Tuesday, August 18, 2009

im doin' just fine

hye all..

this few days mmg sangat mencabar utk saya harungi..
masalah dtg tanpa d undang..
saya yg jenis tak kacau org pun org kacau..
x suka tgk saya hepi agaknya..
nak cita ke tanak eh?

cita je la kan.
if one days she ever read this, i want her to apologize.
u owe me a big one lady!

i have an ex bf..ish nak ngaku pun cam malu jek..
i happened to be soo in love w him till one day he left me just like dat..
no call, no msges, no nothing..
just MIA..x ke hancur berderai hati ini?
kalo korang suka tak?of course la benciiii sangat2 kan..
since then i dendam gila ngan mamat ni tp i x wat papa pun..
till i saw his pic w a lady in fb my fren...
since dia my ex n playboy lak tu mmg la i m telling ppl "ko tgk la nanti jadi ke tak dorang ni"
dat statement goes to my ex okk..
benci sangat2 mmg la i can predict he wont be long w any girl..
so this lady dlm pic tu my fren kat fb..
mula2 nak kawan camtu je kan..saja2 je add.
so after few chatting sessions, i knew this girl baik orgnya..
n i hope my ex wont leave her like what he did to me..
n i also do hope kalo boleh biarla this lady w another man..
x sanggup aku sbb wpun dlm fb aku dah anggap dat lady cam my own fren..

and eventually dorang pun happily engaged..
alhamdulilah.
serious im happy okk sbb dat girl tak kena tggal pun n nampak cam my ex dah betol2 berubah sbb dah berani commit w only a girl..
semoga bahagia mereka berdua..

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

after few days dorang tunang i got a nasty msg in my fb frm dat lady..
--she told me she heard frm someone dat i doa dat dorang ni takkan kekal lama..and she was soo mad about dat..fyi, dia tak tau aku ni ex gf tunang dia dlu..dats y marah sanagt kot..
mmg la aku doa camtu pompuan!
tapi itu duluuuuuuuuuuuuuuuu..
sbb apa?
sbb aku benci my ex tu and ure too good to be w him..and he has the potential to leave anytime cos i know who he is..
and since dia dah jd tunang ko, apesal lak ko nak bising2?

--she asked whether its true dat he's my ex-bf?
yup, soooo true sayang..nak bukti?i have loads of pics to share..kang share kat fb semua org tgk baru ko tau ye..

--she said her fiance dah tau pasal ni and tunang dia ckp dia x kenal pun saya, x penah declare pownnn.
waahhhh..sesedap mulut tunang ko ckp x kenal aku eh?bukti, saksi semua ada okk..bobet, juzz, nieza semua penah jumpa lelaki keparat tu masa he was wif me..
x penah declare?omg...yg temankan dia ke spring shopping siap pegang tgn tu sapa?yg suap2 mkn tu sapa?yg dok amik dia kat ofc tu bkn saya ka?
even my ex tu penah mintak belikan burger tgh mlm buta aku belikan zinger lagi ok..burger stall x main sbb sayang punya pasal!

--mintak jgn carik msalah ngan dia..
eh aku ke yg carik masalah kat sini?kalo aku jahat, b4 ko tunang lagi dah aku cita all the dirty truth about ur fiance now skang ok..tapi penah ka me ckp?sepatah haram pun aku tak bgtau pasal that guy okkk..sbb aku tau kalo aku cita kat ko pun apa yg aku dapat?

sigh...

u know what, i didnt reply her 2nd email..
i malas.
malas nak melayan kebodohan pompuan camni..terlalu percayakan lelaki..
kot ye pun marah kat aku ko tanye elok2 x boleh?
kita kan sama pompuan..bknnya ko tangkap aku tgh main ngan tunang ko pun..
ada ka?
muka dia pun aku geli nak tgk dah skang ni apatah lagi nak haihhh..gila!

kita kalo nak kawen buat study dlu lelaki tu sapa..
what's his history..
keja mana, gaji brp..eh itu penting okkk..
tp yg aku boleh komen about this lady kan, dia sayang gila kat ex aku tuh..
sayang boleh tp berpada la..
aku tak kacau idup korang okkk..
after all, x penah pun i contact balik my ex tu lepas we all broke up..
ko nak bagi balik dia kat aku pun aku tanak.
seriously!

i gave her my numb but till now she never calls..
takut kot sbb kalo benda ni betol hancur musnah pelamin dia.hahah
kalo aku tau hp no pompuan tu mmg aku call..
aku tak suka la org main sedap mulut ckp aku jahat sangat ni kan..
ko bwk la tunang ko sekali..
jom jmpa..
aku tak takut pun..
entah tunang ko yg akan terkencing2 tgk kebenaran terbukti nyata..

