Friday, July 6, 2012

to rumah hijau cafe and telaga air waterfront


hye dear readers!
i always wanted to blog but i get very tired easily nowadays
like last nite kan, i went out with bobet
beli pressies for her kesayangans
then balik rumah dah kol 11
ingat nak update jap
tidak ok.
i tukar baju tido then terus off pc
tido!

bangun terus gi keja
macam tu la malam sebelumnya
salu kuar jugak lately tu yg penat
isk dah tua kot kan

so kali ni i tak kuar g mana
just lepak rumah
boleh la update dgn aman

nak cita last sunday i went breakfast at rumah hijau cafe
with mommy, abg as and ida

 choc cheese cake
dap! 4/5 la kasi markah

abg as had this nasi briyani ayam madu
me not really like la
tak tau la org lain
2/5 aje.

 mine. mi kari
sedaaaaaaaaaaaaapppp
5/5
wahh full mark ok! haha

 abg as punya jugak
pun kitak semua bang hahhaa
this one roti bom sangat yummy
order yg ada telo half cook kat dlm ni
kari tu pun sedap
5/5 jugak!

my mom had laksa penang
tapi sebab laksa my mum dtg time i sedap2 mkn so malas nak snap
tp mostly my friends yg penah g situ akan cakap laksa dia sedap
nxt time la i try

kat sini best sbb selesa and bersih
servis pun ok
takde la lambat sangat
just nice

lepas mkn tu dlm kol 11 camtu macam malas nak balik dulu
terus ke telaga air waterfront
saja jalan2
tpt ni baru lagi so mmg eager la nak pegi 
cantek tempatnya
agak jaoh la dari kch town
kalo drive 45mins to 1hr la kot



kebetulan masa sampai tu ada pameran sekolah sukan kalo tak silap
so agak meriah di situ


kalo ada pameran macam ni mesti byk gerai bukak
jual air , kerepek, kacang2 n such
and this is my faveret local snack
sarolbana namanya

 sarolbana.
yes the name is funny but it taste so good
crunchy manis2
me like tp susah nak jmpa yg sedap org buat
yg ni mmg sedap
kalo tau sedap i beli 10bgkus 

yours truly yg excited pegi tpt baru

teringin nak pegi lagi
beli sarolbana semata2.
boleh?
hahaa

i guess this is my last entry
jgn panik dlu ye kwn2
last entry as 28 yrs old girl laaaaaaaaaa
girl keeeerr?
cam dah tak seswai jek ngan umor nak girl2 segala ni kan
as today dah 6th july so esok brp hb?
;P

wearing purple as my last day being 28
:)

esok dah masok 29.
tsk
am getting older but sokay
its just a number rite?

till nxt entry!


2 comments:

Amir Jahari said...

hahaha, nice story u have there, teringin juak nak pegi sia kelak, malam2 meriah ka kat sia"?

f.i.e.z.a said...

hye amir. thanx for reading! :)

well that was my 1st time and siang nang meriah la. mun mlm ari i guess rami org ngail jak sia cos ikan nya besar2 dengar kmk.