Sunday, July 12, 2009

what goes around, comes around

karma.as cliche as it sounds, msti ada yg caya n ada yg tak kan?
well, lemme share w u stories of mine, my own diary.

dlm thn 2001, i penah kapel w a very wonderful guy.
sangat2 wonderful sampai i penah terpk he wld be my husband after i cmpleted my studies.
as much as i love him, he also loves me sooo dearly.
btw, he's my 1st love n till now he's still the best even i dah kapel dekat 8 kali dgn org yg berbeza.
he's still the best.

till one day, bad things happen.
after 2 yrs, ujian dtg jua..
he left me for another girl.
yg mana, she's my own collegemate jugak.
since dah 2thn ramai yg tau we all kapel.
even lecturer pun kenal we all.

n this lady yg jd gf baru to my ex buat2 bodoh cam tak tau.
i was devastated, menangis x igt sampai bengkak biji mata.
tiap mlm dengar lagu soledad thru my discman sampai tetido.
mkn tanak, apa pun tanak.
nak g kolej pun cam takut.takut terserempak dgn dorang berdua.
even g library pun tak..
dat was the toughest phase of my life.
sib baik tgal 1 more yr to cmplete my dip..

but i was strong outside la.nmpak je hepi but sampai bilik amik bntal then cried to sleep.
haih mmg sedeh gila la..

until one day.

i wanted to talk to my ex bf new gf..
ckp secara pro.xde ngamok2 ke hapa..
so she did come to my room dat particular nite.
and we talked.
and i asked "y u sanggup buat camni kat i?u tau kan he's my bf?"
then she said "kalo i je nak, takkan benda ni jadi"
geram okkk..dah sah2 tau i kapel w dat guy lagi nak menggatal.
but its ok..i saba jek w her damn cruel answer.
and i said "xpe.i boleh accept.bnda dah jd pun..tp i nak let u know,one day u will feel exactly how i feel, even worse.you'll see"
she just nodded n went out frm my room.

dats our last talk.

i did see her laughing n giggling manja2 tunjuk kat i kat kolej.
but i dont care.
even to my ex, wpun i sayang nak mati but i knw, ada sebab Tuhan x pjgkan jodoh.

last i jmpa those lovebirds pun masa knvo thn 2004.
i nak salam my ex, dia lari g hadap gf dia.
dia ingat i nak guna2 kan dia guna ilmu sarawak kot,hahah..
kalo nak lama dah i buat.buat anu dia terkeluar kat dahi.haha
ops melalut.

after 5 yrs, i heard those two dah broke up.
ni dari sumber yg sangat2 dpercayai.
dat girl nangis2 crita yg dia dah dtggalkan by my ex bf..
after 5 yrs people!
5 freaking yrs!
i really thot dat they at least tunang ke ape kan.
last2 hampeh x kemana..

im really sure, at this moment she'll remember what i told her last time.
"u will feel how i feel.even worse"
and u deserve it bitch! in ur face!
now ur turn plak rasa apa i rasa..
tp of course yg u rasa sekarang lagi hebat kan?yelah dah 5 yrs menyulam cinta!
hahah cintamu di mana sekarang?dah lari? ;P
kompom menangis berhari2 sampai mata xleh bukak..
owh saya sangat hepiii.. =) =)
call me cruel but i deserve feeling this way..

to sapa2 yg penah hancurkan perasaan i, wait for ur turn.
hahha[evils laugh]

note to myself too, dont ever play w other ppl's feeling.
kalo dah x suka, ckp elok2, bincang n let go.
ada silap mana2 mintak maaf n kalo x xleh selamat lagi gudbye je la..
jgn putar belit, tipu2 n kelentong sana sini alih2 ada org lain..

remember,sesungguhnya balasan Tuhan itu pasti.

21 comments:

Lois Lane said...

I was previously in a relationship for 3 years. Year 1, sangat bahagia. Year 2, my ex-bf boleh suka kat my sis (asib my sis jenis org pakai otak, so x layannya). Year 3, he left me for some syphillitic slut he was humping at his workplace. They got married last year.

What goes around comes around, but we also can say that birds of a feather flock together. Kalau sorang jak mauk, sikkan jadi nak?Nang dua2 ya gatal merenyam.

Career-wise, I'm better than him now...maybe even better that he could ever be (wah..bongkak...hahahah).

Walaupun bf aku sekarang bkn org berpendidikan tinggi, but I know he loves me and has stayed true, walaupun banyak jak peluang to cheat if nya mauk sebenarnya.

God works in mysterious ways, Za. He doesn't deserve you; that's why God made him leave for some cheap slut who he also dumped later.

You will find a good man who deserves you.

green said...

betul2..dun play2..

Ms Tikot said...

