Wednesday, December 2, 2009

30 hari mencari cinta?

morning peeps..

today is my offday..
aku ni pelik ok kalo keja kemain malas tol nak bgn..cuba kalo offday, pukul 730 dah bgn.
then terus ke depan tv..
cam pagi ni bgn2 bukak HBO layan cita alive then kol 9 layan oprah jap..
pastu online..

today is 2nd dec oredi.
rasa cam cepaaaaat sangat masa berlalu kan..
we r almost at the end of the yr now.
and in 7months time i'll turn 27.

i went to watch new moon w sue n nieza last nite n otw back we were talking about our future plans..bla bla yada yada..bila nak kawen bla bla kan..
then i came up w the idea..
"30 hari mencari cinta!"
mok sikkkk tak org?
then we went laughing as hell..

sbb ada 30hari lagi b4 we celebrate the new yr..
and declare mesti pada 1hb january..
boleh?ada beraaannnnnnniiiiiiiiii kaaaaaaaaaa?
mana nak carik cinta dlm masa 30 hari je kan?
aku ni dah masok thn baru pun x jmpa2 apatah lagi in 30days time?

i doubt dat i can meet someone dat fast.
tapi kan ada org tu cam senang2 jek jmpa, kenal n tunang in 1 month time.
as for me kalo nak kawen ni i'll think wisely, kenal hati budi dulu..
kenal family..adik kakak dia camana.
my preference is i wanna meet someone who can accept me as i am..
kelebihan, kekurangan biarlah dterima seadanya..
i m not a good cook, im fat, im not dat pretty, so can u accept dat?

i have a story to tell u peeps..
i have been in love w this guy since i was younger..
we've been in love..
and we parted and we r now friends.

penah tak korang sayang org sampai u dont care his status is?
in my case, he's in a relationship now and will get engaged sometime nxt yr.
i dont mind about dat.seriously.
but what breaks my heart to pieces is dat he's not happy w her.
he keeps on complaining about how monsterous his gf is but still he's ON w the engagement plan..
he once told me "im afraid it its too late"
and i answer "its not too late for u to choose someone else.its not dat ure going to get married tomorrow!"

for me, men should be firm on what they want in life.
in a relationship wise especially..
if u dont like and dont even wish to marry dat girl, whats d point for u to agree to be her fiance?
its like giving hopes to d other party.
she loves u so much i know dat..
but is dat feeling mutual between u two?

its not dat i wish u'll leave her n come back to me, NO!
i know u wont do dat rite?
so try accepting who she is..
if she's not the right one, leave n dont ever turn back.
she also has dreams to achieve, future to look forward..

in my opinion, kalau i tau org yg i syg x suka ngan i, better tinggalkan sahaja dari mendera perasaan sendiri.
cinta bukan paksaan.
i prefer org tu yg sayang i lebeh dari i syg dia..
sbb to me lelaki sayang dan kasihnya mesti melebihi apa yg kita rasa pada dia.
bukan kita jek yg sayang gila2 tp dia buat dekkk jek..
n dats y rasanya dlm thn 2009 ni i x jmpa pun sapa2 lagi berkenan d hati..
choosy?yes i guess.i am a choosy person.
pengakuan dari hati suci murni.

pagi2 dah cinta kisah cinta eh?
well just want to look back what i want in life.
a mutual love dat is :)

we'll see whether i can find it in 30days! ;P

20 comments:

Lois Lane said...

Mcm ku tau jak sapa laki ya..hehehehe...btw he should be honest with d gf la...if blm ada ikatan pun sikpat mok talk heart-to-heart, apa gik mun dah bertunang/berkahwin/beranak...she also deserves to know before she gets engaged 2 him...

Jom la Fieza....30 hari mencari cinta..aku on jak...hahahaha....sebab even if I don't gain someone special, at least I might gain a good friend kan?

f.i.e.z.a said...

lois lane,

hahaha regardless sapa pun ya aku harap he'll find someone he truly love.bkn suka2 jak madah syg apa semua nak.mun aku jd mpuan ya nang aku frust la eh..

jom la mencari cinta.sik jadi can pun jd kwn ckupla nak.. :)

nURmALa mAZLan said...

kita jumpa hubby kita 2 bulan then terus bertunang..hehehehe~ pastu bertunang setahun dan kahwin..alhamdulillah..harap2 kekal ke akhirnyer

Asma Cullen said...

jom 30hari mencari cinta... sapa2 dah jumpa kenak publish dlm blog sapa gerangan lelaki ya... eheheee... yerrrrr... check2 tek 30bln mencari cinta... mati aku... Good Luck dear... Gemok is not a prob... kmk gemuk gk dr ktk... yg penting keyakinan... If i can find sum1, u can 2... GO GIRL...

