Sunday, June 20, 2010

selamat betekol saiful rahimi n norfaizah

ok agak2 dah bosan tak cita pasal cinta2 ni hehe
oklah cita pasal lain la plak eh..
kebetulan dah pics kena tagged dlm fb so save jek dlm folder n semangatt terus nak update ;)

last thursday mlm, ada majlis betekol antara my younger brother;saiful rahimi n izah
betekol ni kira cam betunang tp xde hantaran
just ada:-
duit buka mulut
duit tanda tekol
sebentuk cincin
sekotak kek

we all buat simple2 jek
xde hantaran segala sbb kira nanti insyaAllah jodoh dorang pjg, kahwin jek terus
tp dengan syarat, kakaknya mesti kawen dulu.teeeeeeeeeeeeettttt just kidding eh! ;P
jom la layan pics

cincin, watikah tanda tekol n duit tanda dframekan.
semua ni hasil tgn my SIL ; kak lolita
cantek!


majlis ni buat kat umah izah.
kalo nak keta 5mins dah smpai hehe
after isyak kitorang gerak sama2
yg peginya pun all my siblings, SIL n their kids
tu sahaja pun dah dekat 20 org
seriously! haha

fatin w d cake, me dgn tanda peace ntah hapa2 n my mum

my uncle, my dad n abg as

selepas few words, bacaaan watikah n doa tibalah masa menyarungkan cincin
masa ni kan aku plak yg nebes
apesalllll entah haha

izah n my mommy

sweetkan dorang ni

masa ni i pun ada amik pics
terus upload dgn gigih kat fb n siap tag lagi sai n izah
siap letak status kat my wall
pastu kan dengan secepat kilat komen masok org tanya aku bila lagiiiii
darn
sabaaaa je lah dgn soalan cliche n jwp pun standard "kalo ada jodoh adalaaa kan"
cecewaaaahh sedangkan bunga2 dlm hati semakin mekar dah ni
camnei tok sayang?
bila tek?hahaha sikda bah sayang.. ;P

izah d bakal adik ipar n me yg sedang in love aahaha

lupa snap pics hidangan dat nite
sedap2 belaka.
dgn mi goreng, sate, lemang, kari ayam, roti canai pehhhh
sedap seehhh

so b4 balik smpat snap lagi :)

d newly engaged couple w the bakal besans
insyaAllah

anak2 pompuans n d menantus n the cucus

bila nak blk tu smpat lagi izah handed me the cuppies to eat
ada 16 takkan nak mkn semua.
tp mmg sedaaaaappp la eh!

b4 balik smpat lagi amik pics
my mum looked so tiredkan..

syukur semua berjalan lancar
semoga jodoh tak 2 dpanjangkan
n semoga jodoh tuan blog pun sik lamak juak la lagik oo
oopsss melelatt haha

ok now im damn sleepy
nanite all

xoxo!


8 comments:

::SuePrettyInPink:: said...

kakak nya nikah terus ujong tahun klak.. ;p

Beautiful Stranger said...

kmk maok juak..huh..maok! maok! gia jak padu bertekol ohw? ok lah. ujung bulan tok bertekol. hahaha

n i e z a said...

kmk klak nikah terus jak, x betekol indah. pat honeymoon overseas. :p

f.i.e.z.a said...

sue:

sik eh i dont think so.kawen bkn keja senang.biar ready lok mental n fizikal, financial-wise semua la.mek nggu can mek jak.;)

f.i.e.z.a said...

bsi:

betekol nang simple.cincin ajak n duit blablabla.adik kmk ya takut cannya d amik org ya nya cop dlok hehe

f.i.e.z.a said...

nieza:

kaaannnn mek asa pun nikah terus lak tp mek mok tekol jak la at least ada tanda n mek mok title tunang ya jap jadi la.
mek mok overseas juaakkkk!!

~ mizzAmy ~ said...

kakaknya terus je kawin. buat surprise terus. hehehe....

ztie said...

padah ngn sepul mun nak nkah lak boh lupak jemput kmk org!!... jgn sombong.. hehehehe... padah congrats ow ngn nya.....