Wednesday, October 12, 2011

dadih strawberry and kek batik paling yummy!

semalam offday
i was so bored at home
nak tgk tv xde cita best
nk online sepanjang hari, sangat la membosankan

so g dapur teringin nak buat dadih
so i went
dah kuwakan semua bahan, tgk2 ideal milk plak takde
terus amik kunci keta, g kedai dekat2 umah
teringat ari tu ada beli biskut marie
kalo buat kek batek sedap ni
hehe
belila sekali butter n sepeket milo kecik

balik umah terus buat dadih
siapa suka dadih ni angkat tgn!
:)

nata de coco and serbuk dadih perisa strawberry


cara2 buat semua ada kat belakang
ikut je cara2
senang sangat!



dah siap! sebab dah kehabisan cups kecik tu main letak je la dlm bekas besar hehe

sejukkan dulu kat dapo and terus siap2 nak buat kek batek plak
ni semua kak sue my colleague nye pasal
dat day dia bawak g opis punyala sedaaaaaaaaaappp kek batek dia
terus tanya resipi
laaaa senang rupanya

so here's the bahan2
milo peket kecik+susu pekat tin kecik+butter+biskut marie.senangkan bahan dia.
patahkan 4
lepas butter dah cair, masokkan susu tin kecik tu semua
kalo ada tin yg besar je masok half susu dah cukup
then masokkan milo


then masokkan biskut marie
the smell was sooooooooooo yummehhhh
cant stop myself from testing it
sedap sangat la!

kalo taknak manis sangat boleh kurangkan susu pekat tu k

see, bekilat2 je coklat dia
yums!
sapukan loyang w butter n letak adunan n tekan2 kan supaya  padat

lepas 4jam dlm fridge boleh la potong and makan!

daaaaaaaaaaaaaaaaaapppppp!

so far this is the easiest and yummiest recipe ive ever tried
senang murah n ringkas
and sedaaaaaaaaaaaappppp!
kalo nak lagi sedap boleh add some nuts too
sila la cuba recipe ni
mmg best!

oklah today pun i offday
tgu nieza abis test ptk then we'll go for lunch n jalan2 buang masa kat emart later on

till later k darlings!
xoxo

2 comments:

AmirFX said...

Waaa.. Dap ehhh.. Antar ngn kmk sikit... :D

Mama_Nabihah said...

mek mok! mek mok! sedaaaaaaapp ehh..