Thursday, December 18, 2008

tajukless

at 9.05pm- im updating from my cluster..
td cakap balik kol 8pm kan tp pasal tggu nieza balik 930 so alang2 la..
dier nak tdo umah ai mlm ni sbb esok(friday) nieza cuti n me off day.
we have so much plans to do..
nieza nak g maybank sbb nak apply credit card n asb loans..
then g city tailor nak wat baju..
me plak maybe nak g uniasia insurance sbb nak renew license..
kalau rajin la..sbb nxt wk ada 2 days off...
kalo x esok, nxt wk leh pegi.hehhe..

ckit jek org yg keje balik 930 ni..
skang ni kan, me kena wat calls to customers in a day kena 300-350..
sakit mulut aku ni bercakap x henti2.
sampai skang pun sakit lagi..
tu yg bile balik umah terus senyap jek..
x larat dah nak cakap ngan sape2..
cam last nite sbb bosan nye pasal aku leh layan tgk cd cite korea 'my girl'..
sampai jek episod ke 4,dah layu n tdo..
pg plak bgn kol 9..hehe.heaven sbb hujan..
even my mum tgh bersiap pg td pun aku x sedar..
ish cam rindu la plak kat my mum...
sbb salu pg mmg aku yg anta dier keje tp since aku keje kol 10, xde de aku nak g anta..
my dad le amik tugas ai.heheh..
bile ai balik umah dlm kol 8mlm last nite my mum tgh tgk tv w my dad..malas kacau..
ai plak g mndi2, siap then terus lepak kat hall layan cd..
tu yg x berckp ngan my mum tu..
huuhuuu..
byk cite x hapdet ngan mak ni..
balik ni nak lepak la ngan my mum..
funny kan..cam dok jaoh jek...

apelagi nak cite ek..
aaaa kat my department ade vacancies to offer..
td terjmpa my OM lam lift n he said nak carik dlm 20 org baru..
nak cepat2 ni..sape2 yg nak apply leh anta resume to me..
org kuching la especially..
paling2 minimum kena ada diploma n x perlu working experience..
keje cam ai la..customer service..best!
cuma penat sket laa..keje mane x penat yang ooiii..

k la peeps..lagi 10mins nieza balik..
fyi, nieza nye opis sebelah my opis jek..
satu building tp lain department..
pas balik ni nak lepak coffee bean kot..
mcm penat tp keinginan nak melepak tu x penah nye luntur..
heheh..

esok i off day so xleh la nak hapdet ye kengkawan..
see u all on saturday..

daaa...

4 comments:

khairul onggon said...

Salam Niza.. sorry pasal isu 'Internet' reya. Kmk sik nuju ktk. Even dak keja gomen pun servis terok.. Mcm imigresen.. Byk gilak birkrasinya.. Sebab ya kmk sedih marek..

f.i.e.z.a said...

khairul,

bkn niza kmk tok.fiza.hehe..xda mek terasa eh.hehhe.biasala keja tauk ada birokrasinya bah..ctok pun xda kurang.huhu..
boh sedeh2 k.. :)

Mdm.Nyza said...

yalah mek dgr cita shira. kinek tok at least 300 calls recorded! lemah sa nyawa.. huhu..

f.i.e.z.a said...

mdm nyza,

fyi, x penah nya mek capau target ko.paling lihai kmk pun gak 280 ya pun dah berbueh tepi biber embak kelaka.kepak seehhh..huhu..
xhal asal ta molah keja jak..x susah nei bila dah biasa.. :)