Tuesday, February 21, 2012

saturday punya cerita

ni cita last saturday
i dlm sebulan, ada off on weekends hanyalah sekali rotation
weekends meaningnya sabtu and sunday sekali
kalo sunday dlm sebulan i dapat off 2x je
aaa camtu la cita dia

so sabtu is the only day yg tailor i ada kat kedai dia
i nak g anta baju for my bff akad nikah ceremony and wedding reception
hoverrrrkan kauuuuuuuu dua2 nak baju baru hahha
well, mmg tradition la for me n the rest
kalo kawan kawen je mmg pakat nak theme kaler apa
wedding juzz------- dark choc
wedding sue-------  chilli red

wedding bff kali ni we all pakat pakai silver/grey color
i dah ada kain kaler tu tapi bila saja2 nak ke kamdar ternampak la plak kain lawa
tak boleh jadi, kena beli jugak
hahha
ended up i beli chiffon plain grey then padankan with kain cotton lembut bunga2 pink
tak tahaaaannn kalo tak beli ok
the color combination is just owh too cute
;)

so my bff fetched me up after she finished bekpes w her cinta
org nak kawen ni kan
dari bekpes sampai ke supper semua nak sama
hehehe
tgk muka kejap dah senang hati ye?
:)
sukaaaa tengok org bahagia ni hehehe

sampai je kat city tailor, takde org
sukaaaa :)
salu customer ramai gila
maybe sbb awal sampai kot
i anta 2 pasang for my bff's occasion
2 lagi for raya
dah alang2 dtg ni kan

semuanya 4 pasang :)

 my faveret tailor of all time
mdm lim
:)

grey tu i buat sulam 
pink tu i buat manik kat bunga nya
yg corak2 turquoise buat sulam
yg hitam i buat gaun panjang, manik tabur kat pinggang and lengan
harga?
very reasonable :)


for occasion tu i amik in april
yg lain amik in august la before raya

cant wait to see how it looks like
will share soon ya!

7 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

eee samalah kita...kmkpun suka anta baju kat city tailor tok...

RaMa-RaMa Fareeza said...

eee samalah kita...kmkpun suka anta baju kat city tailor tok...

Mama_Nabihah said...

kmk lum beli kain k raya, p rasanya nak beli udah siap jak. hehehhe...

daria said...

za mun dah kurus lak kan lelah berkecik ke baju bulan 8 lak, yesseh :P

f.i.e.z.a said...

fareeza:

yakah?
hehhe samala kita :)

f.i.e.z.a said...

nyza:

mek jarang meli dah siap.saiz kmk tok "comel" bah hehe

f.i.e.z.a said...

daria:

sikhal mun dah kurus.lamak nei 'ngoter' nya hehe