Thursday, May 6, 2010

fieza the driver stories

got this tag frm aida the pinkgoddess. :)

1) Adakah anda ade lesen memandu?

ada.baru renew sekali.meaning dah abis P la tp sticker P still ada pasal my sis salu drive my car jugak.

2) Bilakah anda amik lesen memandu?
in 2007.saya adalah insan yg sangat penakut utk drive sbb penah eksiden naik skuter siap jatoh lam longkang depan rumah.trauma sehhh sampai sekarang x berani dah naik skut.
umur dah 24 baru terhegeh2 nak blaja drive

3) Berapa lamekah pengalaman memandu anda?
mula memandu tu la masa belaja kat driving skool.mula2 cikgu yg ajar tu eh aku still igt nama dia bang zul mula2 ajar pusing2 jek n tetiba dia benti n bukak pintu n suh aku plak drive.adoi kelakarr ok time ni.aku siap shaking pegang stereng n then dia tanya apasal keta tak gerak ni.rupanya aku x tekan pun minyak sbb aku salu imejin kalo tekan minyak terus menjurus keta tu ke depan n terus masok semak kat situ haha korang x paham pun its ok la.gila penakut ok masa tu.
n then masa nak blaja naik bukit dia siap ckp jgn pndang langit fieza tgk depan jekkkk focus focus!
n sebab kesabaran dia la aku berjaya dapat lesen P dgn bangganya.tiada fail apa2 pun.thanx to my cikgu memandu.sampai skang pun aku xkan lupa jasa baik dia.
n to nieza also for accompany me masa tgh final test utk dapatkan lesen
she was w me til everything ends.siap bwk food for lunch lagi.sapa tak sayang kwn camni?
n lepas dah berjaya semua, we all g coffee bean to celebrate.ohhh such a memory.
dari budak penakut gila siap tekan minyak pun cam nak menangis now dah pndai bwk keta sana sini.hehe
syukorrrr kmk kohhh :)
eh menjawab soalan ke tak ni?
till now i dah drive about nearly 3yrs kot.

4) Pengalaman pahit ketika memandu...
apa eh..emm i nearly hit a car last sunday cos keta tu tiba2 break mengejut dekat lane laju.ko bayangkan la gila x gila aku break jugak dgn harapan tdk melanggar kereta itu.nasib nothing happened to me.eh mintak djauhkan la..seyes lepas tu aku drive keta paling laju pun dlm 60 km/j jek

5) Pengalaman manis?
-oh bila dpt drive bersama2 kwn2 tersayang [u know who u are] sampai penuh my viva siap xyah bukak radio, no hal! sembang dlm kereta adalah the best ok!
- i can drive my mum to anywhere she wanted to esp for shopping la.cnei gik mak?kmk ON ajak drive k ktk tok..hehe

6) 3 Tabiat ketika memandu
* baca ayat kursi masa tgh stat enjin.dari mana nak ke mana pun wajib baca
* dgr radio xpun cd ziana zain yg yana bagi masa my 26th bday.yanaaaaaa mek rindu ktk.eh tetiba!
* kalo jumpa lampu merah dgn automatik tgn nak pegang hp msg la nak call org la la kadang2 siap sapu lipgloss saja nak buang kebosanan dlm jam hehe

7) 3 pantang time memandu
- tak pakai seat belt
- kalo keta kat depan slow nak mati.esp time dah lmbat nak g keja.nak potong plak x blh haihhh bencik
- kalo jmpa keta guna lampu puteh ke or yg guna lampu signal kaler merah jugak exacty cam lampu break tu.apa motif weii esp malam seyes kompius kekadang.

8) I nak tag-
- nieza
- bobet
- felicia
- ixati gilbert
- vivian
- amirfx
- mistikot
- bang odio
- bang onggon

to siapa2 yg rajin n ada pengalaman menarik nak share, just do it k.x kena tag pun xpe. :)

this pic was taken by my brother kebetulan keta dia sebelah my car masa lampu merah
cepat2 dia snap n cepat2 jugak aku pose ceria
ngegeh-ness
;P

esok off day
nak cuci keta la
wahh tetiba rajin ;P

sapa x sayang keta kannnn

14 comments:

AmirFX said...

Hahaa... Best2 jak pengalaman ktk... Kelak kmk molah tag ya ok?!

f.i.e.z.a said...

amir:

ok np!sharing is caring :)

Beautiful Stranger said...

hahahaa..supan mek pasal drive tok.. u know lah..baruk jak dpt lesen. lak mek stori dlm blog.hahhahahaha

iXati Gilbert said...

errr. kenakjuakkah ? hahaha.. ok2...erm..lak try refresh balit.. sik sepjg ktk stori li.. tapi adalah. hehehe

f.i.e.z.a said...

bsi:

hehe ok cant wait to read ur stories :)

f.i.e.z.a said...

ixati:

sik kesah pjg ka pndek.kmk ya beriya cerita sbb ya moment paling bermakna dlm idup nendak haha

Ivy Metaga said...

hehehe..sempat posing..nice one..

f.i.e.z.a said...

ivy:

abg kmk ya alu mukak penjan snap kmk dari kereta kmk apa lagiiikkk pantang ngga camera nak haha

yana said...

rindu kitak juak!! haha... ingat lagik masa nk beli cd, fiza suka lagu lamak kah lagu baru? last2 beli cd yg ada paling byk lagu hehe.. fiza! list tahun tok 4 bday bila nk polah? Insyallah mek ada di kch time ya mun sekda pun mcm besa boleh pos hehe.tp mek sekpat balit masa juz wedding :( return tiket nk 600++ huhu... salah mek juak beli tiket akhir gilak..
ok, klak jumpa ahh!

f.i.e.z.a said...

yana:

bday kmk jak bday ktk mek sik merik apa2 pun n dats y mun dtg kch lemme know.i owe u a dinner ok.hehe
bln 6 baruk mek polah list agik hehe

mun dah mahal nei gaya nok plg nak dah la time cuti sekolah sikhal lak dapat ngga pics lam fb hehe :)

n i e z a said...

Ada cgek gk memori ktk lpk mdh, tym ktk first tym nk mbak mek raon. Dh ngkh gear reverse tp x undor. Cek2 brek ditekan, bukan minyak. Haha..
U know wat, gmbr ya kedak ktk drive wish or alphard. Tang besa jk upa viva (n ktk kecik) diambik gmbr dr angle ya. Hehe..

f.i.e.z.a said...

nieza:

hahahaha aok oo alu tetak sorang ku sstok ngenang.kompiden eh sekali brek d tekan haha nang bagus.patut sik bjln keta ya
aie menaaaa haha maknanya makei alphard la kmk lak tp laki mek mayar la yerrr tauk ada camya

joynstar said...

ada driving lisence lamak dah, tapi driving kadang2. sticker P amat diperlukan. hehe

f.i.e.z.a said...

joynstar:

hehe xhal janji pndei drive.P pun P lah nak oo :)