Thursday, June 23, 2011

mencintaiku dengan seadanya-akan kah ada?



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati


Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
-------------------------------------------------------------------------------------------------

i heard this song few times when i was driving
dah sampai umah, lupa
then nampak ada yg letak link kat fb
nak dgr tapi xleh sbb from BB kan
so bila on PC terus bukak youtube dengar lagu ni

ohhhhhhhhhh sangat2 sayuuuuuuuuu
tak sangka lak stacy boleh bawak lagu ballad camni kan
salu lagu ganas2 jek
n bila dgr lirik lagu ni kan, sumpah macam apa i rasa sekarang ni

sbb i sedar i sapa
nak kata slim, tak
sangat2 la comel figure badan ni
word comel tu saja jek penyedap ati
nak sebut gemok tak sampai ati

cantek takla sangat
manis tu ada la
cecehhh
belaja plak takde la sampai ke overseas
d bangi jek pun

bkn la nak sedehhh sbb belum ada pengganti
tapi ada ka yg boleh terima kita?
yg boleh terima i yg 'comel' camni
tanpa adanya suggestion mintak i kurus turun 20kg baru nak anta cincin tanda?
without looking at other girls n said "at least u kecik sket cam pompuan tu boleh?"

kalo tak pun spesis yg cam "how if u find a better job for urself? keja bank ke u know keja yg elok sket"
ye la aku keja kat call centre jek kannn
at least ada keja gaji pun ok wpun x la banyak mana at least halal

i mmg tak perfect
sapa perfect u tell me

sapa taknak companionship kan
but to be in a relationship again i will take time this time around
i mean lets love come by itself
not because im afraid of being lonely
or just wanna show to people dat ive someone who loves me
kira macam dah ada jwpan la for this question "ktk bila gik?"
bila dah ada bf kira boleh la jawab.kot la.haha

bak kata quote ni "only say I LOVE YOU when you really mean it.dont use it as an empty space filler"

kasi contoh la kan
macam i skang kan single
tetiba ada la sapa2 yg approach
nampak ok emm bergaya sket rupa boleh la dah lepas la ISO aku ni
keja plak boleh laaa
tapi x kenal sangat
tp takpe takpe try jek la we'll see how it goes
nampak cam dia ni mmg suka betol kat aku

bila dah kapel baru la kuwa kenal kan
and then hati plak xde la ready mana
maseh terkenang2 yg lama
kalo dia ex aku ni nak balik kat aku, yg skang ni aku nak letak mana
contoh jek k

last last break up sbb tak boleh terima kehadiran dat guy sebenanya
hati sebenanya tak ready to be in love again
tp nak deny the fact jugak sbb at least ada laaaaa org yg nak temankan masa susah senang

tinggalla dat guy yg kecewa merana sbb mmg dah sayang seikhlas hati
tp dia sorang jek yg sayang
on other side plak belum ready sebenanya
kesian ok
sbb hati dah dpermainkan
regardless whats the reason behind the break up is
the effects are still the same
a heartache of course

so dont ever give chances to the other side just because ure lonely
dont.
its not fair.
a relationship should start with a mutual feeling
bukan syok sorang sorang

"in relationships, the one who loves more is the one who hurts most"

hati org jgn buat main ok
kalo dah cuba sedaya upaya but still tak boleh jugak takpe
mmg dah takdir
tapi kalo bagi harapan kat org setinggi gunung lepas tu ko hancurkan, mmg la nak kena

for me, i decided not to look for the one anymore
im paranoid, trauma semua ada
i guess i'll just wait
:)

2 comments:

AmirFX said...

Jiwang ehh lagu ya.. haha.. Nway, be patient.. Pasti ada orang yang serasi ngan ktk kelak...

mOnAlEa said...

sabar.insyallah suatu hari kelak kitak akan jumppa seseorang yang akan menerima kitak seadanya dan menghargai dirik kitak.