Tuesday, December 20, 2011

spagetti mushroom

hye readers!

hows ur week so far?
mine is so so
okaylah just dat my mum is not around
ada kursus kat bangi till friday
sabtu balik kuching
oh sunyi ok

salu balik umah ada je mak tggu
sembang sambil tgk tv
waaaaaaa
rindu T_T

saturday, can u come faster?
hehe

lately kan i salu masak for my own lunchbox
memang jarang sangat la nak beli dah
satu sebabnya is lif ofis rosak
my ofis tingkat 2 jek pun but still, nak turun senang
kalau nak menapak naik tu kemain seksa
ai rela masak bgn awal pagi dari nak g kantin ok
hahaha
jimat pun ye
:)

semalam i bekal omelette w extra onions and hotdogs
and today i masak extra sedap sket
spagetti mushroom with chicken and green beans
daaaaaaaaaaaaaaaappp!
hahha


resipi adalah super simple

spagetti half packet -rebus
ayam dada potong dadu-rebus
2 paket cream mushroom campbells yg kaler merah tu
(kan ada jual yg dlm kotak ada 3 peket.aa yg tu la)
green beans secukupnya
garam secukupnya

mula2 rebus spagetti

then for the cream sauce
just tuang isi serbuk cream mushroom tadi dlm kuali
then add 300-400ml air
kacau sampai sebati
kemudian masukkan ayam yg dah rebus tadi
gaulkan lagi
then masukkan spagetti
gaul rata n masukkan green beans
pastu perasakan with garam secukupnya
kalo nak kuah banyak can add more water :)

dah siap!

kalau nak add cheese parut ke no hal

mlm tadi dah siap rebus ayam and spagetti
and bgn just nak buat sos n gaul rata the spagetti jek
simple n senang
kalo nak bgn siapkan semua mmg tak sempat la kan

nak bekal punya pasal
esok nak bekal ape eh?

teringin nak mkn mi in a cup tu
bukan malas ok
sbb teringin
cewah lagi nak cover segala

oklah
dats all for now

nanite!
:)

3 comments:

f.loren said...

engkah freshly ground blackpepper will give your pasta a 'kick' !

mMoOnN aAlLeEaA said...

nyaman da jak rupa....

AmirFX said...

Wooohhh... Antar ngn kmk ciiikiiiitttt.... :D