Wednesday, November 10, 2010

bread pudding

seperti yg d inginkan, saya telah berjaya baking a bread pudding
1st try ok!
resipi sangat sangat la senang tutup mata pun boleh buat
ceh belagak.
hahah
eh betolla senang.
kalo x caya boleh try heeh

tapi kan as a 1st timer mesti cam x puas ati cam ada kurang sana sini tp ok jek sebenanya
the pudding turned out so lovely n of course yummy as it looks ;)

hasil masa offday :)


here's the recipe dat i took from here
i just bake it using loyang kecik jek.
kalo nak buat byk2 pandai2 la edjas sukatan dia k

Bahan-bahan ( 4-8 )

500 ml Susu segar
8 keping Roti

* 4 sudu besar Gula halus

* 4 sudu besar Butter

* 2 biji Telur

* 1 sudu tea Esen vanilla

* 1 sudu besar Tepung Jagung

2 sudu besar Kismis

Cara-cara

Susun roti dalam loyang dan rendam dengan susu selama 30 minit.
Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan masukkan kedalam loyang.
Taburkan kismis diatas adunan tadi.

Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.

Hidangkan bersama ice-cream vanilla

cuba jgn tak cuba
:)

aaaaa pasal update tang dinner dat day kan td dengan kompiden nya edit gmbar segala, rupanya tidak d 'save' ok.
n now dh over midnite mmg xde la masa nak buat lagi sekali.
nxt tym will do kan
hehe cam x biasa pending2 update ni

k lah.nanite darlings!

7 comments:

AmirFX said...

Nyaman ehhh.. oklah.. Nanite...

ztie said...

kmk nang salu juak makey resipe sia koh

MAMI_FARIS..... said...

mem.... ujung minggu tok kmk try test coba..... alu kembang aek lior....

Aku Wanita Biasa said...

hi fieza..menyemak juak tk... bowink marking paper nemiak...huhuh...mintak juak...tp xmk puding..mk vanilla ice cream..heheh..

Anonymous said...

Great site you have here. Do you have an RSS feed? I tried to find one but couldn't see if there was one or not.
[url=http://jordan9nun1ez.sosblog.com/-b/A-History-of-Video-Games-b1-p1.htm ]new xbox 360 games [/url]
http://danny9buc2k.livejournal.com/632.html

[url=http://www.PressReleasePublic.com/feed27823.aspx?r=1 ]wii games [/url]
http://newsreleaser.com/0000002030.html

Mama_Nabihah said...

raya aji lak mok try. mek nak try molah ice cream kek juak, nak try molah potato gratin, wah...

hehhehe.. :p

Ida Athanazir said...

huh.. kacak rupanya dah bake!