Tuesday, February 20, 2018

i love akemi

Salam to all my readers.

rasanya lepas ni akan selalu update lah
seronok plak update ni kan
lagipun tahun lepas lama betul tak update

mei ni genap tiga tahun dah berhijrah kerja ke putrajaya
and duduk di cyberjaya
tak rasa kan nanti kejap2 dah 10 tahun berhijrah
bila tanya husband lama lagi ke nak dok sini?
he said rezeki kat sini sayang so i ikut jelah
so far alhamdulilah i love my simple life here

dulu2 masa mula pindah asal jumaat je pegi lalu KLCC
i mean like every single week
now jarang dah tapi sebulan mmg kena pegi KL tu
kalau tak, tak lengkap rasa

kalau my mom call kan cerita pasal tempat best kat kuching kan
i always gurau cakap, "kat mana mak? tak ingat dah jalan kat kuching tu"
wahahahahaha pengsan kalau org lain dengar
ish mana mungkin i lupa kuching tanah tumpah darahku
my dearest hometown
in fact i will be back khamis ni
tazzabaaarrrrr :D

last weekends i pegi tukar cadar
selain corelle and tefal, i hantu cadar akemi
pantangggg nampak sale mula lah gatal nak membeli
masa tu tengah jln ngan fatin kat ioi mall nampaklah akemi sale kat tgh2 court tu
omg i cannottttttt
mula2 nak lalu je, datangggggg balik ok
haih kalau tak beli karang mimpi plak kan

beli la satu hahah lagipun husband tak ikut masa tu
hubs prefer cadar yang plain colour
i have few already and now im bored looking at them
nak bunga2 plak kalau tanya hubs mesti dia kata tak lawa
kali ni i dont care, nak jugak :D





so pretty kannnn
purple peach gitu
now kalau lepas mandi kan tengok katil macam aawwhhh why so pretty??
like its calling me back to sleep lol

till next update k
xoxo

5 comments:

ztie said...

kmk antu juak meli cadar aieh. hmm. kadang rasa terlebih dah cadar. tapi suka. agik2 mun dah on sale. nang rambang mata abis nangga. mun dapat ada dengan comforter sekali nang heaven abis. Tapi selalunya kmk beli nak, sigek jak kmk sik penah pakey. Guling pun cover hahaha. nang sik pernah ada. jadi ya salu berlipat jakkk

Vivian said...

kamek maok beli cadar juak tapi kedekut. carik range murah tggu sale 80% pun tetap mahal king size. hahaha

f.i.e.z.a said...

ztie:

aieeeee sayang sik makei gulin, yalah best kmk sik pernah sik makei sbb mun sikda gulin mek sikpat tido wpun dah ada gulin lain. eh ahhahahhaa
suka kan cadar faktor umur kali hahahah

vivian:

mun king size rah sogo minggu ya tek ada less rm100 tapi kain sik best. mun rah outlet akemi ada juak nok murah but still serat leb tapi biasalah nok gya comes w quality kan

eh you girlsss thanks commenting. semangat kit mek nok update hehhe

Vivian said...

aok..kain nyaman berbaloi beli..laki kmk mun mbak berbeli ng cerewet part kain. hahaa

Kak Mim said...

kmk rasa best stay di putra or cyber.. tp hati kmk x kuat bila ngenang rumah & anak²... merantau lok sia.. ambik pengalaman tmpt urg