Monday, September 28, 2009

my 4th syawal

wahhh sampai syawal ke berapa la nak update ni ye?
emm i stop sampai raya 4 je la ye nanti2 i update cita lain plak..

raya ke 4 ni i beraya w frens..
mula2 g umah juzz..then dari sana g umah arwah jijie.
wpun jijie xde, we all still visit his mom..
masa ni sedeh gila bila mak arwah bercerita pasal arwah..
airmata bergenang jekk..
kalo korang nak tau last year n thn2 sebelumnya arwah ada dtg beraya kat umah.he never missed to beraya at my place..
n last year he wore a nice maroon baju melayu..
masa tu his face was like bengkak cos baru lepas kemo..
click here for the story..
mmg sedeh okkk tapi i know he's now in a better place..

pas tu we all g umah darul plak..
dia buat open house..
ada lontong, sambal udang n such..
bila darul sebut jek ada lontong i was like salivating on d dot.
kat kuching ni bkn senang ok nak dapat lontong.
nak masak sendri cammm payahlaa soo bila ada depan mata ni fuhh best betol!

then ke rumah miezan n auntie a-p.
pastu amik sue n nurida kat umah masing2 sbb nak join beraya..
ramai2 tu we all g umah yana..
owh lama x jmpa yana ni..
dia dah bertunang pun n nxt may kawen..

pas umah yanal we went to umah mummysyafie..
after months of commenting each others blogs n berbalas msg on d phone, sampai jodoh we all jmpa plak..
kat cni ada pic tp my simkad wat hal plak..adoii xleh nak transfer..
pic dlm folder pictures dlm hp lupa nak transfer..yg dlm folder lagi satu tu dah siap2 semua ada..
adoii..bencik..but its ok..
i have another pic w her tp event lain plak..
stay tune for d updates k..
mummysyafie@kak nor sgt cute secara live..
ckp lembut jek..hehe..

pas beraya umah mummysyafie, sbg penutup hari dorang beraya at my place, at last!
my frens suka g umah dlm kol 10 ke atas sbb kompom dah sunyi..
nak sembang pjg pun xdehal..
thn ni group cam kurang la..
ye la thn lepas ramai gilaaaaa budak sains kch menyerbu..
thn ni ke manakah mereka?
owh ramai yg x raya kch n some more ada yg ada hal..
emm xpela kan..yg penting ada laaa jugak..

suka duk bwh dari dok kat atas..hehe

kopok n acar

acar timun sedap lazat hebat!

sebelum sampai umah lagi sue asyik sebut kopok n acar jekk..
awl2 dah call ida suh siapkan semua sbb ada org nk dtg.hehe
dari kol 10.00pm they stayed till midnite okkk..
bkn salukan nak lepak2 kat umah.
i sukaa jek..

n cam biasa mstila bersnap snap..

juzz-sue-nurida-nieza-moi

closer look

the guys
ghani-ap-awg mu

one more b4 dorang balik..

i had so much fun beraya ni..
meet old frens, families and eat eat eat..
just so u know, i gained 2kg a week!
waahhhhhh gila aa..
n now baru insaf..
mlm x mkn byk dah..
emmm..

k la..esok is my 1st day working after 10days cuti raya+melepak d umah..
wish me all the best k.
i hope i still remember how to talk n negotiate w the customers.
heh..

naite naite ppl!

1 comment:

Lois Lane said...

Wooo..ku mok makan kopok ngan acar...wooo....