaaa tak geram :P

mula2 sampai tu kemain panjang Q but i didnt care
nak makan situ jugak
thank God the waiting time wasnt that long
dlm 15mins camtu dah dapat table :)

i suka window panel ni
lawaaaa
dolly dimsum yang i pegi ni kat Avenue K. Senang je nak carik kat G Floor je


 boleh nampak hotel baru kat sebelah. Le Apple namanya

wearing my new oops duck for the first time. oh sukaaa sangat! :)

le hubs

we ordered quite a lot really hahaha semua benda nak try
siap waiter tu kata banyak sangat order ni takut tak abis
so kita kurangkan jumlah dimsums
actually we both kalau tak abis makan boleh je tapau kan

 this one wajib order. salted eggs pau and siew mai
sedaaaappp!

 yang ni i lupa nama tapi sedap jugak



antara yang di order. prawns dumpling pun dapppppp angat!
pau blackpepper ni pun yumss
not in the pics was chinese fried rice
nampak cam sikit but kenyanggggg alhamdulilah

dimsums dia datang sikit2 tau takde lah kalau order 8, 8 terus sampai
so you have time to enjoy and feeling2 makan gitu

we ended the yummy lunch with this desserts
i forgot the names though


overall i rate my lunch session 8/10.
thanks hubs melayan keinginan isteri tersayangnya ini :)

then lepas lunch off to klcc shopping a bit
lepas tu singgah isetan punya bakery nak tapau roti
idk why kalau gi klcc wajib singgah sini

but tbh lavender punya croissants lagi sedap kot
yang ni okay okay je


this weekends we dont have plan yet nak ke mana
kadang beriya plan last2 tebongkang jugak depan tv.
oh ya nak survey beli katil lagi satu for guest room
my parents in law nak datang next week so yeah. kenalah ready ye tak?
:D

till next entry k
xoxo

Tuesday, August 1, 2017

popia daging cheese

 if you follow my fb or IG you probably knew how my sunday was
:P

got extra rajin that day i made popia daging cheese for teatime :D
actually nak abiskan kulit popia tu
i have two in my freezer terbeli extra plak
so i dont want to waste anything, i buatlah kan
alah senang je ponnnnn hihi

intinya

bawang besar sebijik-potong dadu
daging cincang ramly 400gram
setin cream mushroom campbell
mixed vege dalam 3 genggam
cheese one slice
setengah kiub ayam
salt and blackpepper to taste

tumis bawang sampai naik bau
then masukkan daging cincang
tumis sampai kering sikit airnya
then masukkan cream mushroom
gaul rata lepas tu masukkan mixed vege, cheese, kiub ayam and perasa
dah masak, tutup api and biarkan sejuk kejap

lepas tu boleh la gulung popia :D







can get about 32 pieces of popia



i goreng sikit je then buat frozen stock simpan dlm freezer
rasa nak makan nanti boleh goreng je
emmmpphhh dap sangat!
terasa cheese nya :)

next time nak buat lagi lah kali ni nak letak kentang yang dah dipotong dadu
for me popia ni sedap kalau isinya meriah
and buat sendiri lagiiii puas ati makan
this is my hubs favourite tauuu hehe kena selalu buat :D

till next entry!


Friday, July 28, 2017

oops duck

yesterday i got a parcel from poslaju
i bought a duckscarves from facebook
there's a group called duckscarves lovers something something gitu lah
i joined it for quite sometimes so i saw this pretty oops duck
terus i booked
:D






pretty kannnn. kotak pun dah lawa sangatttt
i memang duckscarveslovers fyi
i started collecting ducks since 2015 but belum byk colours pun lagi

i love the material, the texture memang sedap pakai
even ada fakes all around dijual but i tetap suka
anyway i dont buy fakes
biar takde dari beli yang tak ori
i rela kumpul duit haaa gitu

okaylah till next entry!


