Thursday, December 4, 2008

tagged again!frm khairul onggon.

i just been tagged by khairul onggon..
since i off day, layan ajak laaa..

RULES

Sila jawab semua soalan di debah ya ada part 1 ngan part 2 dengan penoh kejujoran tanpa molah sebarang rujukan dalam internet. Jawab dengan spontan dan bersahaja. Sapa-sapa boleh jawab soalan tok asalkannya paham. Sik kira urang Sarawakkah, atau dak lepeh melaya hehehe.. Sila tag mangsa seterusnya mimimum 3 urg (3 urg adalah direkomenkan, jangan tamak daa..) dan soalan untuk sidak boleh dipinda asalkan berkaitan dengan negeri Sarawak.


Soalan dari Mr Khairul Onggon, the pemes blogger.ada pjg kit p xhal..


***** PART 1 *****

1. Kitak ada rahsia sik??
J: ada..p x boleh padah..ssyyyyy!

2. Kitak mok bergerek ngan lelaki yang mudak dari umo kitakkah?
J: emm mun dapat x mok eh.not my taste.cdak x matured.hahha

3. Kitak sukakah pergi kolej??
J: dlok suka laa.now dah keja

4. Pa polah kitak munda duit sejuta?
J: kmk mok g all around d world.pasya molah masjid.n beli umah.

5. Adakah kitak sanggup bercinta dengan kawan kitakpun??
J: mun dah hati suka, apa salah..

6. Nak ni lebih bagus, rasa dicintaikah atau mencintai urang?
J: duak2 la ooo..best na feeling gya eh,bila mok rasa gik tok?hahha

7. 5 egek lagu kesukaan kitak:

* soulmate-natasha bedingfield
* rawan-azharina
* bukan kasihku-kaer azami
* d antara kalian-d masiv
* hot n cold-katy perry

8. Mun urang nak disuka kitak ya dah ada urang lain, apa akan kitak polah?
J: back off la.bkn dasar saya mok ngambik org lain pun..

9. 5 egek rancangan tv paling kitak suka:

* oprah
* mtv room raiders
* csi
* america's got talent
* x tauk gik apa.mek jarang ngga tv..

10. Kitak ada apa-apa yang disesalkan dalam idup?
J: x belaja mena2 masa SPM.mun sik dapat g obersea..huhu

11. Kitak akan jadi macam kitak knektok kah mun kitak (kononnya) dilahirkan semula?
J: x penah terpikey eh.

12. Apa wish yang kitak maok masa tok?
J: mek harap sapa2 penah molah mek heartbroken, akan kenak kepong karma paling terok dlm idup..so erol, camnei tek?lom jerak2 main ati empuan ka?mudahan kelak ko sedar.mun sik kinek, kelak ko encerik.camtok best gik, sak esok ari ko nok nikah, ati empuan ya berubah..x mok nikah ngan kau.yah, best best.wait n see jak..

13. Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
J: nya lucu, bait, suka kelaka..cam tauk jak ngan ktk onggon ooo.. ;)

14. Mun diberik pilihan, kitak sanggupkah jadi "bujang tapi kaya" atau sanggup "berkahwin tapi idup miskin??"
A: apa guna kaya mun single..sapa mok dmanjak?hubby n anak2 xda?aieh tetiba ku emo..mek mok kawen ok!pls mintak jodoh dpercepatkan.amin..

15. Apa kaler kesukaan kitak?
J: purple, turqoise n pink

16. Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
J: emmm..sanggup.diat rupa apa pengorbanan yala.tp jgn sampei mkn dirikpun..

17. Mun lah kitak jatuh cinta ngan duak urang sekaligus, nak ney dipilih kitak?
J: mek solat istikharah.mintak tlg Tuhan..

18. 3 egek perkara yang teringin kitak mok polah tapi sik dapat-dapat??

* mok kawen ngan jude law.
* diet.p x juak kurus2.
* shopping ngan paris hilton.

