Friday, July 28, 2017

oops duck

yesterday i got a parcel from poslaju
i bought a duckscarves from facebook
there's a group called duckscarves lovers something something gitu lah
i joined it for quite sometimes so i saw this pretty oops duck
terus i booked
:D






pretty kannnn. kotak pun dah lawa sangatttt
i memang duckscarveslovers fyi
i started collecting ducks since 2015 but belum byk colours pun lagi

i love the material, the texture memang sedap pakai
even ada fakes all around dijual but i tetap suka
anyway i dont buy fakes
biar takde dari beli yang tak ori
i rela kumpul duit haaa gitu

okaylah till next entry!


Thursday, July 27, 2017

grand lexis PD

 Hye readers tersayangggg

today i nak update on my birthday trip :D
hubs booked a night stay at the grand lexis PD on 8th of july, saturday
just to celebrate my special day
lom abis rupanya celebration tu kan hehhee

i as a birthday girl mestilah happy diraikan :)

we all gerak dari rumah jam 12 camtu singgah lunch kat Sebulek
pastu terus ke PD
dalam 2 jam camtu baru sampai sbb jammed kat Tol PD
biasalahkan weekends PD ni mmg sesak

the lobby
the registration was fast and easy
and tunggu kejap for buggy car
this is my first time naik buggy and i was super excited!!



just look at my face hahahhahaha
walaupun bilik tak jaoh mana but stillll
:P


 the huge room!

semua bilik kat sini got two kingsize beds
mmg besarrr sangat 

and the main factor we chose this place is
got private pool!!!


nak skinny dipping ke boleh no hal hahahahhahaa
as if kan!!!

sempat la berendam ptg tu best la kan takyah nak tutup kepala ke apa
bukan org nampak pun

lepas swimming terus lapaaaaa gila and we didnt buy any titbits
so room service it is :D

 the club sandwich

lepas tu jalan2 area hotel
sementara tunggu maghrib nak masuk tu kan
best jeeeeee jalan2 ptg
the view was soooo pretty :)



malam tu we went for seafood dinner
tapi tak kuasa nak amik gambar
penat hahaha

esoknya we went for breakfast
and i was excited because i have a spa appointment at 10am
i called receptionist siap2 request for late check out
sbb session abis dalam 2 jam macamtu

breakfast situation 

the spa located at level 2
tak jaoh pun dari tempat breakfast

i dah lamaaaaa teringin nak pegi spa for massage
tetiba a night before tu hubs asked me to choose a package
so i chose a bali body massage and lulur 
sampai2 tu nak register dorang kata dapat diskaun 20%
seronok sangat!



sedaaaappp betol lepas massage and my skin was so smooth lepas lulur tu
siap mandi lagi situ hehe
i biasa je buat sendiri tapi kalau org buat lagi best
rasa macam princess plak k
sekali sekala apa salah nya kan :)

kol 1pm we checked out and had to say goodbye to grand lexis

i really enjoyed my time here and tak puas laaaaa satu malam je
nak lagi datang sini hehhe
insyaAllah one fine day

to dear hubs,
thank you for everything
i love you so much :D




Tuesday, July 25, 2017

34th birthday

 hye my readers!

my birthday was on 7th of july minggu lepas lepas punya friday
takde doa yg lain i mintak selain kesihatan, kebahagiaan, kemurahan rezeki dan dipermudahkan untuk mendapat zuriat :)

my hubs fetched me up like usual that friday but the unusual is i got flowers!!
hahahaaa
lamaaaa i tak dapat bunga okehhhh
and there was a paperbag too
oh my ada perfumeeee!
oh oh i was soooo happy!

i was so suprised i didnt see it coming
because malam tu hubs planned to bring me out for dinner
so i tak expect la nak dapat bunga ke present ke kannn :P



the beautiful roses :D

malam tu hubs brought me to dinner at concorde KL
ada live band i sukaaaaaa



tetiba dorang sampai kat our table and they sang me a birthday song
oh my!!
suprised lagi!
and they sang another song which is sooo beautiful love song
memang terharu sangat! :)


 me and hubs tersayang

everything is nice at melting pot.
hati pun asyik melting je
the love i have for this guy is enormous
and countless
he is so kind to me and im sooooo lucky! :D


34 and proud of it

a shot with my new handbag he bought me in april
nice kannnnn hehehe
thats why i tak mintak apa2 dah for my birthday 
i just told him a nice dinner would do :)

till next entry! 


