Thursday, June 25, 2009

terkejut tdk terkata.

today cam excited semacam..
yerlaa esok dah nak fly kan..
keja pun senyum2 jek..

cepat betol masa berlalu tup tup dah kol 430.
nieza siap tggu me balik sbb rasa cam nak mkn kat luar.
so we went to d spring jln2 jap then bila lapa singgah mkn kat kluang station.
we ordered the same meal n drinks as well; nasik goreng sambal n lime juice.
punyalah pilih kemain last2 sama jugak menu yg d order.ngeh.

pas mkn jln2 jap g FOS, parkson la n i ingat nak beli bikini.hahah as if.
xde la..ingat nk beli swimsuit yg agak2 sopan d pandang gitu..
tgk la nanti..
kot2 ada banyak choice kat KK better beli kat sana la kan..

pas jln2 lagi dlm kol 7 we headed home..
tapi nieza nak singgah guardian satok jap nak beli toiletteries.
i pun nak beli berus gigi.ceh beli berus gigi pun nak bgtau.
actually me x reti pakai berus gigi lain..
nak aquafresh jugak yg ada batang dia gemok2 tu..oh suka..
since i was 20 i dah guna dat kind and im stick w it till now.
i g byr dlu then tggu nieza sambil2 tgk apa benda dlm guardian tu..

here comes the good part.haha..
tgh2 dok belek2 ubat gigi, berus gigi then i rasa cam nak toleh kat belah kanan..
bila i toleh tu i saw this guy.
a very familiar one.
OH MY GOD!

its erol, my latest ex boyfie.
i broke up w him last september n i havent been in a new rship since then.
but him?hmmm ntah berapa org dah tukar ganti.seriously okkk..
its been 9months since we parted ways n we didnt call not even a msg after we broke up.
sbb putus?wmm malas nak cita..
tapi me penah la ckp "kalo aku jmpa lagi erol tu kat mana2, i will make him suffer"haha brutal beb.

tapikan tadi we stumbled across and looked at each other's face n we terkejut, mata terbuntang sebesar2 alam..
mata bertentang mata..n tell u i was like terpaku tdk terkata n so did he.
i dunno why..
pasal x sangka kot leh jmpa lagi..

n i said "hye".......
n he said "hye" too..
tetiba senyap.....................awkward.
"sorang je eh?"
"a'ah"
"ok" n i senyum lagi buat2 cam nothing happens n sambung belek2 barang.
n dia sambung beli brg yg dia nak beli..

oh my..i met him again after nearly a yr x jmpa..
n after what he had done to me, all the tears, all the broken pieces he made, i managed to say hye and smile..
punyala kemain pk nak pukul la..nak baling telo laa sekali boleh senyum kan..
weird tol..

well i guess, im now moving on n m happy w my life.
period.
=)

16 comments:

Su iJamm said...

balit cuti2 mesia klk boh pandei lupak kaka srawak indah..

f.i.e.z.a said...

su ijamm,
aie eh sik la mek lupak ooo.hehe

Mdm.Nyza said...

wah zaa.... heheh..yalah ho, wut past is past, let by gone, be by gone.. sedangkan nabi maafkan umat, ini kan kita manusia biasa.. heheh..

f.i.e.z.a said...

nyza,
yalah kmk eran mek boleh senyum.koatan terkejut eh.tp oklah.dendam dah sikda gik.if tetemu cnei2 pun mek dah sik kesah..

WhiteTulip said...

suk indah kamek maca...meaning kitak dah sikda rasa agik ngan nyaa.. congratulationss... :)

f.i.e.z.a said...

whitetulip,
kan??mun mek sedey ati ka apa meaning nang mek maseh suka ngannya.nya gik terdiat2 kmk sampei mek masok lam moto.rasa mok madah"yalah kau dolok nggal aku".hahha.gik asanya..

AmirFX said...

Haha... Ktk ptt molah eksen tergugok depannya.. Kakya polah muka selamber madah... Aihh!! Ktk duhal!!... Nway, ktk dah polah apa yg ptt.. Profesionalism adalah penting...

[h]einsen said...

knak sik tikam pakey berus gigi aquafresh yang gemok berwana biru jak..?heheh detail kali juak..

daria said...

AHHHH keciwa kamek sikda time tak nemu ya :P
cek2 tek time tak bagus2 nego nya 'pok' ada bunyi telo dari belakang
kamek duhal nikam ahaha

f.i.e.z.a said...

amirfx,
yalah profesional tek.xda guna mek nok manas2.mun manas meaning mek masih suka tol sik?tok ilek jak mek ngga mukanya..

f.i.e.z.a said...

heinsen,
heheh..mek nang suka gila berus gigi ya.xpat gigi mek nerimak brand lain.

f.i.e.z.a said...

daria,
hhaha.kmk mcm2 jk plan mok polah apa mun tetemu nya on..tp bila ngga muka ilek jak kmk xda rasa papa..mek dah tauk nya k keta apa oii..siap jak ngingis lak.lamak nei bah.hahah

Caynie De said...

yang lepas, lepaslah.. hilang sorg, ada gik 10..hahaha

n i e z a said...

obviously u've moved on coz boleh tentang mata & siap tego gik ya. unlike me, nangga dari jaoh first word klua dari mulut is 'celaka!' pasya nangga keta gik juak nerais. and it's been 3 years. nampak gilak lom get over. haha..

f.i.e.z.a said...

caynie,
mena ya..rami gik tgh amik nombor tok.huaa huaa

f.i.e.z.a said...

nieza,
hahha kau nang pat ngga nya.my par t mek xpat ngga firdauz.degup2 atiku za..seyesly lom get over it ko.