Thursday, February 18, 2010

keikhlasan

tajuk mmg x blh blah..
type pjg2 tp bila tang tajuk terus blank.
ha amik kau tajuk keikhlasan ni okkk.
feeling2 buat esei spm gitu.

aku paling pantang bila ada kwn yg hipokrit
n ada yg bermuka2 baik dgn kita tp ada agenda yg tersendiri rupanya

okla aku cita la k.
everything happened in 2008..
dulu aku penah kenal w this guy
kenal baik la sbb dia salu dtg amik aku kat umah
then kuwa g mkn2 minum2..
n jd la rapat..
bila rapat ni ko paham la perasaan pompuan kan..
mula la pk eh mamat ni ada feeling ke kat aku?
kira cam terdetik la sket kannnn
sape la tak ye dak?
esp kalo dat guy cam cantek jek budi bahasa..nice n kind..
semua baik la serba serbi..

bila dah rapat camtu dia mula cita pasal produk ni produk tu..
dgr la jugak..
n tanya pasal my dreams..
nak buat duit tak... bla bla
sapa tanak jd kaya tol tak?
esp bila dgr dia ni dah untong ribu raban..
kwn2 dia xyah cerita la..
semua bwk keta kemain hebat..
porche, merc, beemer semua ada okkkk
kalo setakat viva aku ni dorang x pndang punya i tell u..
n one of his fren i still remember ke sana ke mari w her LV
xtaula genuine ke fake kan..
kata dah dapat 30k permonth mestila kaya gilllla tol tak

last2 this guy pujok me to join one of the MLM yg dia masok
kemain ok cita macam2..
untong terus xde cita rugi2 x main laaa.
kalo u masok ni fieza u carik jek 5 org jek downline dah plg modal
bla bla blaaaa
modal x mahal fieza murah jekk
yg penting kena rajin la..

emmmm
aku terus cam laaa pasal ni ke sebenanya ko nak kwn ngan aku?
kalo aku x join camana?
will u still be there when i need u like always?
seyes weh aku terus down down down
yelaaaa
aku ingatkan ikhlas.
bila aku igt balik mmg menyesal aku kenal ngan dia ni..
tp xpe.
aku x join pun n i dont lose any cent on dat
kalo aku join n rugi camana?
ntah2 dia pun menghilangkan diri entah ke mana

and i decided not to join.
sbb satu; i have no cash w me.kalo ada kompom aku dah bagi duit kat dia.seriously!
and dua nya sbb i know im not dat strong enuff n jiwa kental nak carik downline utk kaya sorang
so i told him abt dat n he's gone just like dat.
hilang terus x muncol2 okkkk

now i heard he's still working like a slave
kalo dah kaya apesal lak keja ngan company tol tak?
emmmm
mmg x ikhlas sungguh

aku teringat cita ni bkn apa tau.
sbb ada sorang mamat ni aku tau dia ejen insurans
hensem okkkkkkk n he was the one who asked for my no yg i gelar si manis manis tu..
i know he's looking for customers
x payah la nak buat2 baik ngan aku kan..
cakap jek terus terang
ni tak sms la call la tgh buat apa tu dah mkn belom
heh ko igt aku ni budak lagi ke?
experience makes me a wiser person.
x mgkin lagi akan ku layan manusia macamni..
rasa nak je bgtau..
" if u want to talk abt business w me, im not interested at all.so u dont waste ur time n i wont waste mine too"

i am not anti MLM ke hapa okkk.
aku pun penah join nutri metics siap amik order lagi masa blm keja dlu n yet i do made some money out of dat..
but at least i didnt pujok org to jd my downline kan..
pujok tu ok lagi..
niiii siap mainkan perasaan org n jiwa ragalaaahhh..
owh mak sentap ok..
sampai sekarang pun still ingat lagi..

emmm so tu la cita dia..
skang ni aku buat bodoh jek ngan si manis2 tu
harap muka jek lawa tp bengong
bencik aku!

okla emo d mlm2 ni sunguh x baik utk kesihatan
better aku tdo esok nak bgn awl sbb nak wat sandwich for bekal.
wahhhhh semangat!

nanite!

26 comments:

Beautiful Stranger said...

yer..caken laki gia..terus ilang nya tegal kita join MLM..mun kmk..sik mek berminat dgn laki gia gik.. amik kesempatan nak..

berhati2 la lain kali. nasib bait ktkxda duit cash masa ya..ada hikmah juak kita kurang duit. hahahaa

::sueprettyinpink:: said...

ada juak org kedak ya za owh..sib baik mek x penah knk..

Ibu Iman said...

plg x suka urg kwn ngn kita sebab ada niat lain.. suruh jd downline nya gik ya.. nang hempeh

n i e z a said...

Dats wat u shud tell him when he asks u out the next time.
First tym ngga nya ria pun kmk dh rasa nya ada agenda dirikpun.
Cne la mok carik yg mena2 ikhlas nektok o?
Sigh.

