Tuesday, July 19, 2011

the best briyani

last week on friday kan me offday
so masa lunch tu my mum ajak g lunch
sbb kan pjg masa lunch panjang

i went with my maksu, fatin n ida
kitorang lunch kat bombay spices
a day before tu pun i lunch kat cni
tp pasal sedap sangat, i request kat my mum makan lagi kat cni
hehe
my mum ok jeee sbb mmg sedap n masih teringat2 ;)

mak n fatin si ngegeh

my maksu n ida

ida my youngest sis now tgh masok sem 4 buat dip civil engineering
the whole sem ni dia praktikal kat sesco
tu yg siap betudong pakai baju keja tu
pasal tggu dia balik umah la buat lambat sket
sbb dia pun nak ikut kuwa lunch w my mum
ingat kan malas nak tggu sbb lambat dah kan
tapi tak sampai hati plak

ngan dia kan, no one can say NO
berani la kalo nak tgk dia merajuk seminggu
manjak big time!
;P

supir for the day

kat cni i ordered mutton briyani n mango lassi
pehhhh mango lassi dia the best!

sempat kan!
haha

pic apa yg i mkn lupa lak nak transfer so yg ada ni pic chicken briyani which i had a day earlier
sedap to the max i tell u!

serve with vege dhal

masa mula2 try masok kat bombay spices ni kan macam we expected d prices wld be a bit expensive la kan
sekali takde mahal mana
sama jek ngan kedai lain
selesa pun selesa sbb aircond

mmg sedap la briyani dia
the best ive ever tasted here in kuching
i ni peminat briyani i tell u so i tried lots of places
so far bombay spices winning big this time :)
tak tau la kalo ada tpt lain yg lagi sedap kan

tp kalau mkn kat cni service agak slow
sbb kena tggu dlm nearly 30mins to get the food served
but it worth it!
lapa la plak tgk pic ni
ok i nak bekpes jap

today n tomorrow my offdays
tadi kol 7pagi dah bangun siap kemas almari lagi
haha
gila kentang rajin

oklah
till next entry! :)

4 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

u -cute..=]

sabarcute said...

fieza
next time ktk try kobis bunga goreng..nyaman aih

f.i.e.z.a said...

cik lynda:
ktk kiut juak! :)

sab:
ya ka?ok kelak mek try aaa hehe

Anonymous said...

Area nei Bombay Spices tok oww???