Wednesday, May 4, 2011

back yes im back!

hye dearest!

owh what dah lama sangat rasanya tak update kan?
rindu tak?
ehemssssssssss kompom la rindu cecehhhhhhhhhhh ;P

i had so much fun in KL like seriously!
i met my friends there and we went to bekpes, lunch n dinner together
in between tu apa lagi, shopping la!
i bought A LOT of stuffs hahaha
plus my parents gave me some more cash to spend
sapa tak nak kannnnnn?
hahahhaa keji kan dah keja but stil FAMA bagi duit belanja
well anak manja okeh and sangat2 dsayangi :)
cam ko sorang jak disayang org, fieza! wekkkk

tapikannnnn bila dah happy2 camtu kan mesti ada bad things happen
nak tau what?
I LOST MY PURSE ON MY LAST DAY IN KL!
kena curik masa tgh MAKAN KAT SUBWAY!

i lost everything inside
my ic, atm card, driving license semua2 laaaaaaaaa
purse tu i x sayang pun tapi i sayang kad2 yg i dah lama simpan
i still simpan my student card masa belaja kat kypm bangi dulu
kenangan ok!

thank God it happened in kl sentral sbb semua pun ada situ
lepas call bank to block my card, then g balai polis buat report
abg polis tu mmg baik sangat sbb dia tau i was shaking sbb i takut x blh check in sbb ilang ic kan
dia rilek jek and siap boleh buat org gelak
which for me is a good thing to do cos nak nebes2 buat apa kan?
dah ilang, ilang la
so we called firefly cust service tanya blh check in tak kalo xde ic?
and they said yes, alhamdulilah

cash dlm tu tak byk adalaaaa dm pat puloh hengget ke 60 aaa camtu la
patut la cam berat hati nak withdraw byk2 sbb i prefer to use debit card
and thank God lagi sekali nieza n bobet were there to calm me
i cant imagine if i face this alone
dgn sorang2 nya, dgn nak g klia lagi kan
pehhh mmg dugaan
and nasib baek jugak my FAMA ada kat KL jugak sbb dorang baru balik dari kelantan and stay in kl for 1 nite before heading to kch kol 11am pg esok
apalagi, my mother la tpt bermanja hhehe
yelah kauuuuuuuuuuu ilang beg duit ok
kata pun beg duit so mmg xde duit langsong
owh sib baik!
so i borrowed some cash from my mum to cover up mkn n shopping lite2!
smpat lagi tu haha
things could be worse but im so thankful sbb dalam kehilangan tu, kita sedar kehadiran org yg kita syg

and nasib baik jgak yg things happened on last day
kalo 1st day jd kat KL tu mmg kesian sunggoh la sbb xleh nak beli apa2 kan

ada hikmah.ada hikmah
ingat tu jek
maybe i salu sangat sebut nak beg duit baru
ha kannnnnnnnnnn dah hilang

tobat nak ckp cmtu dah ok
but somehow im glad i lost it
y glad?
emmmm
dats how God gives me the sign i guess

oklah nak tido
esok nak kena g jab pendaftaran, balai polis, JPJ bla bla bla
ish menyusahkan betol
kalo ko nak duit jek or maybe ko suka purse aku tu blh tak ko tggalkan kad2 yg penting?
kan satu hal nak buat baru
sapa yg amik tu n menyusahkan hidup aku, ko siap la balasan Tuhan
takyah aku balas.
Dia balas lagi kaw kaw!

sekian
nanite!

3 comments:

ztie said...

wah>>> gagan bershopping eh.. best ada jak. hope u have fun and forget all those bad things that happen :D

murni adam said...

beli KL x madah..hehe..mun x pat mbak jalan2..;p

Mama_Nabihah said...

puluh-uluh pun duit juak za.. heheh.. turn kmk bercuti next week! heheh..