Saturday, June 6, 2009

eksiden d ptg jumaat.

hari ini dlm sejarah.
my viva yg dgelar blackylove telah dilanggar dari belakang.
dari belakang okkkk..
sib baik bkn aku yg melanggar keta sapa2..
so since dah kena langgar dari blakang terok camana pun kompom org yg langgar akan setelkan semua.

citanya camni.
ptg td dlm kol 2 camtu, me nak anta my mum blk opis semula.
kan lunch hour jumaat pjg kan.
nieza pun ada sekali.dia dok blakang w seatbelt lagi..
my mun keja kat area satok so masa tu jln mmg congested w cars la..
maklum semua nak masok opis kan..
slow2 jek keta2 kt jln masa tu tp x kesah la.x jaoh lagi pun opis my mum..

tgh gelak2 ngan my mum n nieza tetiba DUMMMMM!
mmg koat gegaran dia okkk..
siap aku ni terasa terlompat ke depan.
eh terlompat ke eh?camne eh..emm terjungkit ke depan la..
haaa get what i mean tak?

pndang jek dari cermin pndang blakang tu, aku bagi signal kiri.
stop kat tepi jln n dia follow..
i was shaking all over okkk..x penah2 eksiden..
yg langgar my car is toyota camry w a guy driver..
xde papa pun jd kat keta dia..
just calar sket jek..

my car plak?
jom la tgk..

bumper

tanggal dah..huk huk

kemek lagi.

kesian.sedeh

cam x terok sangat kan?
tapiiii masa kena langgar tu mak aih mmg kuat okkk..
aku mmg dah imejin terok gila babas.
dat toyota calar sketttt jek.
cam xde benda..seyes ok..lupa plak nak snap pics.

i called abg sarol to help me up n nego w dat guy.
in 10mins my brother sampai..
pas nego, org tu la yg setel semua..
g workshop kat area matang then he paid d deposit.
maybe nxt week baru stat repair sbb bumper belum ada stok.

byk jugak la dat guy kena byr..
sbb bumperkan..nak tuka baru lagi..spray lagi..
kesian lak aku tgk tp nak wat camana..salah dia, kena tanggung la kan..
xde la aku nak marah2 ke apa.benda dah jadik.
sapa la yg nak eksiden kan..

case closed.

moral of the story(even im not the one yg melanggar but i learnt a lot from what had happened)

***bwk keta jgn laju2..biar lmbat asal selamat.
***jgn cucuk2 keta depan.biarlaaa jaoh if anything cam keta depan emergency break ke, sempat lagi nak elak.
***whatever it is, dont forget to wear seatbelts even ure passenger at the back.this is serious okkk..sbb if keta kena langgar dari blakang n u dont wear the belts then it can cause u more injuries.mintak2 djauhkan.
***baca doa kursi sebelum driving.bismillah jgn lupa.

to my dear readers,
berhati hati d jln raya.ingatla org yg tersayang.

12 comments:

pilotHans said...

I know what it feels when somebody hits you from behind....have experience it 4 times in the last 3years! really2 frustrating lebey2 lagi if not our fault....just feel sad for you...

Su iJamm said...

patut la jem terok sia rimarek. mun mek tauk keta ktk yg invop ya, mmg mek ngagak terus. merik ubat penenang..

f.i.e.z.a said...

pilothans,
thanx for ur concern..mmg sedey sgt tgk my car camtu.but its ok.semua dah setel.tggu nak repair je lagi,

f.i.e.z.a said...

su ijamm,
yalah ktk limpas ajak..nang nebes eh..bergegar nyawa koh..ish mintak jaoh la eksiden agik..

n i e z a said...

im glad i wore my seatbelt yesterday. fuh.. but every cloud has a silver lining, there is sumthing good that came out of the whole thing, right? ;)

Ms Tikot said...

Nasib semuanya ok. Keta pun x brapa teruk gilak. Mun teruk tek, susahlah nak gi jalan2 hor...

f.i.e.z.a said...

nieza,
mena ta dirik.ya mek nok ndiat apa ka hikmah nya oo.hehe

f.i.e.z.a said...

ms tikots,
yalah nasib mek xda papa hal.takut mek marek.fuhh susah mok crita.minta jaoh la eksiden camtok gik..

Mdm.Nyza said...

za, alhamdulilah, ktk & nieza selamat, xda apa2 kecederaan... yalah kdg2 org lain yg silap, kita juak jd mangsa... hmm...

Felicia F. Ramzi said...

harap sikkan berlaku dgn kamek..sekalipun kdg kita yang berhati2, orang lain belum tentu..sikpalah za, syukur ktk bertiga selamat..

juzz said...

mun sik knk lantak sik nemu hafizan tek.hehe

f.i.e.z.a said...

juzz,
aok eh.mun sik tegal eksiden sik ku kenal hafizal si pelanggar itu.jd geng indah mek 2.heehe