Sunday, March 1, 2009

pengecut

i received a fon call from my dear childhood fren.
she told me dat she has broken up w her love-to-death bf.
aik?why so fast meh?
rasa cam baru semlm aku dgr dok g dating2, plan nak beli umah kat mana n what not.
sekali dgr dah putus.
haihhhh

n i asked her whats d prob.
she said dat guy just kept on silent.
senyap tanpa berita.
mcm dah mati.haa amek kau.aku plak emo d sini.

my dear friend tu punyaaaaalaaaa baek, ada karier, cantik dan sopan santun lagi.
bkn cam aku ni.dok huhaaa huhaa.
i knew her since i was 10 okk.haaa x ke lama tu?
mmg hati budi mmg dah kenal.
dia sangat la sayang this guy.
mula2 mmg ada sorang kwn we all ni warning sket.
said "jangan!" sbb he's soooo well known to be such a liar, playboy tp my fren tu nak jugak.
aku plak malas la nak amik pot.
mana la tau manusia boleh brubah kan.
as long as she jaga diri n such, biar la kan..
aku just pesan, "yg hepi, engkau n yg sedih pun kau"
"pndai la jaga diri n hopefully he turns out to be such a good guy w u."

mula2 semua ok..baik jek mamat ni.
aku pun tumpang hepi..
tp after 2months or so, dgr plak cita camni.
*sigh*

yg aku heran, apesal la mamat tu dok senyap jek eh?
kalo x suka tu ckp je laaaa!
susah sangat ke?
sian ok to my fren dok msg, call n such tp x dapat reply.
dlu masa nak gila2 ngan kwn aku ni bkn main lagi.
kalau bulan dan bintang tu boleh amik je pakai tgn mmg dah lama kwn aku ni dapat satu.
haaa camtu la hebatnya cinta mamat ni.
puiii cinta taik kucing.
ish geram tol.

laki mcm ni mmg lahanat.
n bak kata saloma,
lelaki lahanat hanya utk pompuan lahanat.
tak sesuai utk kwn aku yg sangat baik hatinya itu.

it's ok my dear friend.
chill ok.u still have me around.

just remember yg karma itu pasti.

22 comments:

khairul onggon said...

Errr.. yobbi manas na juak ktk kali tok fieza.. takut kmk eh.. huhu.. seyes kmk takut eh.. harap one day munlah tetiba kmk tok pandei jadi mcm cerita madu 3 mati kmk kena puii puii ktk eh.. mintak ampun.... :)

khairul onggon said...

Eh lupak tekk yerrrDeehh... Urg laki mcm ya mmg patut kenak puuiii espcially nak berlakon depan bini ya tek.. tapi ada juak urg laki yg bagus bah.. kadang2 nya kerana suasana... bak kata kwn kmk yg berbini duak.. suasana nyebab nya kawen duak.. as long sidak hepi bah.. duak2 wife nya hepi dan bagus2 belaka.. :)..

f.i.e.z.a said...

onggon,
heheh..kwn kmk ya bah.mun sik,xda la mek manas gilak.hehhe.
xda la mek madah papa..tp at least biar jujur mun dah sik suka padah jak terus terang sik susah mek asa.

f.i.e.z.a said...

onggon,
kmk sik nafikan tegal bini juak la org laki carik baru tp at least be honest dont be a coward.kmk emo indah.ya ampun pahal ka oo..
mintak jaoh mek dari org laki jaik eh..kmk bait bah.hahha.org bait hanya utk yg bait belaka.cam kitak.aiseh!

Mdm.Nyza said...

rasa hensem bena org laki ya.. pui!!! mbak ctok za, ku mentes palak nya.. hehehe... pdh ngan kwn ktk za, xhal.. hukum karma ada, lak nya akan d plh gia juak. to onggon, aih, mek blur kawen 2 krn suasana? suasana pa ya bang? duak2 bini kwn ktk hepi & bagus2 dan mek rasa duak2 makan hati berulam jantung kali.. gegegege...

f.i.e.z.a said...

nyza,
entah la.maybe nang dah takdir org ya bermadu tp mun dapat sik maok la kmk.sik mampu mek nok berendam dgn perasaan.huhu..

