Wednesday, December 19, 2012

that red planner

i was at work today
during my break time tu sempat la baca timeline twitter
macam ramai jek mention nak planner starbucks
sebab dah hujong tahun ni kan
semua nak cari planner and calendar

so dalam hati ni kata "lawa sangat ke planner tu?"

until la i bukak instagram
nampak la one of my friend posted a picture of her new planner tu
chantek sangatttt lah!
oh i suddenly i want one.
but how?

so i tweet.

"how to get starbucks planner? i want."

"dah la kaler merah. mpphhh maok."

and got few replies
ada yg kata kena purchased 15 drinks
and then baru boleh collect point

i have the starbucks card but baru je swiped like 3 ke 4 kali
so i need to have like more than 10 drinks baruuuuu la boleh dapat
emm tak tau la plak boleh beli cash ke tak kat outlet dia
nanti la i singgah tanya, i said dalam hati lah.

dah dekat kol 8 i siap2 la nak balik
kan my chenta nak fetch me up so kena la cantek and wangi
hehee
excited nak jmpa setelah satu hari tak jmpa



polkadoting

masok jek keta he said nak singgah plaza merdeka
oh ok i said
u nak beli apa? i tanya
sokay u just tunggu jek dalam keta, katanya

so he parked depan plaza tu
i tak tengok pun dia gi masok kedai mana 
sbb i terus main my henpon baca timeline semua
siap tweet lagi

and then ada pakcik guard ni datang to the car and tanya
lama lagi ke nak park kat situ
i dah cuak dah haha sebab takkan la i nak drive keta dia kan
tak reti walaupun sama auto 

so i told the pakcik it wont be long 
my friend went to the starbucks i said.
5mins jek okkk haha kompiden cakap camtu sbb i blh nampak starbucks dekat situ
belasah je lahh walaupun tak tau where he went exactly

tak lama lepas tu sampai dah my chenta
i unlocked the car door
he got in and said

"supriseeeeeeeeeeeee!"

and handed me a black nice bag from starbucks

oh.my.God.
i AM suprised
*jaw dropped*

he bought me the planner!

aawwwhhhh u shouldnt have :')


he said he saw my tweets
but honestly i didnt have any intention to make him read and buy for me
u know what i mean right?

he was busy at work the whole day
even reply whatsapp pun sekali sekala jekk
i seriously didnt think he would have time to suprise me anyway

and because i know i still got time to collect the points!
hahaa

and now the ever wanted planner is mine :)
thank you sayang

im a happy gelpren
thats all i can say

:D

2 comments:

Sue said...

Suke letteww..hehe. Mek da nangga tweet ktk, cun juak tweet can ktk kat atas tweet ktk mdh g starbuck. Nang tauk mesti beli k ktk..hehe :D

f.i.e.z.a said...

sue:

kmk x maca tweetnya sue sbb kakya mek melayan instagram. paduhal tek nya di sia haha.
sukaaa mek sue kenak nya sik nak. suprise juak lagik hehe