Thursday, September 3, 2009

g HQ JPJ n singgah almas

seperti yg korang semua tahu kan, aiseh today is my bz day..
offday kebetulan..
my P abis on 9/9/09 so b4 dat day kenala renew kan..

kalo dari P nak ke lesen penuh kena pegi hq jpj no matter what..
hq ni agak jaoh la dari bndar kch..
nuuunnnnnnn d batu 12..kira2 45-50mins dari bndar kch..

dlm kol 930pg me n nieza gerak dah..
btw, nieza sleepover at my place last nite..
we all sembang sampai kol 315pg..
then bgn sahor kol 4..
tdo balik kol 6..
pas tu bgn lagi kol 745 sbb nak kena anta my mum g keja..
korang bayangkanlaa..
mata dah cam zombie tdo x sampai 3jam pownn..

dlm x ckup tdo tu semangat jugaaak la nak drive jejaoh ni..
best jgak pg area ni sbb baru la tau open U kat mana..
mana tau nxt tym blh sambung blaja kat cni cam mstikots..
hehhe ktk juak jadi contoh sis oo. ;P


btw, nieza yg berhati mulia telah offer nak drive my car..
oh sukaaanyaaa.boleh la saya jd mak datin kat sebelah..
;P

dari tepi dah manis, apa lagik dari depan nak za ooo.. hehe

datin sri fieza zaza

after a long journey, sampai juga kita..
wah ayat cam skema gila.hehe


sampai2 jek terus amik no..
my no tu 1282..
tgk kat no board tu 1281..
wahh kejap jek la nak menunggu...
ingatkan ramai nau org nak renew license kan..

n bila sampai my turn, gave her[d jpj front liner] a passport size photo n RM30[for 1 yr renew only]

zassss
zuppp
zassss

dah siap!
x sampai 5mins pown.
wah hebat sungguh!
mana picsnya?
emm malas la nak letak cni..
kang mana tau ada stalker ke kan nak tgk aku dok mana, haa kan naya tu.hehe.
tapi lega la kan bila dah renew..
nxt tym renew online je la..
n one more thing, now dah boleh koyak sticker P.hahha..
berlagak kan.. ;P

since awl lagi harinya, me n nieza singgah kat butik almas, batu 7..


niat d hati kalo ada baju kurung cantek2 ke ingat nak beli sepasang..
sbb thn ni tempah baju pon 3 pasang jek..
so belek2 la collections yg dorang ada..
xde yg menarik nyah.
tggal yg kaler cam ijau pisang, oren, merah menyala gitu..
apa kejadah nya?hahah..
so x jd la nak beli baju...

jengok2 plak accessories dia..
hmmm boleh tahan jugak..
ada handbags, clutches, tudongs, brooches macam2 la..
last2 i ended buying this one..sangat2 teruja when i 1st saw it.. =)

......................................................................................
...............................................................................
.......................................................................
..............................................................
.....................................................
............................................
...................................
.............................
........................
..................
............
........
....
..


a purle satin clutch.. =)

can u see the diamonds on it? ;P

cantek tak?
well, as a penggemar kaler purple, seriously i cant resist.
lagipun i mmg tengah survey clutches for raya..
been to seed n cnk semua pun xde yg bkenan d hati..
yg ni jugak lawa...hehe
lagipun ada 30% discount so xde la mahal nau..

pas g almas, singgah plak kat city tailor sbb nieza nak pick up her baju kurongs..
sungguh lawa u all...siap ada heavy manik lagi..jeles!
btw, my baju yg tempah kat ctu pun dah siap tp maybe nxt wk amik..
dah try pun tadi n mmg lawaaaaaaaaa bangat!
hehe

pastu we all terus balik umah, qada' tdo sampai kol 4ptg..
then g bazar plak..
tu n3 lain la eh..
ngantok dah ni..
x kuasa dah.. ;P

izinkan putri beradu dlu ya..

nite!
salam sayang, kasih to all.
xoxo!

9 comments:

n i e z a said...

u skipped THAT part of the day. x aci li jak cita hal best2 jak. ;p

ps: 'manis dari tepi.' lebih kau o. kuk asam ya nyuroh manis bah. haha..

mirlme said...

best..
kacak2 kain

Ms Tikot said...

Kacak clutch ya, tapi mun warna hitam kacak gik. Hehehe

f.i.e.z.a said...

nieza,
should i blog about it?hahha.
;P

mirlme,
shd be kacak2 tp mek pegi riya besa2 jak koh..

ms tikot,
xda kaler itam =(
gikpun mek ada clutch kaler itam so x kesah juak.k tuka2.hehe

Faizal n Fashitah said...

yerRrr dah start shopping dah kitakduak duhal ehek.. dah bisak stiker P tek? ehek

f.i.e.z.a said...

f n f,
neida shopping ya.meli cgak brg jak pun,hehe..
bisak eh jgn sik bisak.hee

Ivy Metaga said...

hehhee..best dah mula shopping untuk raya, owh..moga satu hari nanti nama datin sri fieza akan ada hehehehe

f.i.e.z.a said...

ivy dear,
aok mudahan makbul jadi datin lak.haha.nei la tauk nak.aiseh!

Caynie De said...

area mek bt.11 sia..hihih