Tuesday, April 10, 2012

pirates nite.ahoyyyy!

dah lebih seminggu baru nak update pasal the company's annual dinner
takpela kan janji ada
as kenangan

it was held on 1st april at penview hotel
and the theme was pirates nite
so i was thinking what should i wear?
tak sukaaaaaa la theme2 bagai ni kan
emmm
nak beli baju baru semata2 kalo nak pakai sekali je mmg takla

so i belasah je pakai jeans w mng's top puteh n selendang biru
and rantai mutiara
ada la jugak elemen2 laut d situ haha
nak jugekkkk kan ;P

the simple pirate katanya.baiknyaaalah rupa
kalo ni la rupa pirate takdenya kuar dari kapal ahaha
ada kwn ckp "ha kau tgk ni contoh pirate muslimah"
hahhaa sabar je la

i was working that day so mmg siap semua benda pun kat ofis
and i takdela nak mekap luar ke ape kan sbb tak sempat
and masa nak abis shift, my colleague; angie siap tanya:
"kitak sik mekap ka? mok mek mekap sik?"
"boleh juak so brp ktk caj?"
"ehhhh sikda mek caj eh.FOC!"

wah dengar foc laju je kau kan fieza
hahaha
actually i nak mekap simple2 je
bkn tak reti kan
tp kalau dah ada yg volunteer tu takkan nak menolak 
sukaaa! :D

and it turned out so lovely hehe
makseh angie
mun ktk maca la blog kmk nak :)

 me and ezah yg pantang nampak cermin
hehe

 this is my tablemates
cella n yen mmg geng keras d ofc so kena dudok same 
ezah not in d pic sbb masa ni dia tak sampai lagi 

 nampak tak ada jack sparrow d situ?
hahahahaa

the dinner combined all the departments we have
tp department aku la yg paling havoc sekali
i didnt know that they will be this sporting
with all the hats, siap pakai rambut wig segala
pehhhh mmg sporting habis
aku sorang je kot yg simple
hahahaa

 bang denan n kak zue

 another shot

this man kat opis sangatla pendiam okkkk
dudok tak jaoh n kat opis pakai spek
santun betol
sekali kauuuuuuuuuu siap rambut panjang!
at 1st i didnt realize who he was
hahahhaa
 pirates gaok!
mek takut!

 me with shahril
cool outfit.kan?


kalo dah dinner apa lagi agendanya kalo bkn ucapan2 di awal majlis
lepas tu karaoke contest n lucky draws
masa karaoke tu kan bila peserta from my department jek yg nyanyi semuaaa pakat g depan stage siap ada banner kauuuu
gila kentang dorang ni semangat
eh ai pun ikut sama sebenanya
gambar je takde as bukti heheh
seronok wehhh!



pic taken by ezah's nikon
:)

dlm kol 9 camtu la baru makan
lapaunyewwww

 bukti semua kelaparan 

the buffet spread adalah sedap semuanya
alhamdulilah 
ada mihun, nasik goreng, lemon chicken, fish fillet, mixed vege
byk lagila cant recall 

then lepas mkn ada game
semua meja kena amik bahagian
dorang(committee) bagi kertas yg tulis bahan2 yg kena kumpulkan dan letak kat stage
so kena cepat2 ok
bahan2 tu macam pic ic size, lipstick, stoking, macam2 la
korang penah main tak?
mmg fun hahhaa

 look at their faces!

 sampai tumpah air pun tak sedar!

and we were one of the team yg menang that nite
dapat goodie bag full of food
we like!

seronok! :D
walaupun my number tak menang pun but i had lotsa fun!
salu keja keja keja je kan
bila annual dinner yg sekali setahun ni kena enjoy!

ok dah abis cita hehe
till next entry orait
xoxo!

6 comments:

Aida The Pink Goddess said...

k fiza, ktk dah slim!!!
best kali jak tema dinner tok and bestnya ofis ktk nang support and cooperate to rock out the theme!!

Mama_Nabihah said...

rindu eyh ngan geng cmcc...
heheh... lamak x g dinner2 eh..
oo za, sebulan jak gik zaa.. heheh...

daria said...

oiii kaki kecik indah. mintakkkkkkkkkk

f.i.e.z.a said...

aida:

lom ya aida.kaki jak kecik.lengan perut dada besar petais!
hahaha
org opis kmk nang tiap taun.berik jak apa theme nang sukkkk heheh

f.i.e.z.a said...

nyza:

yalah kan lamak ta sik bekumpol.jong2 alu lepak ngagak ktk tamben jk kelak hehe

f.i.e.z.a said...

daria:

adoh eh mun dapat dberik nak hehehe