Thursday, November 27, 2008

a long day

i had a loooooong off day today..
g anta baju kat tailor, shopping2 n teman mak g pejabat residen..
mmg memenatkan tp hepi laa.

lemme start..

kol 1030am dah gerak dari umah..
ai sempat bekpes nugget tempura jek..
ingat nak bekpes kat luar w mum n fatin tp x jadi laa..
alang2 jek nak lunch tym..

supir of d year

1st destination, g city tailor kat batu 7..
my mum nak hantar kain wat baju n me pun amik chance anta sekali..
i tempah 3 pasang..dlm bln januari baru amik..
baju kurung 2 pasang n satu lagi kebaya pendek..
salu if wat baju mmg hanta kat cni.chanteekk n lawa2 jek dier buat..
n muraaahh jugak.
bile dah siap kang i publish the photos here k..

pas agak2 sejam sembang w mdm lim, d tailor, we went to d spring for lunch.
had our lunch at sushi king pasal fatin teringin sangat nak mkn sushi..
n me pun sama gak..hahha..-alasan jek fatin tu.hehhe-

cepat2 snap pasal org pndang.huhu

my mum malas nak bgambar2 nih..
she ate salmon steak cam biasa..
me n fatin had 8 plates of sushis..hheehe..
heaven.nuff said..
segan lak nak amik pics byk2 pasal ramai org.lunch time kan..

pas mkn, we all lalu la kat MAC nye outlet..
my mum nak singgah tgk2 mane yg berkenan..
aku plak try new range of eye shadows..
tp x beli la.hehe.my mum jek yg beli.
beli set ape ntah..tp yg pasti ada mascara n highlite2 tu..

my dearest mum

she bought this set.

then, we singgah kat pejabat residen sbb my mum ada urusan sket..
dlm 15mins aku tggu dlm kete, my mum pun dah selesai urusan n ajak g layan ice kacang kat swee kang.i ordered kacang jagung n rojak tauhu..
*daria, bila mok g sweekang tek? ngeee..

pas minum2 we all pegi ke everrise batu 4 nak beli barang dapo.
this is my fav part sbb i can take whatever i desired..hehe..
keji kan anak pompuan my mum ni..
tetiba cam teringin nak mkn spagetti so beli la bahan2 nak masak..
tomato puree, ayam cincang,mushroom dlm tin, cheese..waaahhh best2..
bile la nak wat spagetti ni ekk..emmm maybe esok kot..
lama dah mengidam.kak ina masak spagetti mmg superbbb...
yelaaa kak ina jek masak sedap.ai x reti masak at all.
omg, dis is a huge confession tp betullaaa..
now pun tgh blaja cket2...kononla..hhaha

ish my mum jeling.takot!

2 troli for the barang dapo.
haaaihhh..

lepas je membayar, aku nmpak bunch of ppl kerumun satu tpt ni..
cam best jek so aku tgkla dorang ni jual ape..
rupanya all those free gifts tu dorang jual balik n murah sgt2..
i bought a tumbler for ofc use n tau x how much?
RM1.50 sahaja..murah kan???
n my mum cam biasa xleh tgk2 yg murah2 gini terus beli mcm2..
malas lak aku nak snap2 ape yg dier beli..

sessi membeli versi ke 2

after my mum puas ati beli barang we all pun balik..
lenguh ok aku nak drive wpun auto...
kaki cam penat gile..
we all sampai umah kol 620pm n me terus terbongkang!
hehhe..
what a day..

tadi wandy dtg jmpa aku jap.lepak depan umah..
he bought a new nokia E71 so bz la aku nak godek2 hp dier..
esok maybe kiteorg kuar tp xtau lagi..
emmm..

k la peeps. nak tdo dah.harap2 korang x bosan la membace ye..
gd nite.sweetttt dreams.sleep tight.dont let the bed bugs bite!

:)


6 comments:

daria.lala said...

patutla mek terus klik tok tek. nang mena ada nunggah nama kamek ahahha. za, ujong minggu k. p nak, swee kang cair dah kuah nya. ahh boleh ajak lah. asal mee belachans.

uhhh nyumnyum

farah.marzuki said...

gambong kitak duak daria tokkk... ya ku madahh . malas mukak blog kitak duak gikk!!

:| nahan rasa!

f.i.e.z.a said...

daria,

ujong mggu tok mek keja.sabtu mggu gik ya.nang sik cun timing.i senin mek op p tak keja..haih boring na wak eh.huhu

f.i.e.z.a said...

farah,

hehhe.boh gya..kira nasib mek x post pics cang ais+mi blacan td.ngenang ktk bah..hehe..x lamak gik june ya. :)

green apple said...

wahhh, MAC dah ada kat kuching????

(ye ye je excited padahal tak penah beli pun)

i miss satok bery bery much.

f.i.e.z.a said...

green apple@kak di,

MAC tu baru jek bukak this month.dtg la kch lagi kak di.boleh tapau ikan terubuk masin bebanyak. ;P