Mdm.Nyza said...

nang perlu jd pemilih dlm memilih pasangan hidup za. bukannya kita milih mesti maok anak org kaya, tol? yg paling penting dpt x org laki ya membimbing kita ke jalan Allah. (wah, kedak ustazah jak aku). nemu org laki jd pak turut, sik juak best. x challenging. wahh, terlebih sudah. haahah...

bg kmk, dlm sesebuah hubungan atau ikatan, sama2 susah, sama2 senang. sharing is caring. jgn carik laki k nampong idup dirik ajak. ada org kedak ya koh za, siyes. nya mok belaki coz nya pk nya akan dpt apa yg nya maok. nang bena isteri t/jwb suami tp isteri mesti pk juak kemampuan suami, tol?

mcm kes ur ex-bf ya, nya sepatutnya tegas. jgn segal nak jaga ati, nya turut ajak. kesannya klak dlm r/tangga. mun dah kahwin, lagi rumit kehidupan mun org laki ya xda perasaan ngan empuan ya. harap org laki ya dpt polah keputusan yg sewajarnya. and sbg kawan baik, i will pray for u. semoga ktk dpt jodoh yg baik.. :)

Lois Lane said...

Asma Cullen, best la idea kitak ya....Fieza, mun sapa-sapa antara kita ada nemu sum1 dalam masa 30 hari tok, mesti publish dalam blog masing2 ok?hahahahahaha...

Pocket said...

senang jer,
iklan kan jer kat sini,
n sila suroh kengkawan blogger anda sekalian mengiklankan skali:D

pastinya menjelang 15th Dec resume utk interview dah ber tapuk tapuk datang :D

sila pileh ya :D

Suhana said...

bes eh 30 hari mcarik centa..chaiyo chaiyo fieza..

f.i.e.z.a said...

mala,

itu namanya jodoh mala kan..ada yg senang jumpa..ada yg mkn bertahuuun baru nak jmpa sorang.cam saya la.tah bila la.

f.i.e.z.a said...

asma,

ktk dah can ka?i thot tak 2 dah putus.baguslaaa ada org yg sayang.hehe
kmk mileh as..mun mek sik mileh dah beranak 4 mek kinek.tp maybe jodoh kmk tok istimewa gilak orgnya.yalah slow2 jak nya kuwa.hee

f.i.e.z.a said...

nyza,

tok komen ka n3 baru tok?heheh

mena ta dirik za.pileh mok mena2..mestilaaaa mileh nak..jgn tgkap muat jak..
i got frens yg dah kawen smua n ada yg dah tersalah pileh n now suffer w their own choice.kmk sikmok camya.
biar lmbat, asal selamat.dunia akhirat! :)

f.i.e.z.a said...

lois lane,

bkn dlm blog ajak.terus tuka status kat fb! ;P

f.i.e.z.a said...

pocket,

wah kompidennya kamu sampai ramai nauuu nak masok interview.
ada ka eh?
tapi kan, kalo x cuba, kita tak tau kan.hehe

f.i.e.z.a said...

kak sue,

cabaran sudah bermula! ;P

myra said...

fieza,

why do i have a feeling i know who you're referring to? :D

f.i.e.z.a said...

myra,

sapa ka?hehe.mun rasa tauk ya diam2 jakla.i just want him to be happy.dats all.

::sueprettyinpink:: said...

haha...cerita juak ktk psl hal tok..neway..the clock is ticking..ktk dh molah first move kah?

myra said...

thats the attitude girl.

dont wry, ill keep it to myself. didnt expect hes going thru all that. depan mek org nya tang gila2 jak. but ehh.. kelak la mek cita ngan ktk. ada sikit benda ttg gerek nya kmk x berapa gilak.

f.i.e.z.a said...

sue,

udah oiii.kmk ada movie date mlm esok.eng eng yawwww awwwwwwwwwww

f.i.e.z.a said...

myra,

how i wish i cld share the rest w u.send me msg kat fb.kompom mek reply!
rasa mok pecah dada mek mok berkesah tok.hehe