Monday, April 9, 2018

Surat Cinta Untuk Hafiza

Kutuliskan kenangan tentang caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu untuk menceritakan cantikmu
Kan teramat panjang puisi tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena t'lah kuhabiskan sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkan lebih indah dari yang kujalani sampai kini
Aku s'lalu bermimpi tentang indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku hanya untukmu

Dan t'lah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena t'lah kuhabiskan sisa cintaku hanya untukmu

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap disini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena t'lah kuhabiskan sisa cintaku hanya untukmu



u guys im in love with this lyrics and this song
i can listen to it everyday!
i love it beyond wordssss
i mean who would have thought someone would care enough to think that they will love us meskipun rambut tak hitam lagi?
yes we grow old but you know that lil thingsss awwhh so sweet really

i love virgoun performance last night at AME2018
eh who doesnt right?
i hope my husband will love me like this lyrics do
even though he never dedicate this song to me but i know he loves me alot
and i love him too so much

oh my why im so lovey dovey today? ❤


Friday, March 9, 2018

Busy mode

oh my i cant cope up with the blog challenge for now
i am sooooo busy you guysss

i will update all the topics i promiseeee during the weekends

now i just wanted to kemas my cubicle because next monday is EKSA day!
and to make it worse, i was appointed as one of the auditor
come onnn how comeee la eh

dah la tempat sendiri tak kemas lagi ada hati nak audit tempat orang hahaha


oklah till then

xoxo

Monday, March 5, 2018

Something i adore~

 so day 3 topic is something i adore
today should be dah tajuk lain but i will update on that later hahhaa
since dah skipped 2 days due to weekends kan

i adore beautiful beaches
yes, i do.
i love any beach getaway

dulu dok kuching senang la nak pegi pantai
in 20-30 mins dah sampai santubong or pantai damai
dah dok sini pantai sangat lah jaoh and emm not that pretty
nak lawa pun paling dekat kat PD.

so last anniversary in december we went to penang for holiday
this is at batu feringghi beach
so so breathtakingly beautiful
we stayed at Hard Rock Penang so this was the beach view



my happy face :)

so far the prettiest beach i went to is at pulau payar langkawi
i know theres a lot more out there but thats just my view
tak kisah la mana pun yang penting ada pantai 

being at the beach brings me somekind of peacefulness
just looking at the waves, the sound it makes, the clear water aahhhh love it!
oh i really really need another beach getaway, pronto! :P


Friday, March 2, 2018

Breakfast


Day Two: Breakfast

Salam Jumaat everyone
mesti excited nak weekends dah kan?
i nak terbongkang je esok ;P

so topic for day 2 is breakfast.
i didnt take any photo of it this morning thus this googled picture
too it from garam kunyit blog


i had pulut kuning and rendang ayam for breakfast
tell you guys, kat kafe bawah ofc ni kan pilihan menu dia sampai ko pening nak makan apa
just name it semua ada dahla sedap2
siap dah ada menu kerang siap ;P
unlike kat kuching dulu kalau tak mi goreng, nasik goreng tu je lah ada
sendu kan idk why kat kch pilihan menu adalah sikit
maybe only at my former workplace tpt lain i tak tau ye heheh

so kalau jumaat memang menu agak special and this is my favourite ever
kalau lambat sket kompom abis
tapi takleh mkn selalu and portion i amik tadi pun just rasa2 je
takdelah penuh camni kan
hehehe

oklah jumpa entry esok orait!
xoxo

Thursday, March 1, 2018

You.

Hello March!

