Monday, January 11, 2010

to idaman butik, chanteque n flora restaurant

hye all..

cerita jumaat lepas laa.
yeah i know im soo pemalas nak hapdet apatah lagi d hjg mggu.
weekends cam biasa mesti packed w dinners outside huha huha sana sini..
just mlm ni jek jadi budak baik sbb lepak kat umah tgk AJL.

ok la nak cita pasal last friday.
hoh nxt tym i hapdet on tym la.serious x best bila dah hapdet tp cita dah agak basi.
ok dah dah jom cita

kat kch ni ada satu tpt baru bukak nama dia medan pelita, sebelah harbour view hotel.
setahun ttp sbb kena renovate.
so thn ni dah bukak balik n tell u, dat place is really really nice!
cam make over la org kata..
dulu sapa pun xnak masok medan pelita ni sbb kat cni salu bersidai budak2 mabok.serious.
aku pun x suka g sini dlu.dtg pun terus naik tgkat 9 tgk wyg..

pas blk keja my mum ajak singgah..
me okkkk jek suka kalo nak melayan mak shopping kan. ;P
1st place we went to: idaman butik.
mak nak beli some blouses..

pilih jangan sik pilih

interprem heehe

butik ni byk koleksi baju frm jakarta..
n the size is a bit emm kecik.
so saya hanya mampu tengok jek.tsk.

still cant decide i guess..

after nearly trying like 10 pairs macam2 blouses, mak beli 2 jek.
hehhe
n they got dicounts too..20%..
best i like!



then mak nak beli some tudongs plak..
singgah sini..
cantek nama kiosk ni: chanteque


they got sooo many types of tdg i tell u..
dari tdg siti, tudung masok saja, selendang/shawls n tdg syria..

shawls! owh rasa nak beli seeee muuu aaaa
i ended buying 2 only.
satu baby blue satu pink.. :)
my mum beli banyak gila.xyah cita la eh

pas shopping2, singgah mkn jap..
we all ke flora restaurant


i like the interior

i was told by the salesgirl at chanteque dat this restaurant has indon food to offer..
and i was like teruja to try..
plus dat girl ckp sedap some more.
mestilaaa nak cuba try n mkn! ;P

i order air es jeruk n ayam warung solo w rice.



review: es jeruk tu cam baik ai minum aer sejok jek.
x sedap langsung.tawar..

tapi the food was marveles.
terubat kesakitan kehatianku!
ayam tu dibakar w some like honey n herbs..
rasa dia ckup serba serbi..sedap la pndek katanya!
n nasik tu agak byk payah jugak nak abiskan.
tapi abis jugaaaakkk! *grin*

itu jela nak cita pasal jumaat lepas.
khamis ke jumaat entah.haih..

ok i nak tdo dah.
penat tgk AJL td..
siap nyanyi sama ngan black lagu aku sayang aku rindu.
demmmm x sangka lagu tu best sebenanya!
congrats to all the winners esp aizat[macamkan aizat baca jek blog ni kan ;P]

but for me ajl no 1 is yuna
no 2 is black
no 3 is aizat.

x kesah pun.janji skang aizat dah menang 45k okkkk.
ko adaaa x menang 45k?
x adaaaaaaaaaaaaaaaaaa haha

k dah
tdo.
nanite all.
xoxo!

6 comments:

n i e z a said...

Aizat ya since nya kurus eh kin murah rezeki nya nk o. Maka harus la tok! Haha.. Best juak medan pelita pas renovate. Lak la ilek sia ngan bobet indah o. Tok x,mala jak pegi tpt sama jak2. Hehe..

nURmALa mAZLan said...

Samer arr…
Kalau weekend punya la malas nak online..malas nak masuk blog..malas segalanyer la

::sueprettyinpink:: said...

duhal dah bukak medan pelita ya..x lah mek tauk..ka salu limpas..

f.i.e.z.a said...

nieza,

aok eh kin glemsss oo n kompom ompuan pun kin rami suka..

MAKA HARUS!

f.i.e.z.a said...

mala,

tu la kan yg update pun x ramai..so wpun ada cita hot weekends but still malas nak update kan.heee

f.i.e.z.a said...

sue,
aok dah bukak..lak ta g sia aaa