Tuesday, February 15, 2011

lucky is my middle name

salam Maulidur Rasul utk semua muslim readers
:)

hari ni i x OT sbb nak rehat
wah sanggup kan well kadang2 duit bukan segalanya.
xpe next time OT xnak lepaskan peluang la eh
;P

nak cita pasal my lucky day secara suprisingly hehe
last saturday i offday
kali ni i offday sabtu n ahad

so pagi tu i ada bekpes date w nieza, bobet and awgmu
we went to batu lintang to have the yummiest rojak kuchey.
rojak kuchey ni famous ok.
mmg sedap.

we all sampai awl dlm kol 7 lebeh sbb bobet kena g keja dat day
we were the first customers la kiranya
x penah2 sampai awl camni
semangat betol hehe

pehhhhh nak lagi boleh?

pas mkn tu i anta la dorang balik.
kena anta bobet g keja dlu kat site ofc area santubong
pastu anta awg mu n nieza blk umah

sampai2 umah dah kol 9 camtu
pastu kemas seat belakang keta sbb ada payong bagai
n then terdetik dm hati "bila nak tukar cover seat keta ni cam dah ilang seri rupanya"
ye la dah 3thn kan my viva5series ni
xpe la tggu rezeki ada karang boleh la tuka...
so masok umah, rehat japp..
call sayang jap pastu tido balik sbb ngantok
mmg x sedar apa dah

dlm kol 1030am camtu bgn
then g dapo cuci pingga n such

tetiba sai cam bising
dia kata "ko taknak cuci ke keta kau tu?besepah je aku tgk.tisu la apa laa eee kotor"

i was like eh apa pasal lak dia ni bising2
bknnya i mintak dia cuci pun kalo betol kotor kan
emm
biarla pandai2 la aku nak g anta carwash petang karang
then sambong cuci pinggan lagi
mmg buat dekkk jek ngan sai

pastu masok bilik, online layan blog, baca news macam2la
i ni kalo depan pc mmg tu je la keja nya
selain dari fb-ing kan

then my mum plak masok blik
"cuci la keta tu fieza.lama sangat dah x cuci kan"
isk apesal lak mak ni
x penah2 tego keta aku ni cuci ke tak
full of curiousity i nak la tgk my car
kotor sangat ke kan lepas sorang, sorang plak yg tego
haih

then bila bukak pintu keta belakang, i tgk few pairs of shoes ada dlm keta
salu mmg ada simpan spare kat bwh seat saje la in case kan
tapi my shoes tu tersusun elok jek
eh pelek jugak
so i took out some of them sbb igt nak vacuum kat dalam keta tu

bila i masok keta balik, i was like waaaaaaaaaahhhhhhhh adakah aku bermimpi????
look what my mum suprised me with...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
penat dah nak scroll?
ada lagi hahhaa
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

taaaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
a new full leather seat for my car!
siap dgn carpet kat dalam lagi!

seat belakang

i was ssssssooooooooooooooooo suprised i screamed my heart out with joy!
siap tepok tgn segala n melompat2 lagi!
hahhaa
serious, i was totally suprised!!
ive been wanting this for like ages
hahha
tapi asyik postpone jek sbb kadang terkurang bajet
bila dah ckup bajet beli benda lain
haaa camtu la haha

my mum tgk jek i kehappyan then i said thank u for like million times!
haahaa
gila tak happy kan
owh i feel sooooooooo thankful
alhamdulilah
hahaha sukaaaaaaaaaaaaaaaa!

maybe to those pk cam apela sangat setakat leather seat ni kan
but hey it means a lot to me
esp bila mak diam2 suprisekan kita kan
owh i love to be suprised! :)

so heres cerita dsebalik kejutan terhebat ala2 aznil dtg umah bgtau boleh masok AF ke 9 haha
yg tukang antar my car to kedai is sai, my adik
masa i tido tu la dia amik kesempatan bawak lari keta i jap utk diubah wajahnya hehe
patutlaaaaaaaaaaaa beriya sangat mintak i cuci keta kata kotor la apa la
my mum lagi la pelik x penah2 kata my car nak kena cuci tetiba boleh lak camtu kan
eeehehhe
rupanya nak soh i ni tgk perubahan interior keta tu cewwaaaaahhhhh
dorang bila cita balik mmg funny sbb i hardly get what they meant
x paham2!
hahah

and then on sunday tu i kuwa kejap with nieza n awg mu g umah juzz for lunch
masa nak amik nieza tu i screamed again u know
nak tau apesal?
i just realized that my car also got a free tinted!(penah tinted tp dah kureng lapisannya)
hahhaa
adoi mmg sangat happy la saya weekend lepas
x terucap dgn kata2 dah
ohhhhhhhhh
im so lucky :)

thanx mummy sayang
mudahan ktk makin murah rezeki
dapat suprise keta fairlady ka sebuah nak ooo
ya gik la best
hahhaa

ok bah ya jak tek
:)

nanite!

11 comments:

Ibu Iman said...

nanggggg... duit bukan segala... quality time ya sgt penting bg kmk esp utk dgn famili

haihhhhhh... best lok surprise kedak ya... bgn tdo nangga keta dh bertukar wajah... carpet ya 2nd thing yg kmk beli ms ambik keta baru... no 1 ialah tinted lah... mek suka carpet ya sbb x bau mun basah.. hehehe

ztie said...

rindok ati ada org surprise. kmk g sibu ria kmk tuka segala seat, carpet and tambhlah tinted gk since dh pudar. and baruk ria ato alarm gk. nang Janis kekeretalah. ur so lucky to have a family like urs now :)

monalea said...

aduh...rojak kuchey eh.lamak dah sik makan rojak tok

n i e z a said...

rasa nait direct flite ke paris jak. haha..

~LIZA~ said...

oh lucky u! :)

Faizal n Fashitah said...

yerRRr...seat baru eh hehe. Ermm kamek cerik rojak kuchei nektok sik senyaman rojak kuchei dolok marek koh..

f.i.e.z.a said...

ibu iman:

heheh nang best perasaan d suprise org.esp mak kedirik hehe
sukkkkkkkkkkkk

ztie:
thanx ztie.nang jak lucky gilak2.mudahan mek dapat balas budi mak mek lebeh gik dari ya hehe

f.i.e.z.a said...

kak lea:

balit kch kita g kelak mok? ehhe.

nieza:
hahhaa cis awg mu nang jaik ada jak k nya bahan.haha

f.i.e.z.a said...

liza:
thanx dearie :)

fnf:
cnei la nok nyaman oo?mek mok try juak :)

Anonymous said...

rindok ati..kihkih...:P..

~9949~

sabarcute said...

za..cne beli..murahkah?roger2 lok hehe mek pun lmk dh t'ingin lom kesampaian gik