Thursday, November 25, 2010

malam getaran jiwa sainsku

omg dah pending brp lama baru nak update
dekat 3mggu dah kan.
haihhh sorry la pada yg menunggu me update pasal special event ni kan hehe

me n my friends were invited by former school, sm sains kch to attend this very special concert by wind orchestra sainsku
this is their 1st ever concert which is soooo meaningful sbb CM juga ada hadir sama.
and the concert took place at former dewan DUN.
kod pakaian adalah formal/pakaian kebangsaan so dat nite pakai baju kurung je :)

entrance.lawa kan?

juzz-me-sue-nieza-bobet
14 yrs together and still strong
;)

my cam that nite buat hal plak.
lighting semua jd cam x kena
kena reset balik setting n such
so i dont have much pics to share

bila masok dewan tu i saw lots of familiar faces esp my seniors and ex teachers
glad to see them all
seyes cam reunion ok
i mean mega reunion hehe

dlm kol 830pm camtu our dear CM pun sampai

YAB Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, diiringi pengetua SAINSKU, pn salbiah

selepas ucapan semua2, bermula la persembahan yg dtunggu2
most of the song mainkan lagu dari Allahyarham p ramlee
oh my, my super juniors are very talented
they performed very very well and im so proud of them


dulu masa i was at that school from '96-'00 belum ada lagi orkestra camni
the school is not dat complete yet.even school bus pun xde
kalo nak kuar ke bandar tu naik la van sapu ke atau bas kat luar gate skolah
now dorang kalo nak kuwa siap ada bas amik n hantarkan
so lucky kan dorang ni

kalo nak cerita kekurangan dok asrama zaman sekolah dlu mmg macam2 la
xde nya cam budak sekolah sekang yg ada hp segala
i guess sbb susah dulu la bila senang skang ni i sangat appreciate apa i ada
wahh panjang pulak cerita
;)

the best 5 years i ever had i must say!
hehehe

lepas selesai, mestila cepat2 nak snap sbb ramai yg dah balik dlu
masa ni juzz n sue cepat2 dah balik sbb ada hal
tggal la me nieza n bobet kat dewan together w others yg mmg suka snap2 ni hehe

oh btw, dat nite my makeup was done by jojo.
he's so good ok
kalo sapa2 nak mekap kat area kch ni mmg rekomen kan dia
he's my colleagues anyway ;)

ex-5 betanians.
oh we shared lots of sweet memories together in class
nieza n ziza ni sangat2 la terer subjek english
mmg salu refer dorang if essay ke apa.
and because of them i got A2 in english paper hehe

with my seniors and ex teachers.
kak eva, ada ktk sitok hehe
mun baca tok komen aaaa ;)

us with dearest pn salbiah.
dulu pn salbiah ni ajar subjek sejarah
mmg terbaik! very very the sbb beliau mengajar dengan penoh dedikasi n semangat
and now she's the new principal for the school :)

byk lagi cikgu we all jmpa
cikgu PJ, sains, fizik mcm2 la
ramai jugak cikgu baru ye laa dah 10 yrs tggal kan sekolah
semestinya byk perubahan kan?

one of my ex teacher told us dat student sekarang mmg x sama macam dulu
dlu mmg student sangat hormatkan cikgu
but now, bukan la x hormat langsong tp dsebabkan kemudahan yg ada, pe'el pun x sama
zaman dah berubah.
cikgu2 mesti faham apa yg sy sharekan kat sini kot hehe

oklah less the membebel, lepas puas snap2 tu terus la balik
tapi nak amik pics lagi kat luar
bkn salu dtg dewan ni so amik chance la kan :)


me w my sweetest buddies ;)
heart them so much!

at last tercapai jua hasrat nak update pasal ni hehe
pasni nak rajin2 update la
katanyaaaaa ;P

till nxt entry ye kawan2.
xoxo!

9 comments:

Faizal n Fashitah said...

yerrRrr Nieza ngan bobet tauk adaa hehehe...

EvA said...

tetak mek bla ktk srh mek comment...dh besa jd silent reader bh...neway untung biak kinek tok...kita dolok miskin da jak sek huhu....dinner pn sadis...k tray jak....i dun think sidak mkn ikan jaket mcm kita

f.i.e.z.a said...

fnf:

nieza ngan bobet la geng paling rapat ngan kmk dari marek2 hehe

f.i.e.z.a said...

kak eva:

mek rindu mkn ikan jaket koh.rindu mok turun prep, mok besusun ri selasa ptg sbb ada ayam goreng kat dwn mkn hehe
wpun serba kurang, ya lah nyuroh kita besukor apa kita ada nektok nak ooo

BSI-BSR-VIVIAN said...

heheh best ada jak ow...14 thn still kwn rapat..

Sue said...

ptt lah lmbt kuar..paparazzi duhal.. ;p

f.i.e.z.a said...

bsi:

jaoh nei pun blaja geng skolah juak paling best koh maybe tegal diam asrama juak yalah nyuroh mek org close gilak
cam sisters dah :)

f.i.e.z.a said...

sue:

haha cam sik kenal mek 3 ;P

n i e z a said...

finally the entry i've been waiting for!
we shud do this thing more often don't u think?