Friday, July 15, 2011

sukanya hati saya! :)

ni cita pasal offday hari ni
my thursday

my mum tau i offday today
dsebabkan ada hal nak settle kat jabatan tanah n survei my mum pun amik cuti
at least adalah saya ni nak temankan dia kan
nak sain2 apa ntah borang kat ctu so layankan saja
patutnya pegi pagi tp my maksu plak ada meeting pagi
maksu i pun kena attend jugak
so dia kata ptg baru pegi


so postpone la nak g jab tanah tu pagi ni
alang2 dah bgn awal me n my mum kuwa g bekpes kat sepinang sari
as usual mmg order mi kolok la kan

then tak tau g mana we all jalan2 je la

dpendekkan cerita yg panjang, me n mum singgah window shopping kat greenheights mall
nak g cni sbb nak beli roti
jaoh kannnn nak beli roti
haha saja je la sbb dah lama tak singgah cni

then naik la tgkat 1
jalan2 tgk barang
then masok la kedai nama scentiments ni
eh macam best jek
sbb jual perfumes n makeups
the SA pun rajin jek layan we all
takde la cam eh-kompom-tak-mampu-la-nak-beli-brg-kat-cni-look
her name is karen
sangat comel
mula2 iyerr jek aku ni speaking
rupanya dia pandai jek ckp swak
ye la kan salu mana ada chinese pandai ckp loghat swak kan

issshhhh makiiiiiiiiiinnn la me n my mum suka!
hhehhe

kat cni ada jual bloop's products
tak penah lagi try brand ni
so me apalagi macam2 benda aku try
ye la kata window shoppin kan

my mum tgh try lipstick ;P

i ada suka blusher kat cni
macam lawa jekkk kaler dia
my stage's nya dah abis
so cam i need a new one

siap amik pic i tell u
nok ngga kaler ya tek cun sik ngan kmk
haihhh ngegeh kamek eh!
;P


perfumes pun kmk ada try juak
best2 jak bau
i like omnia by bvlgari but after i applied on my skin for like 5mins, the smells turned not sooo emm wangi
wangi2 nang la wangi tp sik nyaman bau nya
try la nok lain juak
guess, britney spears la, escada la tp sik juak best
till i smelled femme by boss
emmmmmmmmmmpphh wangi mek suka!
and even after 5mins mek pakei pun bau nya still sama n even better
sbb perfume tok waima nya wangi nei pun mun dah sikda chemistry, sik best
yah kuwa dah word waima ku
haha

miniatures perfumes pun ada ctok
ohmaigadddd mek sukaaa eh
rega perfume nok kecik2 kiut tok dalam rm65 camya jak
dah la kiut gila botolnya

dpendekkan ceritanya gik sekali
these are the things i brought back home

blusher n my femme by boss
sumpahhh baunya nyaman!

lola by marc jacobs n be delicious blossoms by dkny
told u the bottles are so damn cute!

thanx to my mum.
for cia-ing me all above
;)

im.beyond.happy.

hahhaa

lepas abis raon2 sia tek, baruk la pegi jabatan tanah
dlm kol 3 gia baruk asa nok makan lunch
so singgah bombay spices kat rubber road

i ordered chicken briyani n mango juice
lamak la juak nggu order nok sampei but i tell u, its worth every min!
why?
cos it was the best briyani ive ever tasted!
the dhal pun nyaman!


the portion is big thank God i shared it w mum
mun sorang2 tek sik juak madah sik abis nak
kompommmmm abis juak
badan cek!
haha
tp jengal2 juak la nok makan dah byk ya nak

pas mkn alu pulang
with a large smile on my face of course
bena la kata org nak, mun kenyang suka hati!
:D

yalah mek suka update ujong2 alu bantey kaka ctok
eh pedulik

bah mek sambong maca blog entries kat blogserius lok
best na cita dlm blog tok eh
kompom stuck depan pc cam kmk
like last nite i went to bed at nearly 3am koatan suk maca entriesnya
sik suka eh p sikpat tahan sik maca
addictive!

next entries gonna be about my trip to SCV for RMWF 2011 last sat
soon yeah!
nanite! :)

3 comments:

AmirFX said...

Wahhh.. Rindok dapat shopping.. Nway kmk lom pernah gik makan kat bombay.. Pedas ka dhalnya? Kmk tok peminat tegar dhal yang pedas.. haahaa..

Mama_Nabihah said...

zaaaaaaaaaaaa!! femme boss ya perfume fav kmk!! lamak dah sik makey... perfume hantaran kmk dolok yaa.. hehehhe.. nang sweet bau nyaaa... mek plan nak beli k raya.. gegegegege...

Ida Amk said...

heehee.. femme boss is my fav too :)