Kejap je dah march. Where were january and february went to?
I decided to join a blog challenge where i have to update in daily basis
so today's tajuk is YOU.

so it will be about me, right?
:P

emmm where do i start ya?
i started blogging since 2008 and i found a lot of new beautiful friends from there
from blogging to FB, IG and such
but sadly i slowly not updating my blog since i guess 2013?
slow2 menghilang sbb nya adalah IG and FB
takde masa plak aku nak update semua channel
i have life too kan gituuuuu katanyaaa
but since my blogger friends semangat nak kembalikan kegemilangan zaman blogging so lets la kan.
rindu jugak zaman bukak pc habiskan sejam baca blog org pastu komen plak pehh sangat rajin masa tu kan
semua benda nak cerita

2008, i was 25 omg mudanyaaa and kalau uols rajin bolehla baca entry zaman dulu2
asyik cerita mencari jodoh jek gayanya
couple putus couple putussss
hahhaahaah

until 2012 i met my better half and we got married in 2014.
and now dah berhijrah ke cyberjaya since 2015
i cant believe how my life would end up being far from my family and friends
but im happy here living a life with my husband
thats all that matters anyway kan :)

ramai je bloggers lain yang dah berhijrah ke sini
like flo, and amni. nama pun we all dok sini tapi belum pernah lagi nak bekumpol
sebab masing2 dah kawen, ada yg dah ada anak kecik so yeah we will work it out :D

my life now is basically kerja kerja, balik rumah and cooking for husband and fatin
ohhh i tak cerita lagi pasal fatin kan hahhaha she needs a special entry for herself
panjang ceritanya nanti i share k :)


me while waiting for the erl last week
i went back to kuching for four days. sajeeee jee nak balik nak mkn mi kolok :P

so lastly here is my pic with my other half, my support system, the love of my life :)
oh its his birthday month
someone is getting older ;P


till next entry tomorrow k!

love,
fieza

Tuesday, February 20, 2018

kata-kata kan doa

since i was a kid, i love pools
i love swimming pools to be honest
i still remember when i was at sekolah rendah in miri
depan sekolah tu ada club house
so every club house mestilah ada swimming pool kan
every time lalu mesti i akan nak toleh situ sbb nak tengok kolam

and masa tu my dad plak mmg every week akan bawak me and brothers swimming at nearest public pool
bila pindah kuching rutin tetap sama until i masuk sekolah menengah barulah tak gi swimming dah sbb dok asrama kan

but the love to swimming and the blue pools tak pernah padam
kalau pegi bercuti i akan pastikan resort or hotels tu ada pools
pastu i berangan la kat situ bestnyaaaa kalau rumah ada satu
senang nak berendam nak berenang


my memory on facebook brought me this status i wrote last 2011.
seven years ago! hahahhahaha
i memang teringin rumah ada pool uols hahahaa

and fast forward today.


amekkkk kauuuuu
mun ko sik swimming siap kauuuuu hahhahaha

actually when i first pindah to cyberjaya, my unit was at block A.
jauh sikit la nak jalan kalau nak berenang
ada satu lagi pool round shape kat depan block A tu tapi tak best sangat for me lah

tetiba tahun lepas my hubs said lets find a bigger unit which at block B
and the pool is just downstairs.
i can see it from my unit and the view is just heavenly alhamdulilah
kalau keluar lif terus nampak la pool tu tak sempat berpeluh jalan dah sampai



me and fatin lepas swim last week

so if you have a dream, keep on dreaming
it might comes true before u knew it! :D

iols nok swimming petang tok mun sik ujan lah 
i love swimming because nya sik perlu kasut sik perlu sports bra treksut tshirt nok exercise
just a nice swimsuit and a goggle im good to go!
now im trying to exercise 3 times a week. doakan semoga istiqamah u gaisssss ;P

till next update!
xoxo

i love akemi

Salam to all my readers.