19. Sapa mangsa tagged kitak yang seterusnya??.. (tapi jawab soalan nak debah ya berkenaan Sarawak)

* daria lala
* nieza
* felicia farida
* lady kiki
* zie
* mami faris
* shnrianna


***** Part 2 *****

1. Kitak urang Sarawakkah?? Belah ney?
J: mek org kch..

2. Apa jenis bahasa Sarawak yang kitak pandei berklaka?
J: bhs swak ajak la..nok lain x brp pndei..

3. Rasa-rasa kitak, ada berapa kaum di Sarawak tok??
J: Penah ku nengar solan tok, aarr 30 lebih kali..

4. Apa makanan di Sarawak paling kitak suka??
J: mi pok n laksa tinot.nyums!

5. Pernah makan manok pansoh sik??
J: penah

6. Pernah makan linut sik??
J: penah.mkn ngan sambal asam embang.yah, keco aek lio.

7. Pernah makan ulat mulong sik??
J: gelik!

8. Pernah ngabang di rumah panjang sik??
J: x penah

9. Bahagian ney gik di Sarawak yang belum kitak sampei??
J: bintulu, lawas, bekenu,eh byk la..

10. Mun diberik pilihan, di daerah/bandar ney kitak mok diam di Sarawak tok, dan kenak??
J: kuching jak.kuching my rock city..

11. Pada pendapat kitak, apa kelebihan Sarawak tok berbanding ngan Semenanjong??
J: hidup peaceful wlau byk nei kaum, mkn nyaman2, seafood murah n leh mkn mi pok bila2 masa.ehee

12. Kitak rasa apa kekurangan Sarawak berbanding ngan Semenanjong??
J: lom ada jco, GSC and burger king.

13. Apakah perkara/benda yang sinonim dengan Sarawak, maksudnya bila sebut jak perkara/benda ya terus urang akan teringat Sarawak??
J: ikan terubok masin, mi kolok n kek lapis

14. Apa komen kitak terhadap urang yang tagged kitak ya??
J: nya best!hehhe..

15. Sapa mangsa tagged kitak seterusnya?? (minimum 3 urang)
J: daria, nieza n mami faris

10 comments:

khairul onggon said...

Yahh.. tahniah.. Ktk berjaya juak owh.. Salute ktk.. Ktk nang sporting.. apa kata kita sign MOU "kekebalan dari kenak tag"?? Hehe..

sabarcute said...

erm knk tagged oo hehe :))...mek nak komen quest no.2 part 1 ya..xpa xsuka dgn org muda hehe tp mek xsetuju sbb xsemua org muda ya xmatured & xsemua org yg tua dr kita ya matured hehe..ada pro & kontra psl ya hehe..tp 4 me la may b bcos mek couple dgn org muda so far cdaknya matured gik & lebih b'fikir psl ms depan berbanding dgn mek couple dgn org yg tua dr kmk sblm tok matured tp entahla mcm sambil lewa..ya pandangan mek jak k boh pk bukan2 hehe ;))

f.i.e.z.a said...

khairul,

hehhe.kebal ada.cun kenak tym mek x keja.mun mek keja lmbat kit mek mok melayan tek.ehhe

f.i.e.z.a said...

sabarcute,

thanx for ur opinions..x semua org mudak ya x matured n vise versa tp yalah setiap org ada pandangan masing2 kan..
younger than me ya nang bkn taste kmk la.tp mun dah jodoh kmk lak mudak nei la tauk nak..hhehe..

sabarcute said...

yalah fieza..mek dolok eh pendirian mcm ya xmok org muda.atlast, pa jd nektok hehe..cinta tak knl usia & siapakan?insyaALLAH mek hope semuanya spt yg diimpikan & cpt sampe seru kawenla kita semua yg masih single tok ;))

mek xsbr nak pulang tok eh boring shift mlm..sib bait kempen dah hbs jak rupanya tok

onggon said...

Km taok ktk sik gago time kmk tag ktk ya.. kekeke.. Pandei kmk ngator tym ya... kekekeke..

"Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
J: nya lucu, bait, suka kelaka..cam tauk jak ngan ktk onggon ooo.. ;)"

Maksih merik puji-pujian smpei kembang idong kmk.. Kmk terlanggar meja indah tek kotan terasa di awang-awangan dipuji ktk hehehe..

Mdm.Nyza said...

pjg tagged. hehehe...

f.i.e.z.a said...

sabarcute,

ya nama seratan ta org tua.hehhe..amin2..kata2 ya satu doa.ya koat dmintak kita, yalah yg kita dapat..
cam kmk koat mintak dapat org swak, dekat ngan kmk insyaAllah kelak nya ada muncol depan muka kmk mntak numb phone.hahha..

f.i.e.z.a said...

onggon,

waaseeehh sampei terlanggar meja.lom padah depan2..apa gik mok dlanggarnya ka..hehhe..

f.i.e.z.a said...

nyza,

mek ngenang tak lom abis tamben.mun sik ktk d tag mek sekali. ;P