Wednesday, February 4, 2009

love is a losing game.

today pg2 g keja dah ujan lebat.sib baik ada payung dlm kereta.
kalo x mmg lencun la sampai opis..
calls today pun x byk..
sesket jek..

btw, ai nak share w u all something..
nieza once told me dat, one should spend at least 15mins a day to find true love.
then i asked her, how do u know dat?

well, i read an article written in cleo magazine..-nieza

eemmm ic..
but how?

by smiling to strangers, say hye, onlining, facebooking[eh, ni aku tmbah sendri],mcm2 la cara..
at least kalo x jmpa ur true love pun, u will get a new friend who eventually has a friend yg nk kenal kat ko ke.mana tau kan..
-bersungguh sungguh nieza explain

ok ok.i nodded and terus berpk pjg..cam best jek kan tp cam la aku ni berani nk senyum2 sembarangan but its ok.maybe i can try one day..

and then nak d jadikan cerita, after i g tapau my lunch at d canteen this afternoon, i saw this one particular guy kat depan lif.
xdela aku ni minat gilababs ke apa..just suka2 tgk gitu.
comel budaknya.tggi2, puteh2 gebu.--statement x boleh blah.

tetiba cam tingat w dat 15mins dat i should spend.
terus otak cam *blink blink* dan dan disitu.hahha.

seyes tgh sengeh2 type entry ni.gila.

ok sambung2..

bila dah depan lif tu xyah tekan button la sbb dier dah tekan.
then i psan la dier dok terkial kial bwk this big box contained w mandarin oranges.
ada sorang lg kwn dier pun bwk kotak yg sama..
msti ada jamuan dept dorang ni, aku pk..
cam berat jek.sian budak ni..
in 5mins, lif pun bukak.
aku masok dlu.then dier n his fren masok.
aku senyum, dier senyum.
:)
ada party ke?---waaahh berani aku tego setelah sekian lama.
a'a ada lunch time karang..
oooo..
[sdgkan aku mmg taupun ada cny party for their dept sbb nieza dah bgtau awl2.ngeh ngeh.]

senyap...
aku pun senyap.

pastu dah sampai tgkat 2.
aku tlg tekan button "open" sampai la dier kuar.

he said, 'thanx' and smile..
'ok', i replied n smiled back too..

dier ke dept kat belah kiri.aku lak masok ke kanan.

yes i know obviously mmg la xde pape pun jd.
but at least aku berani ckp w him
walaupun x sampai 10 patah perkataan.
hehehe..

tapi kan, kalo a complete stranger mmg aku x reti la nak tego dlu.
msti cam segaaaaan gilaaaa..
so camane?nak try ke apply this 15mins ni kat mana2?
i dont think so.
better ai just wait org say hye to me 1st.
lagi best.tol x?(at least to me la)

so to those yg nak try, try la jgn malu2 cam saya.
saya mmg pemalu orgnya.segan nak mamps.
sampai nak joging depan umah pun segan sbb nanti org tau saya nak kurus.
hahha.ok.lari dari topik sebenar kejap.

in finding true love kadang2 x perlu cara, options ka wateva cos it will comes naturally kan.
u dont have to look soo desperate.walaupun hakikatnya begitu ye tuan2 dan puan2.
slow2 kayoh org cakap.org yg ckp.bkn saya.
so far until now, saya xde minat kat sapa2 pun lagi..
eh adaaaa.sorang.betul2 jejaka impian.mmg citarasa saya.
tp x penah jmpa.yg penting he's a swakian*grin*
nieza,ktk diam aaa.boh padah org.ktk ngan juzz jak tauk.sssyyyhhh!
tapi yg x best,he's taken.ada gf dah.tsk tsk.
dats what ppl always say; good guys most probably; taken or ji to the A to the waaaii..
hhrrmmm..no comment on dat.

what say u?

bah, pjg plak entry ni.dah tgh mlm rupanya.
entry tiada kena mengena dgn tajuk.
tu nama lagu amy winehouse yg ai dok 88 kali ulang dgr tym wat entry ni.
dats y taruk je la.boleh?

k.nuff said..nak tdo dlu.

nite2 peeps!

17 comments:

khairul onggon said...

hehe.. mundi KL sikpat eh molah kedakya.. klak kita nego urg ya ingat kita tok peragut kah apa... hehehehe..