Thursday, July 27, 2017

grand lexis PD

 Hye readers tersayangggg

today i nak update on my birthday trip :D
hubs booked a night stay at the grand lexis PD on 8th of july, saturday
just to celebrate my special day
lom abis rupanya celebration tu kan hehhee

i as a birthday girl mestilah happy diraikan :)

we all gerak dari rumah jam 12 camtu singgah lunch kat Sebulek
pastu terus ke PD
dalam 2 jam camtu baru sampai sbb jammed kat Tol PD
biasalahkan weekends PD ni mmg sesak

the lobby
the registration was fast and easy
and tunggu kejap for buggy car
this is my first time naik buggy and i was super excited!!



just look at my face hahahhahaha
walaupun bilik tak jaoh mana but stillll
:P


 the huge room!

semua bilik kat sini got two kingsize beds
mmg besarrr sangat 

and the main factor we chose this place is
got private pool!!!


nak skinny dipping ke boleh no hal hahahahhahaa
as if kan!!!

sempat la berendam ptg tu best la kan takyah nak tutup kepala ke apa
bukan org nampak pun

lepas swimming terus lapaaaaa gila and we didnt buy any titbits
so room service it is :D

 the club sandwich

lepas tu jalan2 area hotel
sementara tunggu maghrib nak masuk tu kan
best jeeeeee jalan2 ptg
the view was soooo pretty :)



malam tu we went for seafood dinner
tapi tak kuasa nak amik gambar
penat hahaha

esoknya we went for breakfast
and i was excited because i have a spa appointment at 10am
i called receptionist siap2 request for late check out
sbb session abis dalam 2 jam macamtu

breakfast situation 

the spa located at level 2
tak jaoh pun dari tempat breakfast

i dah lamaaaaa teringin nak pegi spa for massage
tetiba a night before tu hubs asked me to choose a package
so i chose a bali body massage and lulur 
sampai2 tu nak register dorang kata dapat diskaun 20%
seronok sangat!



sedaaaappp betol lepas massage and my skin was so smooth lepas lulur tu
siap mandi lagi situ hehe
i biasa je buat sendiri tapi kalau org buat lagi best
rasa macam princess plak k
sekali sekala apa salah nya kan :)

kol 1pm we checked out and had to say goodbye to grand lexis

i really enjoyed my time here and tak puas laaaaa satu malam je
nak lagi datang sini hehhe
insyaAllah one fine day

to dear hubs,
thank you for everything
i love you so much :D




Tuesday, July 25, 2017

34th birthday

 hye my readers!

my birthday was on 7th of july minggu lepas lepas punya friday
takde doa yg lain i mintak selain kesihatan, kebahagiaan, kemurahan rezeki dan dipermudahkan untuk mendapat zuriat :)

my hubs fetched me up like usual that friday but the unusual is i got flowers!!
hahahaaa
lamaaaa i tak dapat bunga okehhhh
and there was a paperbag too
oh my ada perfumeeee!
oh oh i was soooo happy!

i was so suprised i didnt see it coming
because malam tu hubs planned to bring me out for dinner
so i tak expect la nak dapat bunga ke present ke kannn :P



the beautiful roses :D

malam tu hubs brought me to dinner at concorde KL
ada live band i sukaaaaaa



tetiba dorang sampai kat our table and they sang me a birthday song
oh my!!
suprised lagi!
and they sang another song which is sooo beautiful love song
memang terharu sangat! :)


 me and hubs tersayang

everything is nice at melting pot.
hati pun asyik melting je
the love i have for this guy is enormous
and countless
he is so kind to me and im sooooo lucky! :D


34 and proud of it

a shot with my new handbag he bought me in april
nice kannnnn hehehe
thats why i tak mintak apa2 dah for my birthday 
i just told him a nice dinner would do :)

till next entry! 