Friday, July 21, 2017

my first ever open house in Cyberjaya

 hye my dear readers!

its been a week now since my last post
and i would love to tell you guys that my open house last saturday was a huge success!!
im sooooo happy and relieved to be honest :D

so let me cerita what happen on that day sementara masih fresh ni heheeh

my open house should be started by 12 noon
but i was so nervous when the people from dapopuro belom sampai
alhamdulilah by 1145am kak miza and her staffs sampai and started to setting up everything
aahhhh lega betul sbb my ofcmates dah otw to my place that time
mana tak nervous kan

and then satay people pun hantar the same time and was so kelam kabut i tell you
punyalah dah lawa mekap kemain turun naik lif belengasssss okay hahaha

tapi takpe, semua dah sampai legaaa sangat dah :D

i ordered laksa sarawak and mi kolok from kak miza
she has a stall in puchong called dapopuro and the food is yummmm!
and she's sawakians like me org kuching so mmg original la air tangannya


her staff tgh susun2 i sempat snap
kak miza kat belakang tu siap tolong potong kek lapis
i know dia tau i dok turun naik lif bukakkan pintu for the tetamu datang heeheh

thanks kak miza u're a gem! :D


the food spread that day
mi kolok
laksa sarawak
satay, nasik impit, kuah satay
my very own baked meatballs macaroni
creampuffs
kek lapis and biskut raya


lapaaaa plak tengok gambar ni balik
tengok la udangnyaaa memang besar2 tak lokek pun
sedaaaaaaapppp very the!

by 12 camtu my tetamu dah mula sampai
my officemates semuaaa konvoi sekali datang masa yang sama
lepas tu kak shah my dearest friend sama kolej dulu pun sampai w her family

meriah wei! hahhaaha
it was my first time hosting makan2 at my new place
so overwhelming at the same time
seronok sangat makan2 ramai2
dalam masa yg sama i was so kelam kabut ke sana ke sini
arrange itu ini ;P





my geng opis
semua excited nak datang sbb dengar ada makanan sarawak kan
i bring sarawak to cyberjaya literally hahaha
seronok la dorang makan apa yg takde kat sini kan
i pun seronok tengok

kak shah is definitely a charm
she brought a cake to my open house and i was so suprised
my belated bday cake to be exact. sooo happy!
and it was a pandan gula melaka cake sooo yummmy!
thanks kak shah youre so kind! xoxo


tak lama lepas tu kak miza and the dapopuro nak balik dah
dorang siap makan lagi enjoying the cakes and such


one with the baik hati masak sedap kak miza
soo lucky to know her and her food
buat kek lapis pun pandai and sedap jugak


pics below the guests that day yang datang :D

                                                                with jijah kawan sekampung

                                                   with kak shah and her whole family

                                                   with jijah (again) and hubs friend; qistina

                                           my dear geng sm sains kuching; lynn and hathsey

                                  kawan sekolah juak sidak semua tok. now with ima

                                        hathsey is my guy bestfriend. kawan sampei bila-bila :)

jemputan keep on coming even after 5pm. siap tumpang asar sekali
pics below is with kak ani and her family.
kak ani is nieza's sister who also settled down in KL.


i tak sempat nak amik pics with everyone actually.
sebab busy hahahhaha


ni kek lapis batch kedua i potong.
semua pun sedap alhamdulilah.

im so thankful the food is enough for everyone.
siap ada yang tapau lagi bawak balik.
im so sorry kalau ada yang tak dijemput.
ada yang i lupa sbb ni first time buat so byk nama tercicir.

for a first timer macam i buat makan2 ni i boleh anggap this is a success.
segan la jugak mula2 sbb rumah i bukannya besar nau nak accomodate everyone
but alhamdulilah muat je kan

buat open house ni very very tired but so worth it.
seronok bejumpa kawan lama, makan ramai2 and sembang

thanks everyone for coming!!
bila dah settle everything kan baru perasan me and hubs tak sempat amik gambar pun :(
busy kan hahaha

insyaAllah berjumpa di open house tahun depan k. doakan murah rezeki semua :)

itu je nak cerita.
next entry i update pasal birthday i plak k hehehe

till then. bye!



Thursday, July 13, 2017

open house

hye readers. omg dekat setahun dah tak update. maafkan guwe.

actually im going to host my very own raya open house this saturday and im soooo nervous.
asyik pk cukupke makanan cukupke nak minum?
okay ke makanan nanti
takpe ke kalau carpet tak cukup besar hahahahaha

well my new home is a minimalis style
kata dudok berdua je kan mmg la simple je hiasannya
i just want to jamu people
its like housewarming sekali :)

menu for that day would be

  • mi kolok
  • laksa sarawak
  • egg sandwiches
  • baked macaroni
  • satay and nasik impit
mi kolok and laksa sarawak tu i cater je senang
i tak reti masak pun yg tu
yang lain i masak :D

tu jelah kot. jemputan pun only around 50 to 60 pax
neves lah kan 
i penah la host for lunch and dinner but for 3 pax gitu je
yg ni ramaaaaaiiiiii
actually this is all hubs ideas.
buat makan2 i pun suka sebenanya nak gather ramai2 kan

ish lagi one day to go 
doakan semua berjalan lancar okay

i nak update selalu sbb ada org rindu celoteh i katanya hahahaha

oklah till next entry k

take care!