Tuesday, August 10, 2010

part 2-akad nikah

akad nikah my cuzzy; siti rabbani n pasangannya fitz berlangsung pada jumaat, 30 julai
kat brunei ni jumaat cuti, sabtu keja n sekolah cam biasa.ahad pulak cuti lagi
so kiranya cuti hujung mggu jumaat n ahad la

majlis ni buat kat umah kak ani kat tanah jambu
fyi, mak ngah is my mum punya kakak n dia kawen org brunei n now dah jd org sana la kiranya
dats y kitorang ada family kat cni
kalo x, x merasa la kenduri kat cni kan :)

rumah kak ani, anak mak ngah yg sulung.

akad nikah ni buat pas solat jumaat
b4 akad dorang bertunang dulu kejap
dlm sengah jam camtu jek then terus akad
mmg meriah ok.
jemputan mmg ramai.
kat cni tradisinya, jemputan akan dtg bwk kueh mueh to share
i mean mmg banyakkk okk
mcm2 kueh ada
dat day more than 50 types of kueh ada
me n nieza jd tukang potong kueh n susun atas pinggan then wrap.
seronok ok hehe

kak nora my SIL n kak ani

dats my mum in green.
me n nieza yg gigih susun kueh

buffet table

sementara tggu pengantin lelaki dtg we all cam biasa la snap2 kannn

bila gik mek 2 tok pun turn nak oo?
hahah.tauk ada soalan ngenang nasib ;P

hello all.my name is rayyan n i know im cute u feel wanna bite me off haha

dlm kol 3 camtu dtg la rombongan pihak lelaki
siap ada bas ok hehe
n i was so excited terus amik pics byk2..

awang2 pembawa hantaran
ada laa dlm 20 lebih dulang la
byk n meriah!


uuuu audi i like!
kat cni keta lawa2 n mahal2 bersepah jek.
mmg telan air liur je la

hantaran dah disusun utk acara pertunangan
lepas tu akad.

org lain yg kawen aku plak yg berdebar.serious ok
time ni i cant help myself imagining how it feels to be a bride
waaaaa kompom nebesss la kan hehe

after satu lafaz, my cuzzy sah menjadi isteri pada fitz

berseri okkk

group pic

sweeett kan?

seronok nya tgk bani dah sah jd isteri.
alhamdulilah
selepas 6thn bercinta, ke jinjang pelamin juga akhirnya
congrats to u my dear

semoga bahagia hingga hujung nyawa

nxt update wld be jalan2 d bandar seri begawan.
tggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;P

9 comments:

~ mizzAmy ~ said...

OMG....besarnya rumah dia... sampai 20 dulang hantaran pulak tuh. memang sangat banyak. kalau i lah, tak dek idea dah nak bagi apa. hehehe...

~LIZA~ said...

meriah btol..

Beautiful Stranger said...

pulang kmk yg neves tga scene last ya..huhu adoi!!! darah kejeron ku nait!

Mama_Nabihah said...

very simple and nice majlis. rumah besar tp sederhana jak rupa majlis. rindok mek nangga za. sik lah ada kedak org nak, belum nikah gik, klaka dah tinggi melangit. hahaha.. malaskuuuuuuuuuuu...

f.i.e.z.a said...

amy:

kat brunei mmg biasa jek umah besar2 camni tau.huhu.serious cam semua la umah taraf country heights.low self esteem g brunei ni hehe.pastu keta lak besa2 peehhh..hehe

kat cni biasa mmg 20 hantaran sbb masakan jek dah 7 dulang.meriah kan hehe

f.i.e.z.a said...

liza:

very the meriah.nanti i update masa wedding day.lebih meriah hehe

f.i.e.z.a said...

bsi:

hehhe kmk pun kejeron juak oiiii,bkn tak sorang haha
makanya cepat2 kit ktk ;P

f.i.e.z.a said...

mama nabihah:

aok ehhh mok nikah d pustaka pun xpat nak du ehh boh byi ya bahhhh za ooo haha..

Anonymous said...

haih cam tauk jak sapa nak nikah kt pustaka ya........ oooo piza isok nak posa eh =P

besar nya rumah kazen kitak za! beliang ati nangga heheh nang kaya2 jak org brunei oo..

sik pernah nangga rupa brunei.. nunggu kitak update part jalan2 gik..

-yana