aku tak kesah la pompuan..
ko amik la dia..bkn aku ckp kat org he is my boyfriend pun kan..
he is my ex.setahun yg dlu lak tu..
yg ko menggelabah sangat ni apesal ha?

im pity u woman..
sbb obviously my ex tak penah berubah..
a liar always be a liar..

semoga korang bahagia je la..
sbb aku tanak kacau hubungan korang la aku x reply..
i cant imagine if u finally read this..
huh..sakit tuuu!
but if i receive a call frm u asking for d truth, im ok w it..
tapi sanggup kah? ;P
hhaaha gelak keji weh!

owh sungguh pjg omelan ku kali ni..
so to pompuan2 yg terlalu sayangkan bf, tunang atau laki, simpan la sayang utk diri sendiri.

me single lagi so im doin' just fine here :)

26 comments:

JT said...

wow.. pagi2 lagik dah membaca komentar yg sungguh.... asyik~ haha...
oh... thumbs up goes to u ... yeap.. i agree that once a liar always a liar eventho when they try to tell the truth, the will end up lying... :D

f.i.e.z.a said...

jt,
it takes me tym to write this.my frens ada yg suh reply the email.. ada yg suh takyah layan n such..n i chose not to sbb biarla..makin d reply makin jd lak pompuan tu.she even now deleted me in the fb.ape?haha.sungguh x matured.
hidupla dia ngan penipu tu sampai tua.hambek! ;)

JT said...

i know exactly how it feels. i have this ex who tends to lie also, but yet we still friends. and recently, he just couple this one girl.out of nothing, this girl msg me and start to be annoying..i reply one or two msg then i stop... coz i don think i wanna waste my credits on someone like her.. so immature. cyesly.. annoying right ?
dont reply her back.. she was so eager to hurt u ...

Mdm.Nyza said...

childish sungguh pompuan itu. maka dah bertunang, nakpa d gagonya gik hal ktk ngan si gharuk ya.. wut past is past laa... keanak-anakkan sungguh la...

x hal za, biarkan nya meroyan sorang. dari sia kita dpt diat yg si gharuk ya sik jujur ngannya. baruk bertunang za, dah nya meroyan kedak ya. belom gik berlaki bini, byk gik dugaan koh.

ingin i nak nemu ompuan ya eh, nak berik ceramah ngannya bah zaa... hahahha... boh d layan empuan gila ya za eh. si gharuk ngan tunangnya ya sama2 gila... hahha... yahhh.. yah...

dukunlintah plk said...

drama..drama..drama.. asa nanggar telenovela venezuela di tv2 jak :p

Lois Lane said...

Iboh gago ngan nya Za. Buang karan jak.

Kali nya molah ko cam ya sebab nya dirikempun pun sik konpiden nya kekal ngan laki ya..ya nya mauk nyedap ati nya dirikmpun...ngehehehe...

Ivy Metaga said...

buang tenaga jak ppuan ya marah2 kan...haihhh...

IsBoY'z ZeA said...

za,
mek dah mdh mun nya dpt molah org puan lain mcm ya paatah lg tunangnya pun. mun menar nya dah berubah nya x akan bulak dgn tunang nya. Ya kah tunag??? mun kmk BOLEH BLAH lah... buang karan jak . Mun kmk lah nak d pihak puan ya,dudi mek nganok ktk anok laki ya lok..masakan pokok bergoyang mun x ada angin nak? alu bermadah ku tok eh hehehehheh.

Za, org puan mcm tok lah yg suka nak jatuhkan MARTABAT kita sesama org puan. BODOSS x tentu pasal, lak mdh ada degree & diploma....ehhehe apa kes ada juak ayat ya ehehheheheh.
chaiyok za, kmk salute dgn ktk at last ktk post juak entry tok... caya lah fren...

Faizal n Fashitah said...

Woww...ermm sampei kedak ya skali ehek. Ermm anyway, the truth will always be truth. Geney2 pun nya sik ngakuk n bebulak.. pasti suatu hari lak terbongkar juak. Anyway, mek muji kitak becoz dalam kitak manas2 gia.. still kitak doakan kebahagiaan nyaduak. Now that's good.:)

f.i.e.z.a said...

jt,
kan?sungguh eager okk.kalo berani apesal xnak call kan?setakat perang email tu apa barang weh?haha..

f.i.e.z.a said...

nyza,
yalah tekkkkk...sama2 gila nya 2 ya.sampei bila2 pun nya xkan matured.maka crita dah lamak kmk pun dah sik duli ngan gharuk kenjarrr ya.ewwwhh..

f.i.e.z.a said...

dukunlintah,
jgn tak sik tauk mpuan nang camtok..haha

f.i.e.z.a said...