Friday, July 21, 2017

my first ever open house in Cyberjaya

 hye my dear readers!

its been a week now since my last post
and i would love to tell you guys that my open house last saturday was a huge success!!
im sooooo happy and relieved to be honest :D

so let me cerita what happen on that day sementara masih fresh ni heheeh

my open house should be started by 12 noon
but i was so nervous when the people from dapopuro belom sampai
alhamdulilah by 1145am kak miza and her staffs sampai and started to setting up everything
aahhhh lega betul sbb my ofcmates dah otw to my place that time
mana tak nervous kan

and then satay people pun hantar the same time and was so kelam kabut i tell you
punyalah dah lawa mekap kemain turun naik lif belengasssss okay hahaha

tapi takpe, semua dah sampai legaaa sangat dah :D

i ordered laksa sarawak and mi kolok from kak miza
she has a stall in puchong called dapopuro and the food is yummmm!
and she's sawakians like me org kuching so mmg original la air tangannya


her staff tgh susun2 i sempat snap
kak miza kat belakang tu siap tolong potong kek lapis
i know dia tau i dok turun naik lif bukakkan pintu for the tetamu datang heeheh

thanks kak miza u're a gem! :D


the food spread that day
mi kolok
laksa sarawak
satay, nasik impit, kuah satay
my very own baked meatballs macaroni
creampuffs
kek lapis and biskut raya


lapaaaa plak tengok gambar ni balik
tengok la udangnyaaa memang besar2 tak lokek pun
sedaaaaaaapppp very the!

by 12 camtu my tetamu dah mula sampai
my officemates semuaaa konvoi sekali datang masa yang sama
lepas tu kak shah my dearest friend sama kolej dulu pun sampai w her family

meriah wei! hahhaaha
it was my first time hosting makan2 at my new place
so overwhelming at the same time
seronok sangat makan2 ramai2
dalam masa yg sama i was so kelam kabut ke sana ke sini
arrange itu ini ;P





my geng opis
semua excited nak datang sbb dengar ada makanan sarawak kan
i bring sarawak to cyberjaya literally hahaha
seronok la dorang makan apa yg takde kat sini kan
i pun seronok tengok

kak shah is definitely a charm
she brought a cake to my open house and i was so suprised
my belated bday cake to be exact. sooo happy!
and it was a pandan gula melaka cake sooo yummmy!
thanks kak shah youre so kind! xoxo


tak lama lepas tu kak miza and the dapopuro nak balik dah
dorang siap makan lagi enjoying the cakes and such


one with the baik hati masak sedap kak miza
soo lucky to know her and her food
buat kek lapis pun pandai and sedap jugak


pics below the guests that day yang datang :D

                                                                with jijah kawan sekampung

                                                   with kak shah and her whole family

                                                   with jijah (again) and hubs friend; qistina

                                           my dear geng sm sains kuching; lynn and hathsey

                                  kawan sekolah juak sidak semua tok. now with ima

                                        hathsey is my guy bestfriend. kawan sampei bila-bila :)

jemputan keep on coming even after 5pm. siap tumpang asar sekali
pics below is with kak ani and her family.
kak ani is nieza's sister who also settled down in KL.


i tak sempat nak amik pics with everyone actually.
sebab busy hahahhaha


ni kek lapis batch kedua i potong.
semua pun sedap alhamdulilah.

im so thankful the food is enough for everyone.
siap ada yang tapau lagi bawak balik.
im so sorry kalau ada yang tak dijemput.
ada yang i lupa sbb ni first time buat so byk nama tercicir.

for a first timer macam i buat makan2 ni i boleh anggap this is a success.
segan la jugak mula2 sbb rumah i bukannya besar nau nak accomodate everyone
but alhamdulilah muat je kan

buat open house ni very very tired but so worth it.
seronok bejumpa kawan lama, makan ramai2 and sembang

thanks everyone for coming!!
bila dah settle everything kan baru perasan me and hubs tak sempat amik gambar pun :(
busy kan hahaha

insyaAllah berjumpa di open house tahun depan k. doakan murah rezeki semua :)

itu je nak cerita.
next entry i update pasal birthday i plak k hehehe

till then. bye!