Wednesday, July 25, 2012

beef pie

 semalam (selasa) was my offday
i was bored at home when my mum gave me a call

mum: mak ingin nok makan pie eh.polah za.
me: ok tapi sikda bahan tok
mum: amik mak kol 12 kita kuar kejap meli laok k sgkey and pahan k polah pie

and me terus la bersiap mok trun amik my mum
dat time dah kol 1130 kalo tak silap tapi me tak mandi lagi
ngehhhhh
biasala kan offday
;P

so i fetched her up then beli laok2
and i plak g beli bahan for my pie

lamaaaaaa i dah tak bake a pie u see
my last was during raya last yr
lama la tu kan

dpendekkan cerita i balik umah jek terus bersilat kat dapur
sib baik tak puasa
boleh tak taste rasa semua kan

tepat nak berbuka, my pie pun masak
kali ni i buat beef mushroom topped with cheese
tapi takdela makan directly sbb kena tggu sejok sket sbb kentang tu maseh cair
about half an hr baru la i try rasa
mmmmppphh sedap macam biasa
:)

my pie

 potong sket, cecah sos cili
meletup sedap!
aahaha

i complaint to my mum yg i sakit pinggang buat pie ni
ye lahhhh buat mashed potato tu azab la jugak
kena pastikan mmg smooth rasa semua ok baru la sedap kan
then my mum kata "eleh dulu buat utk boyfriend sampai kol 2pagi baru tido takde plak ko kata sakit badan!"
haaaaaaaaaaaaaaaa
amek kau sebijik 
kan dah kena
ye la dulu i mmg suka la masak2 utk yg lepas tu kan
well tu rezeki dia la
takde la menyesal ke apa
entah apelah dia makan masa bukak puasa ni kan
eh.

oklah 
now i plan nak buat baked pasta
teringin wehhhh
tapi ntah bila nak buat nya kan
emmm tggu another offday kot



eee happynya muka org baru boleh puasa ni
org dah 5hari puasa
i baru jek today first day ok

i nak tido dah ni
esok rasa cam nak buat nasik goreng butter
yummeh
tp kena bgn awal
so kena la jugak tido awal

nanite then
:)


3 comments:

*Vivilicious* said...

tringin mok try polah sherpard pie gik.hubby da request..sama ka beef pie n sherpard ya?

M.A.M.A said...

nyaman nyaa...lamak dah sik masak tok eh. hahaha... mok try lak.. slurp~

eh, tebik posa :P

-Fida- said...

camne nak polah pie ya?mintak resipi lok