Audio said...

Bagus juak nya putus ngan miak laki kedak ya. Memang besar hikmahnya. As apa yang urang tauk the guy is kinda playboy juak. So saba jak la. Insyaallah pasti akan bertemu dengan orang yang lebih bagus agik klak ehek yerRRr merik ceramah ndah ku tok ehek XD

MAMI_FARIS..... said...

org laki kenak ya patut ajak d baok k kayu besbol........

AmirFX said...

Tuk mek ptuiiii gik sekali "PTUIIIII!!!!"

Felicia F. Ramzi said...

kak tok mek mantap apa yang patut di pantap...ney parang ku tek. <-- bok kak dtg dari blog audio.. alu maca blog ktk tok..nang nyurh my blood go upstair lah..

Ms Tikots said...

Hi Fieza,padah ngan kwn ktk...lupakan jk org laki mcm ya. Nyuroh palak pening jk. Yg stupidnya org laki ya x menghargai kwn ktk. Suatu hari klk nya akan menyesal, padan mukanya...

f.i.e.z.a said...

audio,
nang mena nya player b4 tp kwn mek sik nenga n kmk pun x la pat melarang ati dah suka.kmk pk positip jak la.dah ya org laki ya tang kompiden dtg ke umah kwn mek ya nemu parents indah mesti la kwn mek bebunga2 ati nak..tp ya ujong duhal.huhu.nang ada hikmah.mun tak single lamak dah mek rekomen tek.hehe

f.i.e.z.a said...

mami faris,
juu...ta rami2 maoknya.aku suka jak.hahah

f.i.e.z.a said...

amirfx,
ptuiiiii 888888888kali sama2.hahha

f.i.e.z.a said...

felicia,
owh blog odio ya.ada juak mek maca.nang sik pasal2 darah ku nait kejap.hahha..
spesis laki main tggal ajak dah rami kinek.kmk pun ish takut eh.yala sampei kinek lom bercinta.yer word diat.

f.i.e.z.a said...

ms tikots,
yala ooo.karma bah.biar jak nya.

::suenas05:: said...

ada gik laki kedak tok..
ingat tek dah pupus dari muka bumi tok..

ayang's said...

memang betullah laki tuh... ayang pun penah rasa.. tapi setelah dia mengebas henpon ayang... cam si** jer laki macam nih... so... pesan untuk diri sendiri n semua lady... jgn terlalu percaya pada janji-janji lelaki...

f.i.e.z.a said...

suenas,
xkan pupus org laki camya.kin rami gik ada.huhu.mintak jaoh eh.

f.i.e.z.a said...

ayang's,
betol tu.jgn percaya sangat.just doa yg kita akan dapat lelaki yg baik sbb kita adalah pompuan yg baik :)

n i e z a said...

looks like another of ur case studies. patutla emo o. hehe..
bagus juak la cdak xda gik, dari buang masa & perasaan nunggu org yg x worth it. tp cgekla kmk x puas ati. (goes out especially to the ungrateful dickhead)
GUYS, IF IN ANY WAY UR FEELINGS TOWARD US CHANGE, PLEASE TELL US. DON'T LEAVE US WONDERING WHAT WE DID WRONG TO DESERVE SUCH COLD TREATMENT. DON'T JUST DISAPPEAR INTO THIN AIR, HOPING WE'LL LEAVE U BE. UR WORDS WILL DEFINITELY HURT BUT WE'LL HAVE CLOSURE. JUST SAY IT TO OUR FACE. U'RE A MAN RIGHT? THAN ACT LIKE ONE. U'RE NOT GIVEN BALLS FOR NOTHING. :|

f.i.e.z.a said...

nieza,
i dont have to say much la.im totally agree w u.
mudahan kita sikkan dapat org laki camtok.