Friday, September 24, 2010

jamuan raya at awg's place

told u people dat i g umah awg mu for jamuan raya tadi kan?
so lets!

awg mu ni keja kat limbang tp datang kch for few days for meetings
sampai2 kch jek terus plan nak buat makan2 kat umah dia..
raya 3 lepas dia ada buat open house but i couldnt go cos sibuk attending open houses my family
nieza pun x dtg cos still ada kat KL
maybe x puas ati sbb belum jamu me n nieza makan, dia buat lagi sekali makan2 okkk
he even invited the rest wpun dah penah datang on d 3rd raya open house ari tu..
semoga murah rezeki awg mu n family..

went there with juzz, bobet, a-p n nieza

ada nasi puteh, chicken stew, mi bandung muar, mi kolok, sup daging, mix vege n kelupis.

semua ni mak awg mu yg masak.
mmg sedap n mak dia cater jugak sapa2 yg nak order.
mmg x rugilah..
my fav is always mi kolok.bertambah2! hahaha

awg's frens sama U dulu pun ada datang.
adiman, khalid n najib
kalo awg mu buat mkn2 mmg wajib la 3 org ni datang dats y la we all kenal

sempat jugak tgk pics kawen awg mu last june n now his wife is already expecting!
next march insyaAllah jd daddy dah :)
im so happy for him u know
i know awg mu for more than 10years now n he's always be my bestest friend wpun dah kawen, beranak pinak sekalipun..
hopefully my friendship with him n other geng keras kekal baik sampai bila2

mkn2 jugak tp snap ttp snap yerrr

ini geng KK namanya.hahaha
juzz-nieza-bobet
they are my bestfriends till ever.
love them to bits.seriously!

pengantin yg agak baru :P
juzz n ap

us with awg mu

before balik tu masa salam2 ap n juzz kena sembur dengan minyak wangi by awg mu's mum
sbb adat org sarawak, kalau pengantin baru datang beraya adalah "wajib" kiranya utk dsembur minyak wangi..
kata org swak "tuka laus"
i dont know how to explain the exact meaning tho..
its like minyak wangi ni utk simbol semoga perkahwinan sentiasa dirahmati.. aaa gitu la kot.
dat day masa a-p n juzz dtg beraya my house pun kena pasang with my mum.
ngan perfume loccitane laaa hehee sedap bauuuu;)
kat umah awg mu tadi kena perfume bvlgari plak..

agak2 next year, siapa pulak nak kena minyak wangi "tuka laus" masa raya?
teeettttttt
;P

thanx awang mu for having us!
see u again soon ok!

8 comments:

kaljis aka onggon said...

Awg mu ya kwn ktkkah? Blogger? hehehe.. kmk bok nengar namanya.. Niway nang nampak hepi n enjoy mena ktkorg beraya koh.. Adat org lamak padah ktk tek ya.. Bukan pada pengantin ajak, tapi pada baby, dan sumtimes pd burung (mun burung sembor myk wangi ikit jak atau minyak lalak) simbol rezeki dan kebahagiaan berpanjangan :)

Faizal n Fashitah said...

Mi kolok satu! hehehe

Mama_Nabihah said...

kmk 2 hubby mek za, sampey nektok masih kenak sembur juak. heheh... nabihah apatah lagik. ne mendiamkan dirik ktk za... busy ke ngan keja? banyak data?

dukunlintahplk said...

tukal aus.. buang sial.. lamak sik nengar perkataan ya.. dah tua lah kitak tok ooo tauk perkataan cemya ;p

f.i.e.z.a said...

bang onggon:

awg mu ya kwn mek dari mek form 1 gik sampei kinek.sama kelas dari for 4 sampei form 5.geng sampei kinek wpun nya dah kawen.bait gilak nya koh mudahan bahagia idup sampei bila2 hehe

f.i.e.z.a said...

fnf:

mi pok satu!
;P

f.i.e.z.a said...

mama nabihah:

mek sik bz.sibuk jak hehe

f.i.e.z.a said...

bang jaki:

ktk dah tua.mek lom hehe xda bah.yalah tukal laus duhal word ya tek ooo..
word menseyar marek bah ooo