Wednesday, January 6, 2010

frappe :)

hye friends.
so far how's ur days in 2010?
as for me i started the year w delicious food.
hahha..
almost tiap mlm i kuar w frens.
lepak sini, mkn..
lepak sana, mkn..

today is my 1st day at work in 2010..
terkial2 nak cakap ngan customer after 4days cuti.hehe..
agak kekok d situ cewaahh..
tp kan pg2 tadi dah feeling2 sbb kat opis tu i ada suka kat sorang budak ni la.
sungguh suci wajahnya..
solat x tggal pun..
asal masok waktu jek dia kompom masok surau.
owh suka laaaa lelaki camni..

wpun x hensem mana tp kadang2 i can put the criterias aside.
n today dia dok x jaoh frm my cluster.
huuuuuuuuuuu sukaaaaaaaa laa!

ok dah dah feeling mushy2..
bkn dia tau pun kan.n i heard he's taken.
but still i like him.i dunno y.
suka2 gitu je laaa.

k la nak cita pasal last 2nites.
dsebabkan awg mu ni ada kat kch, harus la entertain dia.
i mean kuwa mkn sama2 la..
mula2 boleh lak dia ajak g karaoke.
tp malas, xde mood nak layan nyanyi2 ni.nak2 plak esok nak g keja kan..
so last2 we went to frappe for dinner
we: me+nieza+awg mu
yg lain xleh nak join..
so kuwa la bertiga..


nmpak comel jek gelas ni.

frappe ni kalo sapa yg xtau is located at travilion, kch.
bkn pavilion ok but travilion.hhaha..
mlm tu yg masok kedai ni ada la sorang dua..
termasok kitorang 3 dlm 5 org jekla.
tp kan dia punya service mak aih lambaaaaaaaaaaaaaaatttttttt sangat2..
sib baik xlapa sangat.
dlm x lapa tu habis jugakla 5bgkus biskut binbin aku beli kat watsons sebelah.
alas perut katanyaaa..

tp air sampai cepat jek.
sib baik.

mango frappe w lovers plum green tea.
mango frappe terbaik!!

gila sedap air mango frappe tu okeh.
awg mu sabaaaaarrr je tgk air yg dia order me n nieza dok abiskan.
hahhaa
aahhh bkn salu kaco ko minum kan mu?
x lama pastu french toast as appetizer pun sampai.
sepantas cahaya jek abis..x smpat nk snap..

snap yg ni la dulu.x penah x smpat snap.hhaa

yg ni pun sama. ;P

sms ngan cik tunang..

tgh tggu mknan sampai we all discuss pasal hantaran..
awg mu nak hantar dlm 7 dulang nanti.
so dia tanya la apa yg best nak bg kat pompuan ni..
apa lagi me n nieza terus senaraikan apa yg we all nak.
macamkan kitorang plak yg dapat..
hehe..
alaaa...pektis la kan..
nanti mana tau, senang la nak jwb apa.cewaaaaaaaaahh berangaaannnss!

so food pun sampai x lama eh lamaaa la jugak pastu..

nieza's butter fish rice.

awg mu's fish n chip

mine: cheese chic chop w fries


sedap.sedap.sedap.
mkn sedap jek ko fieza.
bila nak insap ni.
emmm

k la nak minum detox tea jap
;P
konon!

hoho dah kol 1 suku ni.
better sleep esok keja pagi wehhhhhhhhhh
nanite semua!

xoxo!


12 comments:

Ms Abby said...

ooowh blog mama betul2 buat abby lapar jer, huhuhu, bestnyer mknan2 itew, sungguh menggoda, nasib jauh di kuching, kalo kat kl dah lama abby terjah!
Btw, thanks for helping me siang tadi. Muahhh

Ms Tikot said...

Nyaman kali jak rupa makanan ya...

AmirFX said...

Nyaman ada jak ehhss... Terlior nangga.. haha... Ingin sekali nak terjah kat sia juak kelak... Cemne ngn price kat sia? Ok ka?

nURmALa mAZLan said...

adeh!!! laparrrrrr

Felicia F. Ramzi said...

nek tok Frappe mpun service lambat oo..riya mek gi dgn anne, mek duak jak dlm ya, arum bulak sengah jam bok sampey makanan..sigh..sayang environment kac tapi service slow

f.i.e.z.a said...

ms abby,

hye my doter yg entah brp kali tukar papa..hehe..
owh kalo la ko dekat hari2 aku ajak ko temankan aku mkn. :P

f.i.e.z.a said...

ms tikot,

nang nyaman! dari rupa dah tauk.hehe

f.i.e.z.a said...

amirfx,

price nya sik la mahal nei.ok ok jak..cam food mek org ya rega 16-18 gya jak la..
tp mun tak g sia awl mek madah, sabarrrrrr byk2.mun lapa gilak2 boh jak mkn sia.hehe

f.i.e.z.a said...

mala,

laa sowi la darl! x sengaja tempek pics.hehe

f.i.e.z.a said...

lynn,

menaaaaa ta dirik.i cant imagine if dat place stuff w people.pegi ajakla tpt lain.nasib g ngan geng byk la bnda k kelaka.mun 1st date cboh jak.alu keluar hulk ku lak.hehe

n i e z a said...

Ktk ng nak ngelua hulk jk2, teringat peristiwa di old town. Haha..

f.i.e.z.a said...

nieza,

hhahaha aok eh kmk nang pemanas ooo.
"KAMEK SIK PNDEI MAKAN K STRAW KOH!"

hahha nang sarcastic la ;P