lois lane,
insecurity--thats the word leona..masa ku gik kwn ngannya she said tunang nya rami kwn ompuan.yah, gik juak maok..kelak sorang2 mpuan ngakuk nya ex tunang nya baruk nya tauk.hahah..masa ya aku akan tetak dari jaoh jak.gik asa.haha

f.i.e.z.a said...

ivy,
mena ya..dah la kesah lamak..aish..suh call sikmok..hah penakut bah ivy... ;P

f.i.e.z.a said...

zea,
yalah eh..kelak madah ada dgree and diploma p bodo nak.haha.melelat indah ta 2..
we'll c how far they can go.mun kawen agik la kmk suka..at least dah terkurong sikok boyak darat d kch tok.mun jak terkurong la.haha

f.i.e.z.a said...

f n f,
kmk x penah doa org jaik bang odio unless nya yg jaik dlok.
haih.malas mok pk.tndah nya la.org gila dilayan kita kin gila.haaha

juzz said...

rompuan ya lom tauk sapa sebenanya si gharuk ya.ngekot nyza dah ngela nya gharuk.hehe

YaNNie said...

hye, sorry terbaca ur blog. sangat sakit hati baca blog tu pasal dat girl. pompuan cenggitu tak payah layan, pompuan psyco! apa yg jadi kat u sama je mcm yg pernah jadi kat i. sangat bengang kan? kalau di layan kita pun boleh jadi gila macam dia. buat tak tau suddaaahhh!

nOaL|c|Ous said...

..ish ish ish..dat gurl seriously dh dpt syndrom INSECURITY.. sunnguh tidak classy, sedar jak lh dirik ny ya dpt tekeh2 org jak ow, but if dh terikat an liar kdk ya, bersyukur jak la..hehe, pathetic..so u know, d principle btw a cat and a lie is a cat has 9 lives. a lie?

Felicia F. Ramzi said...

yoh, part gharuk ya madah 'sik kenal and sik pernah declare' ya best gilak. nang best tahap setan. time jantan ya dolok sikda keta, sapa ndakkah ngamik oo? sapa ndakkah ngantar makanan? sapakah? antu? palak nya belukuk. ras hens. sik nya tauk berapa orang dah jadi mangsa paloiboy nya ya..wah, ya ku madah, minggu pms tok jgn jak..alu ikut manas..eheh..sikpa za, the truth will reveal. mun nya masih ngaco, senang jak. ktk ajak jumpa face to face. kita diat sapa takut dengan sapa pas ya

f.i.e.z.a said...

juzz,
mena kata ktk.we'll c..jgn kelak nya nangis encarik kmk ngadu kenak tgal.hhaha..
dari kmk doa nok bagus bila kmk dh dpolah gya igt jak.sik ku muji..

f.i.e.z.a said...

yannie,
hye there..ala y ckp sorry..xpe baca.hehe..
xyah layan kan?makin kita layan makin gila kita dbuatnya..saiko tak tentu hala.

f.i.e.z.a said...

nora,
hehe..nang koh.x pndei berubah iak semanggang ya.mun kmk jd adik malu ajak la ada abang gya.
ktk ada ngga pics nya dlm fb nak?tang mpuan ya rupa hepi.muka si gharuk ya cam sik ikhlas.hahha..

f.i.e.z.a said...

felicia,
u know when kmk baca email ya?early in d morn..the whole day aku mood mek jaik tegal statement ya..sedeh ati kmk lynn..dah la nggal kmk mntak2 gya kasya sik ngakuk ya cam more than what ive expected..sungguh keparat lelaki itu..
nok tersayang sayang ya apa nak..nok salu mok kmk mintak amik d opis tp x pndei ngisik minyak ya sapa?bkn kmk d cariknya?
being w him such a waste of tym..

pegi mampus la nya ngan mpuan ya..sik mek heran gik.

nOaL|c|Ous said...

xpa zaza. at least ktk sedar awal koh owg laki ya satu sen pun x bleh pakei..alu poret koh kmk ngk pix cdak bertunang dlm fb..nang buang masa, tenaga n harta la mpuan ya btunang ngan gharuk ya..tp ifppuan ya pdey2 nak sound ktk gya, jgn d lalek ny za, nang mena ny dserve lelaki gya..cheh..tang jaga jak tunang ny kn, tk bukan masa ny nk investigate lgk, dh terikat pun..pathetic..

f.i.e.z.a said...

nora,
entah la.gago mok tanyak pahal.soh kol sik maok..pengecut.amik nyampun la gharuk tua gaji kecik ya.haha..
sikda mek lalek eh.
my life is farrr better than hers cos eventho mek single, mek sik nginang boyak keparat camya.haha..