rasanya lepas ni akan selalu update lah
seronok plak update ni kan
lagipun tahun lepas lama betul tak update

mei ni genap tiga tahun dah berhijrah kerja ke putrajaya
and duduk di cyberjaya
tak rasa kan nanti kejap2 dah 10 tahun berhijrah
bila tanya husband lama lagi ke nak dok sini?
he said rezeki kat sini sayang so i ikut jelah
so far alhamdulilah i love my simple life here

dulu2 masa mula pindah asal jumaat je pegi lalu KLCC
i mean like every single week
now jarang dah tapi sebulan mmg kena pegi KL tu
kalau tak, tak lengkap rasa

kalau my mom call kan cerita pasal tempat best kat kuching kan
i always gurau cakap, "kat mana mak? tak ingat dah jalan kat kuching tu"
wahahahahaha pengsan kalau org lain dengar
ish mana mungkin i lupa kuching tanah tumpah darahku
my dearest hometown
in fact i will be back khamis ni
tazzabaaarrrrr :D

last weekends i pegi tukar cadar
selain corelle and tefal, i hantu cadar akemi
pantangggg nampak sale mula lah gatal nak membeli
masa tu tengah jln ngan fatin kat ioi mall nampaklah akemi sale kat tgh2 court tu
omg i cannottttttt
mula2 nak lalu je, datangggggg balik ok
haih kalau tak beli karang mimpi plak kan

beli la satu hahah lagipun husband tak ikut masa tu
hubs prefer cadar yang plain colour
i have few already and now im bored looking at them
nak bunga2 plak kalau tanya hubs mesti dia kata tak lawa
kali ni i dont care, nak jugak :D





so pretty kannnn
purple peach gitu
now kalau lepas mandi kan tengok katil macam aawwhhh why so pretty??
like its calling me back to sleep lol

till next update k
xoxo

Thursday, February 15, 2018

episode two Langkawi trip

okay im back with episode two of langkawi getaway

lepas habis shopping dalam jam 3ptg tu we went to fetch bobet at the airport
dari airport terus ke langkawi cable car
walaupun dah pegi dulu tapi nak jugak naik lagi sekali
ikutkan iols yang penakut ni mmg taknak naik dah sbb gayat
tapi all the girls semangat nak naik so naik je laaaa
bukan selalu nak naik cable car ramai2 camni kan
:)

the weather was so kind to us alhamdulilah
the view was so breathtaking
subhanallah
tak kira la brp kali naik pun i will always be amazed with the view





 yours truly yang cuak nak naik cable car ahaha
tapi kena kuatkan semangat ;P




bestfriends forever and ever.
no matter how bad the day is i will always have them to support me
they are kind persons i am so blessed to have them in my life :D








awwhhhhh looking at these pictures i cant wait to be w them again
we are planning another trip this year
ke mana belum decide lagi la tapi hahhaa

oklah dah nak balik dah ni esok cuti long weekends yayyyy!!

to my chinese readers, Happy Chinese New Year
from me to you :D

till next update k!


Langkawi with girlfriends 2017

 Assalamualaikum to all my readers.

Its been a while since my last update.
Yeaaahhh it was last August teehehhehehe

is it too late to wish you all Happy New Year??
in fact it will be CNY tomorrow :D
its february already Ya Allah cepatnya masa berlalu kann
nanti kang tetiba dah raya. gituuuu

so since kat opis pun macam lengang ni meh la i update sket.

last year in September i went to a short shopping getaway with my favourite ladies.
went to Langkawi with Juzz, Nieza and Bobet.
sadly Sue couldnt make it. but its okay we proceed with the plan.

i went to lgk from kl alone and will meet them at the airport.
Nieza from Penang and Juzz from Kuching. Bobet came the next day.
oh yes the date was 15th Sept 2017.

sampai je airport dah malam sebab the weather was so bad my flight had to divert to Penang for an hour.
sepatutnya my flight took only 1 hour from kl jadi 4 jam baru landing to LGK.
bayangkan lahhh betapa lamanyaaa i wont forget how horrible the flight was.
so scary sbb nak landing kat airport tak boleh sbb angin sangat kuat.
so terus ke Penang okayyyy tu pun tak boleh keluar kena stay dlm tu.
kalau boleh keluar sumpah i nak amik ETS balik KL. tak sanggup dah masa tu
takuuuuutttt
but Thank God the passenger sebelah i was soo cool siap pinjamkan powerbank cukuplah boleh lepas 50% battery kalau tak, tak taulah camane.