Kmk pernah knk mcm tok, 5 thn lepas, mula2 dlk nang sedih gila pig eh... 6thn kmk dgn org iteww, akhirnya berpisah juak. Pas ya nya menyesal x tentu pasal. Kinek tok kmk happy & nya merempat. Balasan tuhan.

n i e z a said...

like i read sumwhere, a man worth ur tears would never make u cry. since he did, then it's obvious he was not worth it. not worthy of ur tears & especially not worthy of u. and the slut deserves every single heartache he inflicted on her. after 5 years? that must have hurt A LOT! ouch!

tok la molah mek takut nak becan ko. we can see how easy the feelings can change. maybe not on our side, but his. :(

AmirFX said...

Aaaaaa.....MMmmmmm...OOOOooo... Kmk jenis urg yg suka nangga org lain hepi... Mun kmk sik hepi sikhal janji org lain hepi... <<--- ayat yg buleh nyuruh ompuan cair... Cair sik ktk?! haha....

WhiteTulip said...

kesimpulannya..pasti ada yang lebeh baekk..

boh bencik orang yang tinggalkan kita..cos nya juak penah polah kita heppy.. :)

amir,gerek mek penah pakey ayat yaa..haha.gai!

AmirFX said...

Aishhh... Munga2 sinta... Ktk madah mek gai ka?? Berani ktk mdh cemya... Mek shurik sayor kebun ktk kelak... haha...

Audio said...

Kamek pun penah juak jadi kes kedak tok. My ex dolok2 ninggal amek sebab ngekot urang lain nok jaoh lebih berduit dari amek. Nurun2 jak mek nangis ngenang kejadian ya. Sedih ati nangga ex mek ya dah sikda gik di display rah showroom Honda masa ya uwaaaaa I miss u soOo much Honda Accord *sOb* *sOb* :(

JT said...

hampir2 ku percaya kata2 audio.. huhuhu...
well.. it is what it is. sometimes bila dah terlalu happy, we tend to forget that we might get hurt one day :)
i did actually, just few years back.. situation just like ur.. 2 years, people know about us. jiran, kwn, musuh apatah lagi. kehkehkeh we were happy but then, something cames up.. i jadi macam u... keep on crying. but luckily i have my girl and guy friends.... mmg b4 we have some org ke 3 4 5 6 7, but we settle it down. until one big thing comes... we cant back down.. but we remain friend now tho... :)

and as he said, kalau ada jodoh, tak ke mana :D
i have my xoxo now which is way better then him ... for now :) and he has someone, tp still he said, she's nothing like me. he is more comfortable with me..

OF COURSE she's nothing like me!!
im one and only in this world! eheeh well, all i can say, just enjoy ur life, one day u'll find someone that really worth it.
sometimes u just cant see them.. right infront of ur eyes :D

f.i.e.z.a said...

lois lane,
thanx for ur long reply.kita tok mmg akan suk bila ada org lain yg kita boleh relate cita wif kan?
well, i know im gorgeous n dats y i dont deserve him.hehe..

f.i.e.z.a said...

green,
=)

f.i.e.z.a said...

ms tikot,
same goes to me.kmk dah keja n such, went places w frens n family, ada kwn rami tp org laki ya maseh main ompuan,xda keta, xda rumah..sik se best yg mek sangka.haha..
xhal.balasan koh.sik ke cnei peginya.

f.i.e.z.a said...

nieza,
dun worry mok bercan.benda tok sapa2 pun boleh jadi.nama pun feeelings nak.kmk pun penah berubah hati n dumped u know who.haha..
well, selagik kita bait ngan org, org akan bait ngan kita.we deserve the best n never settle for the less.

f.i.e.z.a said...

amirfx,
salu gilak dah mek nenga.xda nya mek cair.haha..lucu ktk eh..ada mangsa ka? ;P

f.i.e.z.a said...

whitetulip,
kmk sik penah bencik ex kmk sbb memories yg ada tp i moved on.bak kata aliyah, bkn kerna sayang nak?yerr..

f.i.e.z.a said...

amirfx,
berchat indah tak 2.nang bagus ;P

f.i.e.z.a said...

audio,
cis pk mena tek.keta duhal.hahha

f.i.e.z.a said...

jt,
so true.i agree w u!nang kita sik sama ngan org lain n our ex mesti terkenang ngan kita.aiseh!
sama cita ta 2 koh.exactly!

JT said...

eheehe.. mmg.. just kdg2 not all guys will say it out loud.. matters of ego jak gk... but then, yeap. lebih kurang sama jak kan ? shows that guys is not that different actually :D

easy forgive not forget.. am i rite? hehehe
yes.. memories jgn di lupak. it helps us to be a better person :)

tol sik tol sik ?? aiehh.. semangat.. eekekek :D

Ivy Metaga said...

kadang2 hal hati dan perasaan tok susah mok cakap owhh..

Anonymous said...

deng..kmk nk komen juak,mena ya!what goes around,comes around..sukati la laki nk molah gne,we got nothing to loose kan?ktk evil laugh,kmk sokong,muaaahhaha!!sakit wo..kenak tinggal..kan..kan..tp yg mpermainkan perasaan org ya,lg dasyat..ah..sekadar mengingatkan diri sendiri juak..daa...