Tuesday, August 1, 2017

popia daging cheese

 if you follow my fb or IG you probably knew how my sunday was
:P

got extra rajin that day i made popia daging cheese for teatime :D
actually nak abiskan kulit popia tu
i have two in my freezer terbeli extra plak
so i dont want to waste anything, i buatlah kan
alah senang je ponnnnn hihi

intinya

bawang besar sebijik-potong dadu
daging cincang ramly 400gram
setin cream mushroom campbell
mixed vege dalam 3 genggam
cheese one slice
setengah kiub ayam
salt and blackpepper to taste

tumis bawang sampai naik bau
then masukkan daging cincang
tumis sampai kering sikit airnya
then masukkan cream mushroom
gaul rata lepas tu masukkan mixed vege, cheese, kiub ayam and perasa
dah masak, tutup api and biarkan sejuk kejap

lepas tu boleh la gulung popia :D







can get about 32 pieces of popia



i goreng sikit je then buat frozen stock simpan dlm freezer
rasa nak makan nanti boleh goreng je
emmmpphhh dap sangat!
terasa cheese nya :)

next time nak buat lagi lah kali ni nak letak kentang yang dah dipotong dadu
for me popia ni sedap kalau isinya meriah
and buat sendiri lagiiii puas ati makan
this is my hubs favourite tauuu hehe kena selalu buat :D

till next entry!


1 comment:

Umie Adli said...

nyamannya..boleh polah tok