Friday, July 19, 2019

Sumpah



Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicara 'ku rela
Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu
Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu
Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicara 'ku rela
Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu
Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu
'Ku harap kau mendengar apa yang
'Ku bisikan

---------------------------------------------------------------
this is my favourite song at the moment
repeat mode manjang hahaha
kalau pegi keja ke balik keja ke tak pasang lagu ni tak sah uols

theres controversy behind this song's lyrics i heard
ada berkaitan dengan ex girlfriend si naim ni
tapi idk the details of it
i kalau gosip2 ni i malas layan
janji lagu ni best
kalau masuk final AJL, i nak pegi tk live next year! hahaha

im so single kan sampai dengar lagu camni i will be blank
tak tauuu nak imagine kan muka sapa
i dont even have a crush
i rasa kan, im not that lucky in relationship department i guess
kalau u dah lama baca my blog u will notice that i was a late bride
i was married at 31 after 10 relationships

dah kawen pun tak lasting, omg
i thought it was the lucky number ten! haha
banyak betul ranjau, duka lara, ujian for me to endure

but who i am to complain on whats Allah has destined for me?
i shouldnt question because i believe what i am facing now will bring me to a huge happiness that i might never imagine will be having
gitu.

mana la tau kan 
kuasa Allah is beyond our thinking
kalau Dia nak amik, sekelip mata je
camtu la jugak kalau Dia nak memberi, sampai tak sangka sangka rezeki sebegitu rupa yg bakal dtg

so for now im just enjoying my time, my peaceful single moment hehe

eh apeni cerita pasal lirik lagu melalut sampai cerita pasal takdir hidup plak haha
oklah till then orait!

xoxo

1 comment:

Kakmim said...

Alaaaa… sis nektok perkara camtok dlm relationship dah biasa dh... cuma nak test kita boleh move on ke x jak.. apapun enjoy!!! ada hikmah semuanya