Friday, October 29, 2010

another lost

I was still at the ofc when suriya smsed me telling her mother was in a very weak condition.

Suriya is my 2nd cousin n she's also my dearest friend cos we attended the same school since we were 10.
Masok sm sains kch we were in d same room for a yr.sekolah asrama kan.mana2 pg pun together.

Bila masok form 4 dah kurang rapat tp still kwn cam biasa
Bkn apa, dia amik jurusan lain masa tu, kelas pun x sama dah.
Tp since we both ni kazen mmg close la x kira apa kan
Esp w her mum.I called her auntie sita.

Mak dia sangat2 la baik.
Masa form 1 dlu kalo dia dtg visit suriya mesti takkan lupakan saya.kalo dia tapau kfc, mesti dia beli 2 set sbb yg lagi 1 tu saya punya.
Kalo tumpang suriya balik umah(sbb umah we both dekat sgt) kompom mak dia akan bagi duit belanja.
Mmg baik sgt2 la.
Auntie sangat2 baik dan jasa dan budi dia takkan saya lupa smpai bila.

Td g ziarah auntie sbb masa tu keadaan auntie dan tenat sgt2.
Pergi together w nieza n bobet sbb we all semua schoolmates.
Tgk muka suriya jek terus nangis teresak2.
I hugged her tight and I hope she can get through this phase of life strongly.
Auntie sita dpt kanser since 2007 n she went to several treatments tp condition still xde progress.
N mlm ni dlm kol 11pm camtu auntie telah selamat kembali ke rahmatullah.
Perginya seorang insan yg sangat disayangi.
Kaseh dan sayangnya tdk akan dlupakan smpai bila2.

To suriya my dear, be strong ok.
Semoga roh auntie sita akan dtempatkan bersama org yg beriman.
Amin.

Al fatihah.

Sent from my BlackBerry® smartphone

11 comments:

~LIZA~ said...

takziah babe..

i understand apa yg u all rasa coz i lost my mom too, due to cancer. bawak banyak bersabar..

*hugs*

AmirFX said...

Salam takziah.. Semog roh auntie Sita ktk d tempatkan dengan org2 yang beriman...

f.i.e.z.a said...

liza:

thanx.to lost a mother seawal usia mmg susah nak accept kan n i cant imagine if i were u.mampu ke tak.

hugs to u too liza.

f.i.e.z.a said...

amirfx:

thanx amir.amin

ztie said...

salam takziah untuk familinya. semoga nya tabah sentiasa

Sue said...

duhal mak suriya..sedih da jak mun ada berita kdk tok..kmk sik suka berita kematian.

BSI-BSR-VIVIAN said...

wp mek sik kenal.nangis juak maca eh. takziah..smga roh nya di tmpt dgn org yg beriman.

my new link za.

http://my270view.blogspot.com/

Mama_Nabihah said...

takziah za semoga roh auntie ktk ditempatkan dengan org2 yg beriman.

Faizal n Fashitah said...

Kamek baruk jak baca entry tok tek. Salam Takziah dari kamek.. semoga rohnya ditempatkan kalangan org beriman. Amin.

Ida Athanazir said...

al-Fatihah... sorry for your loss darling. Salam Takziah from me & my family. Take care.

Felicia F. Ramzi said...

im so sorry for suriya.. lambat kamek tauk.. please convey my condolences to her..