flight from Penang and Kch pun delayed teruk.
kitorang sampai kol 7pm camtu but nieza was worst
she came around 830pm camtu then off terus dinner

dinner was awesome at wan thai tapi takdan nak amik pics dah wehhhh
dah penat and lapa tau nak makan je
sekali nak amik pics semua dah abis hahaha

oh we sewa kereta kat sana. almera and we stayed at G Hotel.
Hotel ni sangat affordable and bersih. kitorang pilih apartment dua bilik.
memang takde pics but you can google. mmg best!

the next day we went to main reason we were there, SHOPPING!!

the last time i went to lgk was during my honeymoon in 2014.
pegi ngan husband lain, pegi ngan girlfriends lain la kan hhahaha
especially when pegi dengan bffs ni best sangat!
sbb kan masing2 dah kawen and semua dudok jaoh2 dah sekarang
jumpa pun dapat kira dlm sethn berapa kali
things are so different compared to what i blog last 10 years
when it was 2008, i have them every single week.
ahhh miss those days when youre just single and free hahahaha

so back to lgk story

saturday 16th september hari malaysia tu pagi2 lepas breakfast terus ke HIG



masa ni nak survey2 dulu harga sbb we have the whole day to shop
so compare punya compare harga dekat rams paling murah
and i love how their staffs keep helping us around
tanya harga itu ini takde pun buat muka
semua senyum elok je
dari taknak beli pun terbeli lol :P

with juzz and nieza. masa ni bobet tak sampai lagi.

pleaseee the price was 50% cheaper for corelle, vision and such
i love corelle even last year i bought few sets of them to use at home
i ingat lagi masa i baru pindah cyberjaya
my mom singgah rumah after nearly a year i pindah rumah tu
and dia bising sbb pinggan i tak cukup siap my hubs kena mkn nasik dlm mangkok besar tu
hahahaaa
lepas tu i terus beli corelle yang satu set yg 16 pieces siap sekali dengan cawan minum kopi tu haaaa
puas hati

yg ni dekat rams i beli macam2 uols mmg swipeeeeeee je debit card tu wahahhaa
seronokkkkkk sangat lol
i bought lapik meja for meja makan 6 seaters
cantik kannnnn


siap beli dengan sarung tisu yg sama design macam ni

round 1




masa shopping tak rasa penat uols
tak sedar pun dah tghari
bila tengok jam eh patut la dah lapar rupanya dah kol 1pm hahaa

so singgah mkn dekat area ni jugak
mkn asam pedas. saje taknak jaoh2 sbb nak sambong lagi aktiviti membeli belah ;P

 my bff till jannah ;D

round 2

i bought my third tefal here. tadi dah beli 2 set masa round 1 hihi
semenjak dah kawen ni and dudok sendiri of course i salu masak kan
and periuk yg cantek sangat membantu menguatkan semangat utk masuk ke dapur ahaha
eh betul la kan
kat rumah i dapur jenis electric induction cooker
so tefal dia lain jenis and a bit mahal dari yg biasa
nak buat camane kan mmg dah built in macam tu
but kalau beli kat sini still murah la compare dari biasa
and berat sikit

thanks juzz for advising me sbb rumah dia pun induction cooker
kalau tak i main bedal je beli mana ada and yg murah ;P

and here i bought loose item for my corelle at home
mana yang kurang tu i just tambah cukupkan satu set
eh mmg puas hatilah membeli hihi


so here's my bestfriends at home for now
even my mom loves cooking at my place last wk when she was here hehe
nanti i nak tambah lagi koleksi ;P

till next update ok.

xoxo
fieza