Tuesday, February 24, 2009

bila dah bosan keja...

kan kata nak kuar jap kan..
so pas abis keja tu aku terus ke lobi tgk nieza dah tggu..
bila aku masok keta tgk nieza cam senyum2..
eh apesal lak ni..
aku dudok jek laaa..
then tiba2....

huaaaaaaaaarrgggghhhhhh!!!!

ada org menyergah dari seat blakang.
awg mu rupanyaaaaaa!!!!!!!!!
seyes aku terkejut gilbabs..
pastu dier ngan nieza bantai gelak okk..
rasa cam nak blasah jek mamat ni..geram tol.

awg mu keja kat sesco limbang.
my bestfren jugak ni..
i seriously lupa dier balik kch bercuti seminggu.
gilaaaaa aaaahhh..terkejut okkk..
sib baik aku x pengsan.
pndai ek nak suprise2 aku ni..
haih..

we all decided nak lepak mkn..
bkn salu jmpa pun..
so ajak hathsey sekali..
mamat ni pown susah tol aku nak jmpa.
bz man katanya.hahha.
[aku tauk ko maca blog tok!;P]

we went to scr express..
malas nak g jaoh2..

nice deco

awg mu and hathsey

aku yg ayu berbaju kurung dan nieza kiut berbaju belang..

semua dah kelaparan..
nieza had sweet n sour chic rice,hathsey w salad chic rice and awg mu wif mi ape entah..
and me wif this,

toasted bread kaya+butter and half boiled eggs

ok2 la rasa mknan kat cni..
but mine nye toast sandwich x sedap.
tobat nak order dah.
kat kluang stationnyerr lagiiii sedaaaapppp..
bile eh nak pegi?haih teringin...

we all sembang banyak bendaaa..
and one of the topics are about having a vacation ramai2.
we planned to go somewhere out of kuching this year..
insyaAllah ke KK or kalo tetiba dapat bonus 8bulan, we all nak ke perth.
waaaahh hebaaaattkann?
tapi ini plan sajorrkkk..
KK pun ok what..
teruja ok nak g..ngan kwn2 ni best nye lain mcm..
yerrlaaa nxt year semua org nak kawen..
akupun maybe kawen thn depan tauuuu..kompiden ni.hahha
semua teruja nak g jln2 ni sbb tiket dah murah2 skarang..
awg mu pun akan ke bali mei ni..ish jeles.nak je aku ikut.huhu..

tadi hathsey pun ada tanya pasal diet progress.
i said semua ok..kawal mkn jek laa..
then he said;

"a'aahh ko dah nmpak kurus sket la fieza.."[aku dah mula senyum hepi..]
then he said,

"part
jari kelinking jek dah slim aku tgk"

hampeh okkkkkkkkkk

pastu awg mu pun sambong..

"aaaa'aaaa lah hathsey..aku tgk dier dah boleh bukak mata.ari tu aku tgk mata dier sepet pasal byk sgt lemak"

"taik lalat kt bibir pun dah kecik.tu jek pun dah 2kg kan?"

huuuuaaaahhhaaaaaa..dorang gelak2 n then sambong lagi gelakkan aku..
mcm2 idea dorang ni tau.rasa cam nak sepak2 jek.hahhaa
aoklllaaa ku turun gak 2kg bah!!
;P

pic kechomelan hathsey.

wpun kena gelak,xpe xpe..
aku ttp sayang korang..
akan ku teruskan usaha..
caiyok caiyok!

dlm kol 1030 aku sampai umah..
mndi2 terus ngadap pc n update.semangat!
hahha

nak tdo la.jap g ada org nak call.
aiseh.

*esok aku jd mentor pada sorang budak baru ni.nanti la aku update.hiks~

11 comments:

Audio said...

Kamek rindok sebab dalam entry tok la petama kali mek dapat ambik gamba si Nieza ya sebesar-besar dan sejelas-jelas kedak tok ekeke...(lain niat tok ekekeke)

khairul onggon said...

aok owh... gambar ya... (opps lain juak niat tok).. ekekekekekeke... niway, enjoy yur life fieza... :)

FaDLi said...

hahaha.... lain jak niat audio ngan oggon yaa.... mesti ada benda yaa... next entri sidaknya kali nak... hehehehe

::suenas05:: said...

aih pelek da jak ayat laki 3 org tok..ada kah?

awg nang gila..mun kuar ngn nya x tetak nang x sah..da jak modal k nyaanok org.

f.i.e.z.a said...

audio,
cetttt pk mok madah apa tek..adoh siapla nieza pastok.hik hik..

f.i.e.z.a said...

onggon,
hahha.bagus tak 2 audio tok.ada jak niatnya..
thanx btw.im enjoying my life to bits! ;P

f.i.e.z.a said...

fadli,
yalah tek.tggu jak next entry cdak.kita tengok sapa yg kena.hahha

f.i.e.z.a said...

suenas,
cdak 3 tok nang my top comentator.tiap entry mek msti ada nya 3.nok atas sekali ya rajin superimpose.pegi jak blog nya cuci mata.hehhe
awg mu nang ko.gila miak ya..

Felicia F. Ramzi said...

hah, tauk ada audio ya bercarik org berpost gmbr...jeng jeng.. kmk alu ngutip juak segala gmbr yang ada dlm koleksi kmk..hhaha..audio pandey, nek tok jarang nya ngkah gambar nya dah, pa sik mok org curi gmbar nya!

btw, mun ngan dak hathsey + awg mu, sikpat berjalan dunia..berhenti sia jak nengar tetak nya duak...hahaha...part taik lalat ya best..2 kg dah..hahaha

f.i.e.z.a said...

felicia,

nya 2 ya nang ko lynn.geram atiku.ada jak berjawab2 pasya gegak gempita scr ya ngan mek org.
tp nya 2 ya best.alu ilang tensi keja lepak ngan cdak.hehe

n i e z a said...

adoh, bahaya na ngkh gambar tok eh. harus next tym begamba, muka setengah jak. bok x dijadikan mangsa superimpose. huhu..
cdak duak ya nang ko, xpat gik kita nak manas koatan dah slalu gilak kenak. weekend tok kita celebret belated bday awg & jijie kita tetak rami2 gik. cant hardly wait! ;)