Tuesday, October 27, 2009

my routine

skang kan my routine is like..

930- bgn pagi
930-10.30- online;facebooking,blogging,online news bla bla
1030- shower
1045- siap2 g opis..mekap2 ala2 opiswear gtu
1100- drive to the ofc.
1115- sampai opis terus g kantin beli mkn

masok opis punch jap then mkn tghari pastu terus login kol 1130

330-430: break time.kadang mkn roti kadang tdo.salu memang tdo.haha..kat pantry ada sofa best gila.

sambung keja kol 730 balik umah
b4 8mlm dah sampai
masok bilik online lagi sampai kol 10
pastu mandi
sambung lagi facebooking, yming..

skang ni dekat2 kol 11mlm saya masih d sini menaep
emm
rutin saya bertukar setiap minggu
sbb setiap mggu lain shiftnya..
kalo keja 830am xkan la bgn kol 900 ye tak kwn2..
n depends on nite activities dat i will have la.
mggu ni cam kurang kuwa mlm.
ponat noks.

minggu paling x best bila keja 130ptg-930mlm
hooooooooooooooo sungguh x best.
sbb sampai2 umah dah kol 10.
tapi yg best boleh bgn lambat.

i think im not a morning person kot.
bila dah biasa shift mlm, bila bertukar ke pagi mata akan jd cam zombie.
sbb salu tdo lmbat kan
bila keja pagi tdo kol 11mlm sharp.kadang terbabas chatting sampai kol 1pg.
sigh
tp itulaaa my life

x boleh merungut sbb keja ni la i can survive till now.
w my salary yg x berapa nak gah ni i can buy things i wanted to
i can go places wpun belom capai overseas.[wpun d hati tingin nak g aussie]

apa yg aku merepek ni kan.
emmm
just nak review balik life ni..
single camni la dia.

keja-balik umah-fb-tdo-bgn tdo-fb-g keja

hahhaa mmg funny.
x saba nak menuka rutin ke

keja-bf amik balik keja-g mkn sama-bf anta blk umah-gayut kat hp-tdo

takpun camni ke

g keja-blk umah-masak for hubby-wat keja umah-tgk tv w hubby-tdo ngan hubby eh mestilaaa dgn hubby apakejadah nak tdo sorang lagi kannn kannn?

hooooooooooo jaoh sungguh fikiranku melayang.
ni yg x suka online sorang2 ni.

i know i know my routine will change to like changing baby diapers ke kan.
so sementara boleh bgn lambat xde org nak bgtau "yang, iron baju mek lok", "breakfast mek nei?", i think im gonna enjoy my routine till the day i meet my mr right-n-hope-he-is-the-one

so adios amigos.my sleeptime dah ni.
daaaaaaaaa

p/s: hows ur daily routine?

20 comments:

Lois Lane said...

My routine (bila sikda trip g sine2):

Bangun
Mandi
Breakfast
Keja
Lunch break
Keja balit
Dinner
Mandi
Keja balit/Internet
Lepak d Syed Bistro/Fariz Maju
Tido

At least ko sik diam sorang2 Za...aku tok dah gila diam sorang2..tiap mlm sik tauk mok molah apa wit my time...

Faizal n Fashitah said...

Tedah lok. Ermm lak mek madah ngan Rudi yang kitak kimsalam aaa..ehek..

f.i.e.z.a said...

lois lane,

mun aku diam sorang alu belaki org pakistan kali mun sik pun tambi molah roti canei koatan salu mkn sia.hhaha ish touchwood.mntak jaoh.

carik boyfren leona.sik bosan gilak,hehe[pndei ku madah org hah]

f.i.e.z.a said...

fnf,

haha gago ktk bang odio.kim salam indah ;p

Mdm.Nyza said...

rutin mek anak-laki-anak-laki-anak-laki-makan-tido.. hahahha..

za, mek sokong ktk, w.pun keja kta memenatkan & mentensionkan tp dgn salary yalah kita blh beli ya beli tok, BUKAN DENGAN DUIT ORANG LAIN (BOYFRIEND, TUNANG & HUBBY). hahhaa..

even kmk tok dah nak 2 tahun jd bini org, masih malu mek nak mintak duit dr hubby mek za. kecuali mun hubby mek offer mok sponsor.. isteri mithali x kamek za??? hehehe...

f.i.e.z.a said...

nyza,

ada pros n cons nya kan rutin gya.single lain za oo.dah beranak lain kelak.sementara lom ada sapa2 enjoy lok!
mena ta dirik.sik kempang oooo.lain la mun nya kayaaaaa gilaaa tauke balak ka apa nak sikda hal kita mintak macam2..mun juak kita berani nok mntak la. ;P
cam cita bena jak tok.sapa sapa?hahha

zakinah hipni said...

akum za..tauk tak, part hubby ya I tak tahan tu..hahaha..sabar..kmk mok juak..hehe

f.i.e.z.a said...

bobet,

hahhaha cam ktk sik pikey gya.umo dah camtok eh mala mok kawen jak rasa tp bila ada org ngaco polah sik tauk, mileh n whatnot.camney ya?
bersama2 la kita encarik bakal hubby yg beriman.amin.hehe

juzz said...

mun dah belaki lain mena jadi rutin ya.keja-laki-keja-laki.hahaha

Felicia F. Ramzi said...

senyum jak maca entry tak tok..eheh.. kmk ada boyfriend kadang pun nya sik termasuk dalam list rutin koh except morning greetings. dah sama-sama kerja, bila balit dah lelah..but bila sik kerja, palak pening..haih, mcm2.. rutin kmk bgn pagi, kerja, hbs kerja, lunch, turun gik sekolah tghari, balit, pusak, rilek pey mlm; by that either online n nangga tv or nangga tv sampey tv nangga kamek

madey9600 said...

huiihhh aher juak ktk g opis...opis ney ya...

KHaiRuL aNTaSHa said...

yg penting ktk hepi.. :)

Lois Lane said...

Hahaha..lawak ko Za....mun di hypermarket Giant tempat ku tok ada dijual boyfriend tek senang la sikit aku mauk encarik....hahahaha...sapalah mauk ngan aku tok Za oi?hahahahaha....

f.i.e.z.a said...

juzz,
mun dah belaki semua hal laki jak dcerita oo.xda org lain.sik lamak gik ko ya.bersedialah! ;P

f.i.e.z.a said...

felicia,
at least ada ktk bf nak.mun xda terus sedeh gik ati.huhu..
nei cinta hati ktk?lamak dah x update hal nya oo

f.i.e.z.a said...

madey,
mek keja callcenter.makei shift :)

f.i.e.z.a said...

antasha,
makseh! mek nang hepi. =)

f.i.e.z.a said...

lois lane,

hahaha gerekkan mana ada sia.hehe pndei ku madah org hoh yg aku tok lamak dah single lom ada pengganti.

n i e z a said...

rutin kmk, keja-farmville-keja-farmville. xda can nektok pun xdahal. haha..

f.i.e.z.a said...

nieza,
hehe ktk nang dah addicted nendak.kebon kmk pun d jaga.hehe.mun ada can alu mati dak padi semua tekkk nakkkkkkkkkkkkk ;P