PS: typing error indah rah tajuk. :p

Lois Lane said...

Len kali mun si manis masam ya ada kol gik, tanya nya, ko tok kol aku sebab mok berMLM kah or mok kawan?mun mok MLM sik boh kol ku gik. ku sik minat.

bagus direct jak za. mun nya sik ikhlas, kakya berenti kol ko, at least ko sik bazir masa ngan nya nak.

Ivy Metaga said...

skrg macam2 jak cara org utk cepat kaya hoh..

Felicia F. Ramzi said...

semua nek tok
ada agenda tersendiri o..
ada jak idea k jaik..
kenak o?
sikda perasaan bersalah kah?

Ms Tikot said...

Org laki mcm ya patutnya. Go to HELL... Sukatinya nak molah jk kita. Igt kita tok pakei nya nak jual produk MLM nya ajk kah.

Faizal n Fashitah said...

Apa kata kitak masok MLM jual DVD resipi telo mek mok? Untong haihhh XD

f.i.e.z.a said...

b stranger:

nang caken ooo sik ikhlas alu jak..apa salah kwn ajak nak.mun biesnes, bisnes la nya sorang sik ajak kmk pun sikhal sik mek heran bah..

mena ta ktk bagus juak sik berduit tok
ada kwn kmk dah kenak oii bila nya join jak upline nya alu diam n enjoy duit ya sorang2
nang dem!

f.i.e.z.a said...

sue:

yalah mek share cerita tok nxt tym mun ada org tang ada jak bait ngan ktk n stat cita hal produk tok produk ya siboh layan unless ktk nang suka bisnes la nak

f.i.e.z.a said...

ibu iman,

yalah tek sayuk ati kmk koh org sik ikhlas camya.
udah ya tek sik nya bunyi gik koh mek sik kesah juak eh nya rugi bkn kmk kann

f.i.e.z.a said...

nieza:

sekali gik nya kol siap pok ya arap muka ajak geram ati kuuuuu
aoklaaa ada typo malas mek nok ngato gik haha

f.i.e.z.a said...

lois lane:

mestinya eran ngga aku sik penah mok msg nya dlok bah sbb dat nite i looked so melayan n cam mok jak geng ngannya.
aku stat down bila nya kol cita hal insurans.dem.
bencikuuuuuuuuu ehhhhh

sekali gik nya kol
sekaliiiiiii gik siapnya!
hahaah

f.i.e.z.a said...

ivy:

kaya sekejap i guess.mun nipu urg camya sik nya ke sinei untong ya kejap jak abis.
yah emo indah kmk hahha

f.i.e.z.a said...

felicia:

yalah mek sik tauk manusia kinek.mun mok dcerita mcam2 gik produk mek boleh cerita koh..
cdak tok salu muka ensem2 eksen ngaco mpuan n when they got the trust, hah siap stat la strategi cdak ya..
sigh
kenak ada manusia camya kan

f.i.e.z.a said...

ms tikot:

kannnnnn dah la kita tok kacak ada ati nyuroh jd downline haha
dem manusia camtok ko.
yalah sik kaya2 cam nya idam2 kan..
dolok kemain madah ngan kmk kelak tak ngga kmk drive keta tok keta ya
SIIKKKKK JUAK SAMPEI KINEK!

hhaha gik asa pok

f.i.e.z.a said...

fnf,

mlm ktk mok mek jual.brp jd downline tek brpppppp???? hahhaa

Mama_Nabihah said...

sapa org laki ya za?? tok mek naes palaknya.. inggar mek ngan org kdak ya. bait x malu berkawan ngan org just nak soh jd downline ajak. isk, apa jak la...

Suhana said...

sak ati ooo...pa jak la..dri join MLM cm ya bgus bisnes jual beger tepi jeraya, nyaman2..ya miak sikok ya si insurance ya, mun nk jual ins pun pomote l0k ngan dak adik kakak kazen mazen dak suku sakat nya pun lok...

f.i.e.z.a said...

nyza:

cita lamak za mek asa ada mek cita ngan ktk lok hehe

f.i.e.z.a said...

kak sue:

aok eh geram ati mek ish adoh ktk xda esok ooo stat mek rajin esok huu

zackinah.h said...

nasib bait riya kmk mdh x minat terus mun x, aku d enjen nya juak..borink li jak org cmya..PLEASE LA..mn nak bisnes cara mok ada,,tok makei muka ensem,,engkah jak mukanya dalam kuah laksa kmk riya..kedong nya dudok sebelah kmk..hahahaha..

mizara said...

fieza cuba kitak ngepost gamba miak laki ya dlm blog tok ..

f.i.e.z.a said...

zakinah:

muka jak ensem oo arap ati jak p bagus juak tauk awl nya gya dari dah bekawan lamak bok kuwa taring..

f.i.e.z.a said...

mizara:

too bad i dont have his pic.mun ada siap! hehe