Thursday, November 4, 2010

my basic facial essential

hye all.

its 120am but still tanak tido
bukan tak ngantok, ngantok ni tp cam malas nak tido.
boleh?heheh jap g lah
update blog dlu ok..

today i nak update pasal my basic facial essential
pompuan wajib ada 3 benda ni
  • facial cleanser
  • toner
  • moisturizer
betol tak?ke i sorang jek pakai toner?
hehe
rasa2 nya semua kot ada tiga benda ni :)

my facial cleanser salu tukar2..
ari tu pakai faceshop pastu tukar with loreal white then now im using this one.

neutrogena.so far so good i feel very clean n my skin is very fresh
dari duluuuuu nak try this brand.kalo ok, nak stick with this one je la
pic xde sbb pencuci muka ada kat bathroom kan hehe so google jek sudah

pas cuci muka i WAJIB pakai toner
mmg wajibla x boleh tinggal sbb dah biasa
kalo xde toner rasa cam tak lengkap aaa camtu ok hhee


im now using shiseido benefiance.
tggal sket jek lagi nak abis.yg ni pun best sbb effect to my skin is very fabulous.
ada yg tak suka pakai toner kan?
for me toner is very important sbb nak bukak pori2 supaya kulit muka boleh 'bernafas'.
aa kira cam tu la.segar pun segar pas tempek toner ni
bau pun sedap, i like!

then lastly i sapu moisturizer
now guna clinique.ni pun ok jugak for my skin.
kalo tak ok, xkan la continue guna tol tak?
krim muka pun penting utk ttp balik pori2 yg terbukak pas pakai toner tadi
kalo pakai toner jek x guna krim muka dats y kulit cam x sekata n lubang pori2 tu jelas nyata

wah ayat kali ni macam i keja kat mana2 skin product kan hehe
konon la

saje jek nak share w u all.
sama2 la kita jaga kulit muka supaya sentiasa anjal dan gebu ok ;)
btw, i teringin la jugak nak pakai the same product for the whole range but for now im satisfy with this.
nak SKII tp kan mahal sangat tak mampu den! ;P
LA MER pun best tp harganya boleh byr 2bulan keta viva 5series saya so xyah la eh
pandai2 la ukur baju d badan sendiri aiseh!

oklah readers.
nak tdo dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

see u when i see u!
nighty nite!

xoxo!

10 comments:

~LIZA~ said...

seblom ni i guna skII but since i came across hada labo, terus melekat! harga pun berpatutan..

Rt-qaH said...

jeles nya tQaH tgk muka fiza bersih..muka tQaH x. berjerawat..merah2 bekas jerawat nampak..pores semua mcm nak kena tampal..sedih nya... :(

BSI-BSR-VIVIAN said...

muka kmk pun byk parut jerawat. huh! gney mok kasi muka licin kak? yerr.

fLo said...

hurrmm..mek tgh cr produk lain pake muka..huhu..mek pake ZA cam xjln jak...huhuhu..
kmk sama ktk suka pake toner..hehehe..

f.i.e.z.a said...

liza:

i heard pasal hada labo ni.mmg nak try tggula my moisturizer u abis boleh guna face lotion dia ;)

f.i.e.z.a said...

rt-qah:

try gua neutrogena.so far kawan2 yg ada jerawat guna this produk mmg ok katanya..

f.i.e.z.a said...

vivian:

yerrr kmk indah ditanyak.mun kmk, selain 3 tok mek makei scrub n mask juak.
n cgek gik:dont ever ever picit jerawat.ya nyuroh parutnya kin byk.

f.i.e.z.a said...

flo:

try jak carik.kmk tok mala tuka2 product heehe

Aku Wanita Biasa said...

Aku makei pencuci muka jk za....muka sensitip gler ngn suma benda...pencuci muka pn beryy2 lite...ada time mmg kua juak det BIG n NASTY pimple...dhla portnya kua tpt2 yg eksotik..tgh2 idong..tgh2 dahi...ces..cess...

S.u.h.a.n.a =) said...

neutrogena ya nang bgus, mek da plh experiment,kulit muka mek ber"jer" alu licin dri b4 eh..yg wana itam bgus gik za, mek dh coba duak2...