Wednesday, May 26, 2010

persoalan

Sometimes the very thing you're looking for
Is the one thing you can't see

well i got dat frm a song obviously
frm save the best for last by vanessa williams
i always like this song so much

talking about which, life's like dat usually
sometimes apa yg kita cari dlm hidup, x nmpak dgn mata kasar.
cth i kasi la jodoh.
ramai singles lagi kan haa kalo cakap part jodoh mmg suka
kannn kann

well nak share with u all
ive been single since 2008
since then i x penah lagi kapel dgn siapa2
flirt2 ada laaaa tp kapel n seriousnya tak, jaoh sekaliiii nak declare ke apa kan
nak kata trauma dgn apa yg jadi w my ex mmg tak la
i am so ready mentally n physically to be in a relationship
tp calon nya belom ada
kalo ada pun xkan nak bgtau kat cni plak kan
segan la makkkk ;P

n now im wondering
is it ok or appropriate if a girl suka kat a guy n she has the guts to tell him?
is it ok?
or nmpak cam sangat desperate je?
sbb for me perigi carik timba ni xleh pakai dah
zaman dah maju kan
dgn ym, fb, twitter segala ni wat ppl can kenal sapa2 jek sekelip mata
n to those yg ada bb tu blh la bertukar2 bb pin n cont the friendship ke apa
nak jugak bgtau bb pin tu heehe

for me ok la kot
sbb kadang guys pun nak jugak pompuan kejar kan
i mean yg mulakan langkah pertama la
sbb kadang ada guys ni jenis segan
ada plak tu x kompiden dgn apa yg dia ada sedangkan dat girl suka gila babsss la
dia jek x tau yg dia tu cool gila
n kadang xde clue pun
haih...

ive shared my opinions here
n
persoalannya still sama
is it ok or not ok for a girl to luahkan perasaan?

;)

8 comments:

Akhu Chenta Qhamu said...

chaiyok... mek sokong... good luck... we never know mun nya merik respond rite... drpd kita putih mata kelak2 n gigit jari ngenang duhal nya ada hati ngn kita juak... klak mesti kita mdh mcm tok "nyesal ku xmdh ngn nya dolok..." chaiyok... mek support...

ztie said...

sik salah mencuba.. we never know bah.. kmk senang madah. tp kmk sik macam ya. eheheh .. just in the case of my cuzzy... she loves this guy sooOo much.. tp don have the guts nak padah. this guy pun macam.. ermm. terlalu macho untuk menerima perasaan seorang wanita tuk meluah dolok... tp.. in the end.. u know? there is some other girl who make a move 1st... sik berjaya.. tp try try try lagik.. what do u know ?
they getting married end of last year.

my cuzzy? she's way tooOOo frustrated to even tell the story.

but.. it all depends on your willing also :D

good luck dear

n i e z a said...

Of course it's ok.
But u have to make sure dat u really really like this guy, not just sum fling or infatuation.
He better be worth it coz when u do tell him, even when the feeling is not mutual at least u've tried & there won't be any regrets.
There is a way to tell the opposite sex dat u're interested, I mean better for us girls to use actions rather than words.
Tp mun dh nya x paham2 juak, only then u tell him straight on.
Still, being a conventionalist, I prefer the guy to initiate the whole thing.
Suka gne2 pun kmk, mati2 ku xmok madah dolok.
Gugok ego bh. ;p

f.i.e.z.a said...

aku chenta qamu,

1st of all, this is not based on my story hehe
mek just mok tauk jak is it or not ok
at least padah nak oo
mok mok sik sik ya dudi la ;P

f.i.e.z.a said...

ztie,

senang byi madah nak oo tp mun jak berani.anyway bkn kes kmk tok aa.just wanna share opinions w readers :)
couple ya tek dah kawen ka lom?
getting married end of last yr?
kompius kmk..
getting married sld be happening somewhere in future rite?

f.i.e.z.a said...

nieza,

cam mek berani madah dlok.hahha
eksen jak nanyak ngan readers bah za camnei pk cdak.
kmk cam laa ada nok d suka mun ada pun diam2 jak haha

ztie said...

OH SORRY.. hahaha.. typo... end of this year...

Amni said...

No prob. Ok jak bah mun opuan padah lok... atleast try dari x try langsung sebab x tauk kan sapa jodoh n giney Allah mok ngato petemuan ya.. hee....