Wednesday, April 20, 2011

love.cinta.kaseh

am having 2days off
bosan sehhhhhhhh
tp tadi sempat g sushi king for the sushi bonanza
satu plate rm2 sahaja u all
until 21st april ni
sapa2 yg ada kat kch ni pegilaaaa sushi king yg ada kat the spring and the hills
tp kena ada membership card ye :)

and now here i am kol 1am still depan pc
i just browsing few videos frm utube when i found this



owhhh sangat sweet ok
this girl kena proposed by her bf on the beach
dat bf got a terrible voice i tell u but his looks, wallllaaaaaaaaaa!
pendek cita, she's a lucky one hahha

and to be honest im a totally romantic over heels kinda person
im so jiwang ure gonna puke!
seriously haha

i love red roses.a bouquet send to my ofc pls.hahah request ka apa tok? ;P
i love a candle light dinner strating w appetizer, soup, main course n desserts
i want to see sunsets while walking on the sandy beach
i love holding hands
i love saying i love u sayang hahha
i like suprises oh my cinta suprised me quite sometimes oredi hehe
and so many more i cant tell everything here
hahha

and when it comes to proposal, i wish i'll have one
one dat i will never forget
and must have dat magic words u know what lah kan
ehemssss
tell u i got jiwang2 tonite ehhhh layan je lah kan :P

have any my readers got proposed?
kongsila cerita.ingin juak mok nenga :)
or to those yg dah tunang/kawen do u got proposed or the guys simply just "bln depan family mek dtg umah k'

oklah whatever it is, i wish all of u happy with ur loved ones

yg tgh kapel2, semoga panjang jodoh hingga ke jinjang pelamin (ameen for me too tho ;)) mun majuk, pujok.jgn didiam ajak.ati mok jaga.jgn ekot rasa kita ajak nok manas,atinya kenang juak.pasya boh kenjet mok try org lain juak kedong tek lom ada papa mok try ngga saham still ada ka sik.
mun dah bercan polah cara dah ada can.jgn merik fake hopes k org yg mena2 maok ngan kita.kelak d kepong karma, baruk tauk langit tinggi rendah.berkaseh la seadanya.jaga lah hati sebaiknya
kmk jd can bkn bagus juak.kadang ter ter termanas juak ngan cintahati.heheh.kmk pemanas ya lah sik best tapi can kmk sabar.nang kesabaran tahap langit ke 7 nya melayan until now.alhamdulilah.mudahan sampei ke ujong.kmk nang mok nya sorang jak.jaga mkn minum nya, apa pakei nya aisehhh..jgn cakap ajak piza.dituntut nya kelak haha insyaAllah jodoh koat.amin :)

yg baru putus cinta, jgn putus harapan.move on.udah2 gik ngenang nok lepas.ckp nang senang nak oo tp mok melupak ya Tuhan jak tauk gney rasa.kmk penah juak frust dtinggal kak becan 2tahun sengah.rasa nok ngempas dirik ada, mala nok nenga lagu frust2, betangisan, semua2 la ehhh.nasib semangat mek koat n ada kwn2 yg nulong.dekat 2thn juak mek ngubat ati bok dpt nerimak org lain.ishhh cita hal frust2 tok la nyuroh ngenang kesah dlok.tapi semua jadi ada hikmah.mun nya sah2 bkn pakei kita, ada la org lain kelak.baguuuuuuuuuuuussss agik dari EX EX YG LAIN.PERCAYALAH.SEBAB MEK CAYAK KATA2 YA :)

yg belom ketemu, insyaAllah akan ada jodohnya.berdoa dan usaha.now senang carik.twitter, FB ada k usha2 aiseh, n kadang2 org betemu jodoh d youtube koatan berkomen2 rah video
and ada yg betemu jodoh dgn kawan kepada kawan dlm FB kita nei tauk jodoh tok dtg dlm apapun cara yg kadang2 kita mpun sik tepikey akan jadi gya
cam kmk ngan can tersayang, kenal dari blog
ehems
ada juak bagus berblog duhal aisehhhhhhhhhhhhh haha
yang penting usaha, tawakal and doa :)
mintak parents esp mak lah doa yg bagus2 k kita insyaAllah.cepat or lambat ya Tuhan gik nentu.janji usaha k

pada yg dah kawen, berbahagialah dgn yg tersayang.hargailah sepenoh hati, jgn d take for granted nama tek dah kawen tek nak.layan gney pun sekpat lari kata org.nei boleh gya.appreciate.ya penting
yah bunyi dah kawen dah kmk hahaha.so far rami dah kawan2 mek dh kawen.rindok jak nangga sia sinek dah dapat sama.sikda gago gik mok takut2 ddiat org dating ka kuwa mlm plg aher pun sikda org nganok n yg best nya mun g travel sama sik gago diam bilit asing2.cita hal kawen sumaaaaaaaaaa jak best nak.mudahan yg dah kawen kekal bahagia n bertambah zuriat tak org :)

bah ya jak tek.kelaka swak juak best ujong nya ;P

love from me,
fieza zaza

7 comments:

ztie said...

knk proposed.. hehe tp kmk supan nak cita. sila lihat bideo jak ah. ah.. uer bgsnya berblogging. ktk dr sia nak?

Mama_Nabihah said...

en. Edel : ktk tok eh, mala bejalan, klak mek ikat klak..

saya : ikat ngan benang... heheh..

en. Edel : mek ikat ngan benang emas..

iyerrr, camya la bunyi hubby mek nak madah nya nak masuk minang... hahaha...

suka mek baca entry tok zaa... senyum mek di awal pagi.. hehehe... mek doa jodoh ktk ngan can ktk mujor-joros sampey ke jinjang pelamin.. amin.. :)

n i e z a said...

aoklaaaa, nektok juak kmk main scrabble di fb! haha..

Lois Lane said...

Ehems. Jodoh di tangan Tuhan kan Za? Mun timing lom kena, polah apa pun mesti sikda hasil juak. Hehe.

Ngenang hal proposal, orang laki ada timing kedirik. Boleh berik hint tapi kita ompuan sikpatlah pressure daknya. When the time is right, they'll know what to do (I hope). Hehe.

f.i.e.z.a said...

ztie:

udah mek ngga bideo ya tp mun ktk pun cita best gik hehe :)

f.i.e.z.a said...

nieza:

hahha carik jgn sik carik! ;)

f.i.e.z.a said...

leona:

yeah we hope :)