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

ini 1 of my fav songs.

tau tak,kamu akan rasa lagi seronok kalau senyum kat siapa2 yg completely strangers.seriously.satu bonus kalau laki tu kacak,tampan,gagah,gojes,blablabla.. :D

n i e z a said...

cabincrew,we dont have that much confidence to even take a glimpse at all the gorgeous guys. let alone smile & strike a conversation. like us put it, kitorang jadi polis. jadi serius giler2 walhal dlm hati suka nya bukan main lagi. sumthing to do wif ego jugak la sbnrnya. tkt diorg tau. mena x, za? pathetic o? haha..

Audio said...

Aaa...mun ompuan senyum ngan amek ka, mesti mek alu napok palak mek dalam poket soar ehek yeRRRrr kira malu lah ekeke..sikda bah ehek. Mun ompuan senyum n negor mek.. mek balas balit la ehek.

Haaa...sapa ndak ka jejaka idaman kitak ya ka haaa.. tok mesti si Onggon tok haaaa ehek XD

f.i.e.z.a said...

khairul,

bohnya d kl, d kch tok mun kita senyum ngan org pk kita tok sik betol ka apa.hehhe..
tp xhal.bykkan senyum.sedekah ya nak oo.

f.i.e.z.a said...

cabincrew,

oh my.saya x berani langsung mcm kamu.tp penah saya buat.tp sangat j a r a n g la sbb segan.mmg seronok x dinafikan.
tp salunya mmg kalo lalu kat gojes guys ni msti jd cam emmm tundok cam daun semalu.huaa huaa..

f.i.e.z.a said...

nieza,

mena ta dirik.kita nak salu nemu hot hunks cnei2 alu muka jd seyes alu2.nendak org x berani nego.let alone to say hye la nak.hahha..
maka za, camnei tok?xpat ta gya sampei bila2.bak kata cabincrew,sgt seronok senyum ngan complete strangers.kelak ta try aaa. ;)

f.i.e.z.a said...

audio,

camya la bagus.x semestinya nego alu suk nak.ktk nang best!hehe..
jejaka idaman kmk?haihh ehh apa kaa nekak onggon indah.ktk rasa nya ada ciri2 idaman ka? ;P
biarla rahsia eh.ktk tok juak.haha

MAMI_FARIS..... said...

nang bena koh........ mun sik kelaka senyum pun jadilah... dr senyum kita berloya.. pas ya kenal... pas ya hang out... d true love sik nangga ur fizikal bt who u r... sik guna muka kck tp ati sik bagus... kmk kenal ngan my chan pun nya nang dh "comel" kedak ya.. sik mek kesah ndut... asal ati nya bait n syg ngan ktk... set in ur mind, u'll find someone who loves u inside n outside n ur family as well... mun dpt sll2 juak molah solat hajat... InsyaAllah......

Felicia F. Ramzi said...

benar kata nieza ya za..choba tak senyum jak salu..hehe gney kmk temu cinta kmk ya? mcm ya la permulaannya, dengan senyum led to another senyum led to saying hi led to phone number and now, happily in love...andd mind you, he was no one i knew before..nya a complete stranger who works in a bank..hanya kerana kmk kerap gi bank time ya mayar trip ke china..hehehehe..cinta sgt indah! oh oh

Willie said...

Cayalah panjang...tapi hati hati jugaklah kalau tegor org kan? Hahaha

f.i.e.z.a said...

mami faris,

cam ktk bah nemu hubby d pustaka hanya kerana pen.senyum2 kelaka alu kawen.hahha..how i wish i can encounter dat kind of situation.aiseeyyy..bila entah.huhu..
insy mami mek polah apa yg ktk advise.dah 26 tok.4 thn gik 30.uuu ngeri mek mikey.

f.i.e.z.a said...

felicia,

yes i know dat.how sweet semua bermula dari senyum ajak oo maka nang x kenal pun.mek try la kelak eh.tp tggu mek kurus skit.baruk ada confidence mok senyum.ahaha

f.i.e.z.a said...

willie,

of course la hati2.x senyum sebarang.hehhe

n i e z a said...

yalah, klak kita sama2 try. tok x, asal nemu nak ensem kit mula lah begegar palak lutut. pasya curi2 diat, xmok ngga mena. tp kakya kepong k keta (kedak di pustaka ria). pathetic na idup eh. haha..

f.i.e.z.a said...

nieza,

nok kat pustaka ya ensem gilak2 eh nendak sanggup berkepong.tiap ptg ku sanggup joging mun ada muka gya mok d diat.hahha..
next tym mek nemunya mek akan nego.harus!

farah.marzuki said...

amy winehouse pun lagu semua kamek suka lah! whaeuhae

oh kamek senyum ekot mood jak aie. kdg2 suka jak merik muka serious! heuheauhae